BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Noodles met kip

1 december 2014 door Stefanie 1 Comment

SONY DSC

Soms heb je van die recepten die het altijd goed doen, waar je eindeloos mee kunt variëren en die ook nog eens makkelijk en snel te maken zijn. Dit is zo’n recept. Voor op van die doordeweekse, weinig-tijd-en-weinig-zin-om-te-koken dagen. Het begon ooit eens met een Thaise noodlesalade. Dat recept maakte ik in de winter en eigenlijk kwam ik er achter dat ik in de winter toch meer zin heb in iets warms. Waarom dan niet de noodlessalade opbakken in de wok en wat aanpassingen doen in de ingrediënten. En zo geschiedde.

Zoals ik al zei kun je met dit recept eindeloos variëren. De basis is noodles, vis-, vlees of  een vega ingrediënt, verse kruiden en wat smaakmakers. Hieronder heb ik een lijstje voor je met variatietips zodat je op dagen dat je echt even geen inspiratie hebt, dit overzicht erbij kunt pakken. Kies uit elke categorie één of meer ingrediënten waar je op dat moment zin hebt, houd het recept aan en je hebt elke keer een heel ander gerecht op tafel.

Little Spoons noodles variatietips

Voor mijn variant heb ik kipgehakt gebruikt. Dat vind ik voor dit gerecht lekkerder dan gewoon gehakt. Mijn kipgehakt bestel ik bij de biologische slager. Het gehakt ziet er altijd mooi uit en ruikt nergens naar. Bij de toko heb ik soba noodles gekocht. Dit zijn noodles op basis van boekweit. Al is dat bij de noodles van de toko niet helemaal waar want het grootste deel is toch nog tarwe. Wil je soba noodles die bestaan uit 100% boekweit? Probeer dan eens die van King Soba. Te koop bij de bio winkel.

SONY DSC 

Noodles met kip
Voor 2 personen

Dit zit erin:
250 gram kipgehakt
150 gram soba noodles
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels oestersaus
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel tamarinde
Klein bosje koriander, fijn gehakt
Kokosolie, of olie naar keuze

Zo maak je het:
Kook de noodles zoals vermeld staat op de verpakking. Als de noodles gaar en afgegoten zijn, spoel je ze af met koud water. Dit zorgt ervoor dat de noodles niet gaan plakken. Laat de noodles goed uitlekken.

Verwarm een wok met kokosolie op het vuur en bak hierin het kipgehakt. Als het kipgehakt aangebakken is voeg je de knoflook, vissaus, oestersaus en tamarinde toe. Bak het kipgehakt nog even verder zodat de kip goed gaar is.

Voeg nu de noodles bij het kipmengsel. Zet het vuur hoog en bak alles nog even goed op. Proef of je de noodles goed op smaak vindt. Je kunt altijd nog wat vissaus toevoegen. Als laatste meng je de koriander door de noodles.

Serveer met lekkere sambal.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

SONY DSC

создание и раскрутка сайтов
http://rikon-key.info/
別れさせ屋

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to goMakkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to go
  • Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstukBeef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk
  • Vega lo mein // gewokte noodles met groenteVega lo mein // gewokte noodles met groente
  • Easy noodlesaladeEasy noodlesalade

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:makkelijk, noodles, snel, variatietips

« Kruidige pompoensoep
Liefdespasta met kip en spinazie »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!