Wie houdt er niet van pannenkoeken? Ongetwijfeld zijn er wel mensen die er helemaal niets aan vinden, maar ik ken ze niet. Pannenkoeken zijn altijd een goed idee en je maakt ze met zo weinig ingrediënten dat op momenten van hoge nood in je keukenkastjes, een pannenkoek nog wel lukt. Pannenkoeken bakken is niet moeilijk,…
Linzensalade met warme gerookte zalm
Wat kan ik toch blij worden van die lekkere gerechtjes die spontaan ontstaan. Het allerleukste van koken vind ik, na het opeten natuurlijk, dat de mogelijkheden, combinaties en smaken oneindig zijn. Met koken zeg je nooit, nou nu heb ik alles al geprobeerd, want dat is niet zo. Vaak op de momenten dat je even…
Homemade hazelnootpasta
Laatst maakte ik al notenboter. Wat echt ontzettend lekker was, maar ik wilde meer. En vooral, nog lekkerder. Ik vind dat hele boter en pasta maken van noten leuk. In een mum van tijd, in principe doet de keukenmachine het werk dus het enige wat jij doet is alle ingrediënten in de kom gooien, heb je…
Quinoasalade met geblakerde kip
Stapels kookboeken en tijdschriften, honderden receptideeën op mijn telefoon of op één van mijn willekeurige lijstjes, borden vol inspiratie op Pinterest. Als ik nu stop met het verzamelen van recepten kan ik, als ik wil, mijn hele verdere leven elke dag iets anders koken. Aangezien dat geen realistisch en zeker ook geen leuk streven is…
Little Spoon in de keuken bij restaurant Meliefste
Al jaren ben ik een fanatieke hobbykok. Ik kan, al zeg ik het zelf, best aardig koken, maar goed ik blijf een amateur. Zo weet ik niets of weinig van kerntemperaturen, snijtechnieken, bereidingswijzen en hele bijzondere smaakcombinaties. Ik doe alles altijd op gevoel. Prima natuurlijk zolang je voor jezelf kookt, maar zodra je bij de…
3 x fetadips
In Vlissingen op de markt hebben we een Griekse kraam met allemaal heerlijke mezze achtige hapjes. Allerlei soorten olijven, gevulde pepertjes, dolmas, feta, brood en verschillende fetadips. En die laatste is mijn absolute favoriet. Smeuïge smeersels gemaakt van feta en opgeleukt met bijvoorbeeld geroosterde paprika, gegrilde aubergine of rode pepers. Nu moet ik wel eerlijk…
Meer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle
Onderaan de dijk in Westkapelle vind je het Zeeuws Mosselhuis. Een restaurant waar allerlei lekkers uit de zee eet. Een mooie locatie en heerlijke wijnen, maakt het voor mij compleet. Waarom? Dat leg ik hieronder uit. Weekend weg in eigen provincie Ik vertel jullie natuurlijk niets nieuws als ik zeg dat ik graag lekker eet….
Thaise biefstuksalade
Als je aan mij vraagt wat mijn lievelingseten is, geef ik ongetwijfeld elke dag een ander antwoord. Ik denk zelfs dat ik het presteer om elk minuut een ander gerecht als mijn favoriet te kiezen. Kiezen vind ik lastig en eigenlijk ook zonde. Er zijn zoveel lekkere dingen en ik wil geen één gerecht te…
Anti-kater ontbijt: pantosti met sambal
Ik maak er geen geheim van. Ik gek ben op een drankje. En dan bedoel ik natuurlijk een alcoholisch drankje. Ik ben een grote liefhebber van wijn, maar ook G&T’s, andere cocktails of ijskoude biertjes gaan er wel in. Ik heb dan ook al menig kater overwonnen. Altijd denk ik, ik drink nooit meer, maar…
Oranje Boven wortelsoep
Heb je zin om een lekkere pan soep te maken? Deze wortelsoep is een aanrader. Lekker en ook nog eens hartstikke gezond. Combineer met brood en smeersels. Koningshuis Stiekem ben ik best een beetje fan van het Koningshuis. Het is niet zo dat ik mokken met het hoofd van de koning en koningin in de…