BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Omelet met paddenstoelen

20 oktober 2016 door Stefanie Reageer

Omelet met paddenstoelenEr gaat wat mij betreft niets boven een gebakken eitje in de ochtend of als lunch. Deze omelet met paddenstoelen bijvoorbeeld. Goed vullend en lekker herfstig. Mijn tripje naar het Franse Les Landes inspireerde me. Vandaag vertel ik daar kort over en deel ik het recept met je.

Kraanvogels

Een paar weken geleden wat ik op persreis in Les Landes. Een gebied in het zuidwesten van Frankrijk. Een afwisselend landschap, van plat naar heuvelachtig, groen en bosachtig tot strand. Hoewel de temperatuur nog heel lekker was en het zonnetje me van tijd tot tijd opwarmde, trad ook hier de herfst al in. We hoorden op een avond de kraanvogels. Wat volgens de inwoners van Les Landes het teken is dat de winter onderweg er aan komt. Gelukkig betekende dat niet dat de eerste sneeuwvlokken tijdens mijn verblijf naar beneden dwarrelde. Met sneeuw heb ik namelijk helemaal niets. Tenzij ik binnen mag blijven bij de open haard met kaasfondue en rode wijn.

Omelet met paddenstoelen Omelet met paddenstoelen

Chateau

Herfst is natuurlijk ook paddestoelen. En die groeide echt werkelijk waar overal, op de plekken waar ik tijdens mijn verblijf, sliep. Nu heb ik altijd geleerd dat paddestoelen in het wild plukken niet per se een goed idee is. Je moet echt weten wat je meeneemt. Voor je het weet is het foute boel. Dat loopt misschien niet zo’n vaart, maar ik ga wel naar de markt in plaats van naar het bos. In Frankrijk weten ze blijkbaar heel goed welke wel en welke niet te plukken. Ik sliep op een prachtig chateau, Chateau de Buros. Dit hotel met restaurant is van het Nederlandse stel Angelique en Marijn. Het is er zo mooi. En vooral ook heel stil en rustig. Ik ga jullie daar snel meer over vertellen, daarom beperk ik me voor nu tot het ontbijt. Marijn vond tijdens het wandelen eekhoorntjesbrood. Niet zomaar een klein beetje, maar een stuk bijna zo groot als mijn hoofd. En dat is groot. Geloof mij maar ;-) De volgende dag, bij mijn ontbijt, kreeg ik een lekkere omelet met, jawel, zelfgeplukte eekhoorntjesbrood erdoor. Eigenlijk zo simpel. Daarom besloot ik zelf ook zo’n eitje te bakken.

Cantharellen

Eenmaal thuis was het tijd voor een cocoondagje met mijn liefde. We keken een serie waarin iemand werd vergiftigd. Met een zelf geplukte paddestoel. Gelukkig was dit geen teken. De omelet die ik in Frankrijk at, heb ik overleefd. Ik had ook niet anders verwacht. Een week later sloeg ik groots in op de markt. Pied de moton, oesterzwammen en cantharellen. Je weet wel, die mooie oranje kleurige paddestoelen. Ik maakte er een heerlijke omelet mee, geïnspireerd op die uit Frankrijk. Wel iets anders, gewoon op mijn eigen manier. De tip die ik kreeg van Angelique, eigenaresse en chefkok van het chateau, was om de paddestoelen heel fijn te snijden. Grote stukken hebben best wat tijd nodig om te garen, met die kleine stukken is dat zo gepiept. Kluts je eitjes met wat geraspte pecorino, giet het over de paddestoelen, een beetje stollen, dubbelklappen en klaar. De omelet met paddenstoelen was een stevig ontbijt, maar daar is niets mis mee.

Omelet met paddenstoelen
Voor 1 persoon

Omelet met paddenstoelen

Dit zit erin:

  • Flinke hand gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en fijngehakt
  • 3 eieren
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • Klein teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels geraspte pecorino
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Snijplank + mes
  • Kom
  • Vork

Zo maak je het:

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Laat niet bruin kleuren.
  2. Voeg na 5 minuten de paddenstoelen toe. Bak een paar minuten op hoog vuur, zodat ze garen.
  3. Kluts de eieren in een kom. Breng op smaak met peper, zout en geraspte pecorino. Schenk het ei bij de paddenstoelen.
  4. Trek met een spatel af en toe wat gestold ei opzij zodat vloeibaar ei op de plaats terugkomt. Laat op laag vuur het ei doorgaren. Helemaal stollen hoeft wat mij betreft niet.
  5. Klap de omelet dubbel en eet lekker op!

TIP! Deze omelet met paddenstoelen smaakt zo of met getoast zuurdesembrood.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Omelet met paddenstoelen

Dit vind je misschien ook leuk

  • Eitjes uit de ovenEitjes uit de oven
  • Pompoentaartjes met feta en harissaPompoentaartjes met feta en harissa
  • Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaasAnti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas
  • Frittata met witte asperges en parmahamFrittata met witte asperges en parmaham

Te vinden onder:Lunch, Ontbijt, Recepten Tags:cantharellen, ei, herfst, kaas, lunch, oesterzwammen, omelet, ontbijt, paddenstoelen, pecorino, pied de moton

« Ontbijtcake met perenmoes en vanille
Vliegensvlugge granola uit de pan »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon