BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pissaladière met feta

29 maart 2015 door Stefanie 5 Reacties

PissaladièrePissa la wattes? Pissaladière. Dat is de Franse variant van een pizza en afkomstig uit de badplaats Nice. Je maakt het recept eigenlijk met een soort pizzadeeg, maar ik heb gekozen om er een hartige taart van te maken. De vulling is gemaakt van ui, veel ui en tomaat. Bovenop gaan anjovisjes en zwarte olijven. Omdat ik zelf gek ben op feta, heb ik dat nog toegevoegd. Het is eigenlijk zo’n eenvoudig recept. Zodra je tomaat en ui samenvoegt heb je al zoveel smaak.

Ik zei net al dat dit recept heel eenvoudig is. Stel je bent uitgenodigd voor een Paasbrunch, lunch, borrel, of wat dan ook en je wordt gevraagd iets te eten mee te nemen, kies dan altijd voor een hartige taart. Je kunt er echt eindeloos mee variëren en het jezelf zo makkelijk of moeilijk mogelijk maken. Ik koos vaak voor de hard way door zelf het deeg te maken. Nu zijn er ongetwijfeld mensen die hun hand er niet voor omdraaien. Ik ben er geen ster in hoor zo’n deeg maken. Natuurlijk gebruik ik al de keukenmachine om het deeg te mengen, maar goed er komt een punt dat je moet gaan uitrollen en in de weer gaat met blinde vullingen en zo. Op de één of andere manier gaat er altijd iets mis. Het deeg vormt geen bal in de keukenmachine, maar blijft te droog of is juist te nat. Ik vergeet dat ik met een blinde vulling moet bakken en ik heb toevallig niets in huis wat ik daar voor kan gebruiken. Dit is niet helemaal waar, maar gebeurde alleen de eerste keer dat ik zelf een taartbodem bakte. Daarna heb ik een zak bruine bonen aangeschaft die ik altijd kan gebruiken. Sinds ik de plakjes hartige taartdeeg uit de diepvries heb ontdekt, behoren ze tot de vaste voorraad en bak ik best regelmatig een hartige taart. Eindelijk the easy way voor mij!

Voeg deze pissaladière gewoon toe aan je vaste repertoire hartige taarten. Hij is ook perfect een dag van de voren te maken. Even in de oven voor je aan tafel gaat en iedereen denkt dat je ’s ochtends nog hebt staan zwoegen. Snijd kleine puntjes voor bij de borrel en voor de lunch maak je ze gewoon wat groter.

Pissaladière

Pissaladière
Voor 1 hartige taart

Dit zit erin
6 plakjes hartige taart deeg
6 uien, fijngehakt
400 gram tomaten, gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Paar takjes tijm, enkel de blaadjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 blikje ansjovis, de visjes gehalveerd
Handje feta, verkruimeld
15 zwarte olijven
Olijfolie
Peper en zout
Klein beetje boter voor het invetten van de taartvorm
1 hartige taartvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit olijfolie in een wok en fruit de uien. Let op dat ze niet verkleuren en alleen zacht worden. Na vijftien minuten voeg je de knoflook, tomaten, tomatenpuree en tijm toe. Bak het geheel nog een minuut of vijf. Breng het ui- en tomaatmengsel op smaak met een beetje peper en zout.

Terwijl de vulling van de pissaladière staat te pruttelen, bekleed je de hartige taartvorm met het taartdeeg. Schep de tomaten en uien in de taartvorm. Verkruimel de feta over het mengsel en leg de ansjovis er kruislings bovenop. Als laatste verdeel je de olijven over de hartige taart.

Zet de taart in de oven en bak hem in 40 minuten gaar.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Pissaladière

Dit vind je misschien ook leuk

  • Tomatentaart met zachte geitenkaasTomatentaart met zachte geitenkaas
  • Plaattaart met pompoen, pittige salami en taleggioPlaattaart met pompoen, pittige salami en taleggio
  • Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicumMini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum
  • Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjesQuiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten Tags: anjovis, feta, hartige taart, kaas, Pasen, quiche, tomaat, ui, vegetarisch

« Salade met veldsla en Hollandse garnaaltjes
Op tafel bij Little Spoon #2 »

Reacties

  1. Ellen zegt

    29 maart 2015 om 09:23

    Ik kende het nog niet, maar dit klinkt als muziek in mijn oren! Heerlijk!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      29 maart 2015 om 19:40

      Wacht maar tot je geproefd hebt, then your hooked!

      Beantwoorden
  2. Valerie zegt

    29 maart 2015 om 10:56

    Oh, dit ziet er eigenlijk wel erg lekker uit!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      29 maart 2015 om 19:41

      Thanks :-)

      Beantwoorden
  3. ruben zegt

    29 maart 2015 om 19:41

    Was super lekker lieverd! Ben super trots op jou!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok