BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Vietnamese springrolls + ‘how to roll’

3 december 2014 door Stefanie 4 Reacties

SONY DSCKen je dat? Van die ingrediënten of gerechten die een soort verslavende werking op je hebben? Ik heb dat heel erg met koriander. De één houdt ervan en de andere verafschuwd het. De tegenstanders vinden het goedje naar zeepsop smaken, maar ik kan koriander eten op en met bijna alles. Zeker wanneer koriander in Aziatische gerechten wordt gebruikt ben ik happy. Dit is dus zo’n gerechtje met een verslavende werking. En koriander. Klik nou niet direct weg, als je in plaats van een koriander lover een koriander hater bent.

Al jaren stonden springrolls op mijn ‘to cook list’ maar het kwam er maar niet van. Tot ik deze heerlijkheden at bij mijn vriendin Lucia van Bij Loets. Zij organiseert creatieve workshops. Om de maand gaan we met een groep vriendinnen naar Bij Loets voor een creabea middag. Zo hebben we al een keer een letterbak opgeleukt, een mooi bloemstuk gemaakt en gaan we de eerst volgende keer volop kerstknutselen. Lucia is ontzettend creatief. Heel leuk om te zien met welk goed idee ze nu weer komt. Ik ben op z’n tijd best creatief. Eigenlijk vooral in mijn hoofd, want beginnen doe ik er dan niet aan. Of ik begin er aan, maar maak het niet af. Lucia heeft dat dus niet. Een eigenschap waar ik soms best een beetje jaloers op ben. Ik heb het zelf in de hand. Dat weet ik ook wel. De creatieve belevingen zijn dus perfect voor mij. Onder lichte druk presteer ik het beste. Zeker als er elke keer weer een heerlijke lunch op tafel staat, maar ook zoete verwennerijen en lekkere wijn met hapjes.

Tijdens een creatieve beleving maakte Lucia een heerlijke Aziatische lunch voor ons. Noodlesalade en deze springrolls. Ik had ze nog nooit gegeten, maar best al vaak kwijlend naar plaatjes van springrolls op Pinterest gekeken. Ik ben zelf de keuken ingedoken om het ook uit te proberen. Als ik wist dat het zo simpel was, had ik al eerder springrolls gemaakt.

Je eet ze als lunch, maar als borrelhap zijn ze ook fantastisch. Uiteraard kun je ze vullen met wat jij lekker vindt. Garnalen zijn mijn favoriet, maar vlees, gegrilde zalm of gebakken stukjes tempeh zijn ook lekker. Het vouwen van de springrolls is ook niet moeilijk. Je moet alleen even het trucje kennen. Ik leg je stap voor stap uit hoe je je springroll vouwt.

SONY DSC

SONY DSC

Springrolls
Voor 6 springrolls

6 rijstvellen
100 gram gekookte garnalen
1 wortels, in lucifer dunne reepjes
½ avocado, in lucifer dunne reepjes
¼ komkommer, in lucifer dunne reepjes
Vissaus
Limoen
Paar takjes koriander, enkel de blaadjes fijngehakt

Vul een grote kom met warm water en leg daarin het eerste rijstvel. Binnen een paar seconde is het rijstvel zacht genoeg om te vullen en te vouwen.

Leg het vel op een bord of plank dat je hebt nat gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het rijstvel niet blijft plakken.

Nu ga je het rijstvel vullen. Begin met drie garnalen en leg daar vervolgens een paar reepjes komkommer, wortel, avocado en koriander bij. Druppel er een klein beetje vissaus en limoensap over en vouw het rijstvel dicht en leg op een serveerschaal of een bord.

Herhaal dit tot alle rijstvellen op zijn.

Serveer met een beetje hoisin saus.

Heb je een beetje hulp nodig met vouwen? Bekijk dan deze foto’s.

SONY DSC

Leg het rijstvel op een nat bord. Leg op het rijstvel de garnalen, daaronder de wortel, komkommer, avocado en koriander. Druppel er dan wat vissaus en limoensap overheen.

 

SONY DSC

Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen.

 

SONY DSC

Vouw de onderkant van het rijstvel naar het midden. Doe dit hetzelfde met de bovenkant en zorg dan dat de garnalen bovenop komen.

SONY DSC

Et voilà!

Tip1! Ben jij geen korianderfan? Laat het dan weg uit dit recept en vervang het door bijvoorbeeld munt.
Tip2! Wil je met een groepje vriendinnen, zussen, collega’s of welk groepje van ook een leuke middag beleven? Naar huis gaan met iets leuks voor in je huis? Lekker eten en drinken? Kijk dan eens op de site van Bij Loets of neem contact op met Lucia voor de mogelijkheden.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Springrolls met geplozen kipSpringrolls met geplozen kip
  • Miso aubergine met paksoi en pinda’sMiso aubergine met paksoi en pinda’s
  • Venkelsalade met geitenkaas en honingnotenVenkelsalade met geitenkaas en honingnoten
  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges

Categorie: Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags: gezond, makkelijk, springrolls

« Liefdespasta met kip en spinazie
Shakshuka met Marokkaanse gehaktballetjes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok