BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Liefdespasta met kip en spinazie

3 december 2014 door Stefanie 17 Reacties

Pasta met kip en spinazie

Ze zeggen weleens dat de liefde van de man door de maag gaat. Ik kan je vertellen, dit is niet enkel bij mannen het geval. Wanneer je als man een vrouw als ik tref merk je snel genoeg dat eten een heel speciaal plekje in mijn hart, of maag, heeft. Al na een paar dates had mijn lover dit door en maakte hij deze over heerlijke liefdespasta voor mij. De credits voor dit recept gaan trouwens naar Emily,  één van Rubens en inmiddels ook één van mijn beste vriendinnen. Zij heeft mijn lover dit recept toegefluisterd. Met deze pasta scoor je gewoon punten. Of je nou aan het daten bent, je 25-jarige jubileum viert, kookt voor een vriend/vriendin/collega/vul-zelf-in of voor jezelf.

Ik moet wel bekennen dat ik in de loop der jaren wat aan het recept gesleuteld heb. Never change a winning team, maar goed dat heb ik toch gedaan. Het originele recept is zonder spinazie en met gedroogde Italiaanse kruiden. Waarom gedroogde kruiden gebruiken als je een klein kruidentuintje hebt waar salie, tijm, rozemarijn en oregano weelderig groeien? Juist, dan kies je toch voor vers. Omdat de saus vrij vet is door de crème fraîche en de spekjes vind ik de spinazie erin heerlijk. Het zorgt niet alleen voor een mooie kleur maar ook voor wat gezonde tegenhang.

Inmiddels hebben wij alweer onze achtste verjaardag gevierd, maar dat komt natuurlijk niet alleen omdat wij deze liefdespasta heel vaak gegeten hebben.

Pasta met kip en spinazie Pasta met kip en spinazie

Liefdespasta
Voor 2 – 3 personen

Dit zit erin:
4 kleine kippendijtjes zonder bot en zonder vel en stukjes gesneden
125 gram ontbijtspek, in dunne reepjes gesneden
250 gram pasta
Een bosje Italiaanse kruiden; ik gebruik verse oregano, salie, tijm en rozemarijn, fijngehakt
2 handen spinazie
3 eetlepels crème fraîche
1 teen knoflook, fijngehakt
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het:
Zet water op voor de pasta en kook deze zoals op de verpakking.

Verhit een wok en bak de spekreepjes tot ze licht knapperig worden. Het is aan jou of je de spekjes bakt in olie. Met een goede antiaanbaklaag in je pan is dit niet noodzakelijk. Wanneer de spekjes verkleuren en een beetje knapperig zijn, schep je ze uit de pan op een bord met een stukje keukenrol. Het meeste vet wordt op deze manier geabsorbeerd.

In het overgebleven spekvet in de pan, bak je de kipstukjes tot ze zijn dichtgeschroeid. Je kunt ze alvast wat op smaak brengen met peper. Pas op met zout, want de spekjes geven al veel smaak af. Wanneer er niet meer voldoende spekvet in de pan zit, kun je nog wat extra olijfolie toevoegen. Je voegt nu de Italiaanse kruiden en knoflook toe en bakt dit nog tot dat de kip helemaal gaar is.

Nu de kip gaar is voeg je de spekjes en de crème fraîche toe. Wanneer de crème fraîche goed vermengd is met de stukjes kip en de spekjes is het tijd om de spinazie toe te voegen. Deze laat je in een paar minuten slinken. Nu voeg je de pasta toe en roer je deze goed door de saus. Wanneer alles goed gemengd is kun je peper en zout naar smaak toevoegen. Daarna is de pasta ready to be served.

Serveer met een lekkere groene salade en eventueel wat Parmezaanse kaas. De pasta heeft de kaas niet nodig, maar ik als kaaslover vind eigenlijk dat alles lekkerder is met kaas.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Pasta met kip en spinazie

Poes Keetje vindt het super interessant als ik foto’s maak.

Pasta met kip en spinazie

 

 

создание web сайта
rikon-key.info/
www.復讐.net/

Dit vind je misschien ook leuk

  • Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)
  • Snelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij MarktplaatsSnelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij Marktplaats
  • Makkelijk & snel: spaghetti met chorizoMakkelijk & snel: spaghetti met chorizo
  • Spaghetti met krab, tomaat en rode peperSpaghetti met krab, tomaat en rode peper

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:hoofdgerecht, kip, pasta

« Noodles met kip
Vietnamese springrolls + ‘how to roll’ »

Reacties

  1. Susanne zegt

    3 december 2014 at 16:16

    Dat ziet er lekker uit en lijkt ook niet heel moeilijk om te maken.

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 december 2014 at 17:30

      Dank je! Inderdaad niet moeilijk om te maken. Ook lekker als lunch de volgende dag.

      Beantwoorden
  2. Caroline zegt

    3 december 2014 at 19:42

    Mmmmhh, ziet er weer heerlijk uit! ik weet dus wat ik voor Vin moet maken als we volgend jaar ons jubileum vieren

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 december 2014 at 20:06

      Ja doen! Succes gegarandeerd ;-)

      Beantwoorden
  3. Caroline zegt

    3 december 2014 at 19:42

    En wat een lieve foto van Keetje

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 december 2014 at 20:06

      Lief hè? Zo nieuwsgierig.

      Beantwoorden
  4. Caroline zegt

    12 december 2014 at 19:57

    Lieve Stef, wederom een heerlijk recept! Vanavond gemaakt met tagliatelle en allemaal ervan gesmuld!
    Na het lezen van je ‘uit eten’ morgen naar De Herberg! Xx

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      13 december 2014 at 21:01

      Aaaah wat leuk om te horen Caatje! En hoe vond je De Herberg? XX

      Beantwoorden
  5. Caroline zegt

    13 december 2014 at 21:30

    … we waren vroeg en hadden daarom niet gereserveerd…. fout! Zat bomvol en er was geen plek meer

    Beantwoorden
  6. Caroline zegt

    13 december 2014 at 21:33

    Dit was dus weer maar een halve comment

    Beantwoorden
  7. Caroline zegt

    13 december 2014 at 21:34

    En het lukt weer niet

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      13 december 2014 at 22:28

      Wat apart! Zal er even naar laten kijken! Krijg je ook een foutmelding?

      Beantwoorden
  8. ines zegt

    14 februari 2015 at 10:13

    Klinkt superlekker!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      14 februari 2015 at 14:30

      Thanks! Mooie foto’s heb je op je blog!

      Beantwoorden
  9. Ilse zegt

    27 november 2015 at 23:21

    Stefanie,

    vanavond dit recept gemaakt en het was erg lekker.
    Het gerecht gemaakt met kookroom, een aanrader, had het in huis.

    Ik ga zeker nog meer van je recepten maken.

    Dank voor dit recept.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      28 november 2015 at 10:44

      Wat super leuk om te horen. Ben benieuwd wat er nog meer op tafel komt ;-)

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon