Toen ik nog niet zo lang geleden op zaterdagavond laat een appje kreeg werd ik redelijk hysterisch. Waarom? Dat ga ik je nu vertellen. Op maandag 18 mei was de eerste editie van Slag op de Schelde. Een kookwedstrijd waarbij chefs en sous-chefs uit heel Nederland met elkaar de strijd aangaan. De locatie was wel…
WINNEN tegoedbon voor Brasser’s Korenmolen
Heb je de heerlijke taart met aardbeiden en vanilleslagroom gezien die ik maakte met de een bakmix van Brasser’s Korenmolen? Wat was dat smullen. De meelproducten worden op ambachtelijke wijze gemaakt. In de bakmixen zit niet veel meer dan suiker, Zeeuws bloem en bakpoeder. Dus geen rare ingrediënten waarvan je afvraagt wat die doen in een…
Tabouleh met Hollandse garnalen en kabeljauw
Het is geen geheim dat ik gek ben op couscous. Met en warm en heerlijk tajine gerecht of koud geserveerd als goedgevulde salade, ik vind het allemaal prima. Elke dag couscous eten is wat overdreven, maar als ik niet zo gek was op uitproberen van allerlei verschillende gerechten had het best kunnen voor komen dat…
Witte asperges met ham, ei en snelle hollandaisesaus
Zodra ik de eerste krokusjes en narcissen zie verschijnen begint het al te kriebelen. Het aspergeseizoen komt eraan. Vaak moeten we dan toch nog wel twee maanden wachten tot er ook echt asperges van Hollandse bodem te krijgen zijn. Omdat het seizoen nog geen twee maanden duurt probeer ik in die weken zoveel mogelijk asperges…
SPA Domburg voor me-time en lekker eten
Soms heb je van die belachelijk drukke weken. Van die weken waarin je dan net even wat minder goed voor jezelf zorgt dan normaal – ongezond eten, te weinig slaap en nog minder ontspanning. Het is dan extra fijn om na die hectische tijd jezelf goed te verwennen. Ik neem me vaak voor om dan…
Taart met aardbeien en vanilleslagroom
Een echte taartenbakker ben ik nooit geweest. Het is best een precisiewerkje. Met koken is het zo, dat het allemaal niet zo nauw komt kijken. Handje van dit, snufje van dat, even proeven en nog een extra handje toevoegen. Bij bakken is dat anders. Bakken doe je veel nauwkeuriger. Een ei teveel kan je beslag…
Als God in Westkapelle bij Frankrijk-Noord
Vaak ben je een beetje blind als het gaat om de streek waarin je woont. De neiging om te denken dat hoe verder weg je gaat, hoe beter het is. Dat er vlakbij echt niets leuks en nieuws is, want je kent alles al. Ik verzeker je, het is de moeite waard om je eigen…
Spicy avocado toast met een gekookt eitje
Soms hoef je niet moeilijk te doen of alles uit de kast te trekken om toch een ontbijt of lunch op je bord te toveren waarvan je helemaal in de halleluja stemming raakt. Avocado toast is zo simpel en eigenlijk zo basic, dat maakt het nog wel specialer dat die twee zo geweldig combineren. Instagram…
Kiptajine met abrikoos en couscous
Voor gerechten uit de Arabische keuken, of gerechten die enigszins lijken op iets Arabisch, mag je mij ‘s nachts altijd wakker maken. De combinatie van kruidige specerijen, verse groente, zoet en hartig vind ik echt heerlijk. Ik vertelde jullie al eens dat ik een paar jaar geleden een tripje maakte naar Marrakech. Ook weer zo’n…
Le Petit Poisson Vert in het Bretonse Plouhinec
Ver, verder, verst. Dat waren eigenlijk altijd wel drie eisen voor een vakantie. Hoe verder hoe beter. Daar kom ik een beetje van terug. Verder is niet altijd beter. Ik ben al op een hoop mooie plekken geweest buiten Europa, maar naar Frankrijk ging ik nooit op vakantie. Ik vind het heerlijk om op internet…