BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en komijn

12 januari 2015 door Stefanie 11 Reacties

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en komijnDol op kikkererwten? Maak dan eens dit kikkererwtenstoofpotje met spinazie en komijn. Lekker en ook nog eens snel klaar. Ook fijn als je een vleesloos kookt. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Nostalgiekast

Al eerder vertelde ik jullie over Maus. Mijn beste vriend met een nostalgiekast. Denk je nu ‘huh wat?’ lees dan mijn artikel over de nostalgische paddenstoelenragout. Maus en eten zijn inmiddels een iets betere combinatie dan dat het ooit is geweest. Eten was voor Maus nooit zo belangrijk, maar nu kan hij ook steeds meer genieten van lekker eten. Ik kan bijna een blog beginnen naast Little Spoon om Maus’ avonturen, gekke uitspraken en aparte acties aan jullie te vertellen. Toch heb ik maar besloten om af en toe een stukje te wijden aan mijn bijzondere vriend.

Keukenprins

Nu moet je niet denken dat ik Maus om toestemming heb moeten vragen of heb moeten smeken om een stukje over hem te schrijven. Nee hoor, het was zijn eigen idee om jullie een kijkje te geven in zijn wonderen wereld. Hij vroeg ‘Stef, heb je een lekker vegetarisch recept, die ik, als niet keukenprins, kan maken en misschien kun je dan het verhaal van de contactgrill vertellen?’. Over de contactgrill later meer.

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en komijn

Hoge hoed

Het moest dus een makkelijke recept worden voor de niet keukenprins en vegetarisch om dat de vriend van Maus vegetariër is. Nou prima en aangezien ik zelf ook best wel wat vaker vlees wil laten staan heb ik dit heerlijke recept met kikkererwten en spinazie weer eens uit mijn hoge hoed getoverd. Eigenlijk maak ik dit al jaren, maar af en toe vergeet ik het weer. Aangezien dit kikkererwtenstoofpotje nu vereeuwigd wordt op Little Spoon is dat niet meer mogelijk. Het voordeel van kikkererwten is dat ze veel vezels en eiwitten bevatten. Dit zorgt ervoor dat je lekker lang vol zit, maar door de eiwitten zijn kikkererwten dus ook een ideale vleesvervanger. Daarnaast bevatten kikkererwten ook veel ijzer, zink en vitamine B en stoffen die zorgen voor een goede nachtrust en ontgifting van de lever. Ideaal dus als je net zoals ik of zoals Maus wel van een lekker wijntje houdt.

Contactgrill

Zoals beloofd nog het verhaal over de contactgrill. Als kerstpakket kreeg Maus eens een contactgrill. Je weet wel zo’n grilletje voor tosti’s, toast en een hamburger. Hij was er zo blij mee, lekker makkelijk want het schoonmaken was zo gepiept. Mijn oren klapperde toen hij vertelde wat hij bereidde onder zijn contactgrilletje. Nee, Maus bakte geen tosti of een broodje, maar hij warmde zijn witlofstamppot er in op. Ja je leest het goed, zijn witlofstamppot. De tijd dat hij zijn contactgrill gebruikt voor het opwarmen van witlofstamppot is voorbij, maar lachen, dat doen we er nog steeds om.

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en komijn
Voor 4 personen

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en komijn

Dit zit erin:

  • 1 ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in kleine blokjes
  • 4 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 2 blikjes kikkererwten van 400 gram
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 – 3 eetlepels crème fraîche
  • 300 gram rauwe spinazie
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Wok of gietijzeren pan

Zo maak je het:

  1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een wok of gietijzerenpan en bak hierin de rode ui in een paar minuten glazig. Voeg daarna de rode paprika, bleekselderij, knoflook en komijnzaad toe. Laat nog 10 minuten op laag vuur bakken. Zorg er wel voor dat de groente niet verkleurd.
  2. Schep nu de tomatenpuree en de crème fraîche in de pan en roer door het groentemengsel. Als de tomatenpuree en crème fraîche goed zijn opgenomen doe je de kikkererwten in de pan. Meng weer goed en warm 5 minuten door.
  3. Als het kikkererwtenstoofpotje goed warm is, schep je de spinazie erdoor zodat deze kan slinken. Past niet alle spinazie direct in de pan? Voeg de spinazie dan in delen toe. Als alle spinazie is toegevoegd en het stoofpotje warm is, breng je het op smaak met zout en peper.
TIP! Serveer met aardappeltjes uit de oven. Snijd de aardappels in kleine blokjes en doe ze met knoflook, komijnzaad en een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal. Bak een minuut of 30 op 200 graden in de oven. Of tot de aardappeltjes goudbruin en lekker krokant zijn.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en komijn

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dilleGebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille
  • Spinaziesalade met kip en kikkererwtenSpinaziesalade met kip en kikkererwten
  • Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.
  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:gezond, hoofdgerecht, kikkererwten, Little Spoon goes healthy, makkelijk, snel, spinazie

« Geluksmomentje: Smoothie met ananas, framboos en passievrucht
Gezonde sushi bowl met zalm en quinoa »

Reacties

  1. sherry zegt

    12 januari 2015 at 14:17

    Ziet er erg lekker uit!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      12 januari 2015 at 16:24

      Dank je wel!!

      Beantwoorden
  2. Maurice zegt

    15 januari 2015 at 17:46

    Gister genoten van dit heerlijke recept! X Maus

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 januari 2015 at 08:05

      Ben ik blij om Maupie! Ben nog aan het broeden op een volgend M&M recept. X

      Beantwoorden
  3. Caroline zegt

    25 januari 2015 at 18:57

    Gisteren dit gerecht gemaakt, was echt heel lekker Stef! Zaten er ook de hele avond goed vol van. Zelfs Len heeft een paar kikkererwten gegeten! Binnenkort nog meer van die heerlijke vega gerechten?

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      26 januari 2015 at 16:46

      Daar ben ik blij om! En trots op Len. Ga binnenkort wat meer vega recepten bedenken. Vind ik zelf ook wel heel lekker namelijk.

      Beantwoorden
  4. Gert zegt

    26 juli 2015 at 18:56

    Stefanie, wat een heerlijk recept! Jens van 6 heeft genoten, net als wij!!! Was een heerlijk gerecht gecombineerd met couscous en gebakken schelvis!!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      26 juli 2015 at 20:22

      Wat leuk om van jou een berichtje te krijgen! Geweldig dat jullie en ook Jens hebben genoten. Combi met couscous en schelvis klink echt goed!

      Beantwoorden
  5. ilse zegt

    12 januari 2017 at 10:47

    Kan je ook boerenkool gebruiken in plaats van spinazie, denk je?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      12 januari 2017 at 10:49

      Ik denk dat dit ook super lekker is! Ik zou de boerenkool wel even blancheren. Het is toch wat stugger dan spinazie. Benieuwd naar het eindresultaat!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon