BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kruidige pompoensoep

30 november 2014 door Stefanie 6 Reacties

Kruidige pompoensoepZodra de pompoenen in de winkel liggen, maar ik deze kruidige pompoensoep. Zo lekker en ook nog eens verwarmend. Vandaag deel ik dit eenvoudige recept met je.

Pompoen

Net zoals paddenstoelen voor mij herfst en winter zijn, heb ik dat ook met pompoen. Ik vind de smaak heerlijk en wat dacht je van de veelzijdigheid? Je kunt aardappel vervangen door pompoen, de pompoen roosteren in de oven en hem eten met zachte geitenkaas en balsamico, gebruiken voor risotto en er cheesecake van maken. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik die laatste twee nog niet heb uitgeprobeerd. Sowieso is risotto maken niet mijn specialiteit, lees; ik bak er niets van. De cheesecake ben ik gewoon nog niet aan toe gekomen, want mijn to-cook lijst wordt eigenlijk elke dag langer. So much to cook en so little time. Komt nog. Is het niet deze herfst/winter, dan wel volgend jaar. Het recept deel ik uiteraard als het een succes is.

Kruidige pompoensoep

Kruidige pompoensoep

Rotklus

Het nadeel van pompoen vond ik altijd het schillen. Wat een rotklus. Pompoen is hard en de schil is dik. Met een klein mes lukte het niet goed. Met een groot mes slachtte ik de pompoen zo dat er ongeveer niets van over bleef. Toen ik een tijd terug erachter kwam dat schillen eigenlijk helemaal niet nodig is, was ik dan ook erg happy. Het is niet dat ik lui ben, oké soms wel, maar ik maak het mezelf gewoon graag zo makkelijk mogelijk. Koop een biologische pompoen, was deze goed en ontdoe hem van oneffenheden als dat nodig is en ga er mee aan de slag zoals jij dat wil. Easy does it.

Pepertje en specerijen

De zoete smaak van pompoen kan wel wat pit gebruiken vind ik. Bij wat vriendinnen vroeg ik na hoe zij het liefste pompoensoep maken. Het antwoord was met chorizo of spekjes. Lekker zoutig, wat perfect past bij de pompoen. Hoewel ik dat ook heerlijk vind, wilde ik een iets minder vette variant op tafel zetten. Het is deze kruidige en verwarmende soep geworden. De combinatie van het pepertje en de specerijen is fantastisch. Door het roosteren van de pompoen wordt de smaak van de pompoen intenser.

Kruidige pompoensoep

Kruidige pompoensoep
Voor 4 personen

Kruidige pompoensoep

Dit zit erin:

  • 1 kilo pompoen, in grove stukken gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • Paar takjes koriander, fijngehakt en de steeltjes bewaard
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • Klein duimpje gember, geschild en geraspt
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 liter bouillon
  • Kokosolie, dit kun je ook vervangen voor olijfolie
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • benodigdheden

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.Leg de stukken pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de helft van de komijn, peper en zout erover. Doe de pompoen voor 30 minuten in de oven en keer de pompoen halverwege om.Wanneer de pompoen bijna goed is zet je een soeppan op een laag vuur. Is de pan goed warm, dan doe je de kokosolie erin. In de kokosolie bak je het uitje in een paar minuten glazig. Daarna voeg je de gember, kurkuma, knoflook, resterende komijn en de steeltjes van de koriander erbij. Bak dit mengel op laag vuur tot het begint te geuren.

    Nu is het moment om de pompoenstukken bij het specerijenmengel te voegen. Bak nog even kort mee en schenk daarna de bouillon in de pan. Breng de soep aan de kook voor 20 minuten.

    Je kunt nu de soep pureren met de staafmixer of in de blender. Giet het gladde mengel weer terug in de pan en voeg 200 ml kokosmelk toe. Warm de soep nog even door en proef of hij voldoende op smaak is. Voeg peper en zout toe naar smaak.

    Schep de soep in een kom en schenk er nog een klein beetje kokosmelk in en garneer met wat blaadjes koriander.

TIP! Wil je deze soep snel maken? Skip dan het roosteren van de pompoen. Snijd de pompoen in kleine blokjes en kook de soep ongeveer 25 minuten. TIP 2! Als je een biologische pompoen koopt en deze goed wast, kun je de pompoen ongeschild gebruiken. Scheelt je een gevecht met het schillen van de pompoen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

 

 

создание сайтов в киеве
www.rikon-ya.com/
http://怨み.com/

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zoete aardappelsoep met gember en kipZoete aardappelsoep met gember en kip
  • Indiase wortelsoep met kokosIndiase wortelsoep met kokos
  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika
  • Marokkaanse groentetajineMarokkaanse groentetajine

Te vinden onder:Recepten, Soep Tags:gezond, pompoen, soep

« Hartverwarmend sapje met rode peper
Noodles met kip »

Reacties

  1. Susanne zegt

    30 november 2014 at 17:52

    Cheesecake gemaakt van pompoen ken ik (nog) niet…….. ben heel benieuwd naar het resultaat als jij het gemaakt hebt.
    Ik doe de cheesecake voorlopig nog maar met het recept van mijn Griekse vriendin of een recept met een deel uit een pakje :).

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      30 november 2014 at 20:48

      Op Pinterest vliegen de pumpkin pie recepten en cheese cakes met pompoen je rond de oren ;-) Mijn lievelings cheesecake is met witte chocolade en rood fruit. Recept ga ik ook nog delen op Little Spoon!

      Beantwoorden
      • Susanne zegt

        30 november 2014 at 23:08

        Leuk, ik blijf volgen!

        Beantwoorden
  2. Anne zegt

    11 oktober 2016 at 10:28

    Heerlijk, bij ons staat het dit weekend weer op tafel! I love pumpkin!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      12 oktober 2016 at 08:03

      Lekker!! Benieuwd hoe het smaakte :-)

      Beantwoorden
  3. Caroline zegt

    27 oktober 2016 at 11:01

    Echt een heerlijke soep,heel smaakvol! Vind het ‘slachten’ van een pompoen nog steeds een vervelend klusje maar het eindresultaat maakt alles goed! mmmmmm

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!