BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Tabouleh met Hollandse garnalen en kabeljauw

24 mei 2015 door Stefanie Reageer

Tabouleh met Hollandse garnalen en kabeljauwHet is geen geheim dat ik gek ben op couscous. Met en warm en heerlijk tajine gerecht of koud geserveerd als goedgevulde salade, ik vind het allemaal prima. Elke dag couscous eten is wat overdreven, maar als ik niet zo gek was op uitproberen van allerlei verschillende gerechten had het best kunnen voor komen dat ik een paar keer in de week couscous op tafel zet. Leuk, lekker, maar afwisseling is ook goed voor de mens. Omdat ik al een paar couscous recepten gedeeld heb en ik voor mijn gevoel niet wéér met mijn geliefde kleine tarwebolletjes kon aankomen, gooi ik het over een andere boeg. Doe eens gek, kook bulghur ;-)

Nou zo gek ik dat natuurlijk helemaal niet, maar ik bereid nooit bulghur. Niet omdat ik het niet lekker vind, maar omdat ik vergeet dat bulghur ook bestaat. Eigenlijk is dat natuurlijk gewoon een beetje zielig voor bulghur. Daarom vandaag bulghur in de hoofdrol. De één vindt dat er tussen bulghur en couscous weinig verschil zit qua smaak. De ander is het daar niet mee eens. Laat ik nou net die ander zijn.

Tabouleh met Hollandse garnalen en kabeljauwCouscous is een griesmeel van harde tarwe. Bulghur zijn durum tarwekorrels die eerst worden gestoomd, gedroogd en daarna grof gemalen. De smaak is een beetje nootachtig. Couscous is wat zachter van textuur en van smaak. Bulghur vind ik wat steviger, met meer bite.

Van bulghur wordt vaak tabouleh gemaakt. En daar had ik dus zin in. Zo’n lekkere frisse tabouleh salade. Nu ik toch op de stoel van de juf zit. Tabouleh werd oorspronkelijk gegeten in Libanon. De basis is bulghur en de smaak komt van voornamelijk munt, peterselie, citroensap en olijfolie. Klinkt goed toch? Als je van peterselie houdt. Als ik ergens van gruwel is het van de familie peterselie. Brr.. Dan wordt er over mijn geliefde koriander gezegd dat het smaakt naar zeep. Peterselie kan er wat mij betreft ook wat van. Ik proef de smaak er overal bovenuit. Laatst at ik bij een garnalenkroket wel een stukje gefrituurde peterselie. Dat kon er een soort van mee door, maar nee mijn keuken komt het niet in. Standaard vervang ik peterselie door koriander in gerechten met een Midden-Oosters tintje. Bij Italiaanse of Franse gerechten ga ik voor net dat groene kruid waar ik op dat moment zin in heb en waarvan ik vind dat het matcht bij het gerecht. Dat kan verse oregano zijn, maar ook tijm, rozemarijn of salie. Heerlijk vind ik. In deze tabouleh heb ik de peterselie dus ook gelaten voor wat het is en deze vervangen door koriander. Het verslavende groene kruid. Voor mij dan.

Krijg jij de bibbers van koriander of vind je peterselie gewoon veel lekkerder? Gebruik gewoon lekker wat je wil. Om de salade wat aan te kleden heb ik er Hollandse garnaaltjes doorgedaan. De tabouleh is heel hartig van zichzelf en de garnaaltjes zijn een tikkeltje zoet. Een perfecte combi. Om het feest compleet te maken, ook nog een stuk kabeljauw uit de oven erbij. Dit vervang je makkelijk door een visje naar keuze. Wat mij betreft een geslaagd experiment. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Tabouleh met Hollandse garnalen en kabeljauwTabouleh met Hollandse garnaaltjes en kabeljauw uit de oven
Voor 4 personen

Dit zit er in de tabouleh:
300 gram bulghur
1 flinke bos munt, fijngehakt
1 flinke bos koriander (of peterselie) fijngehakt
1 teentje knoflook, heel fijngehakt
1/2 rode peper, fijngehakt
Sap van 2 limoenen
150 gram Hollandse garnaaltjes
Olijfolie
Peper en zout

Dit zit er in de kabeljauw uit de oven:
4 stukken kabeljauw, ik gebruikte kabeljauwhaasjes
20 kleine tomaatjes, bijvoorbeeld pomedori of San Marzano tomaatjes, gehalveerd
1 citroen in plakjes
Olijfolie
Peper en zout
2 vellen bakpapier

Zo maak je het:
Bereid de bulghur zoals op de verpakking staat. In mijn geval heb ik de bulghur geweld in 300 milliliter kokend water. Na 10-15 minuten is je bulghur gaar.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Halveer de vellen bakpapier en maak er pakketjes van. Leg er een stuk kabeljauw op en verdeel en tomaatjes, plakjes citroenen, olijfolie en peper en zout overheen. Vouw het bakpapier dicht en leg ze zo’n 20 minuten in de oven om te gaten. Dit hebben ze wel nodig als de pakketjes dicht zijn. Laat je ze een beetje open? Houd dan een kortere oventijd aan.

Doe de bulghur in een kom en meng de koriander, munt, knoflook, rode peper, olijfolie en limoensap erdoor. Voeg daarna de Hollandse garnalen toe en breng op smaak met peper en zout.

Als de vis gaar is, schep je de tabouleh op het bord en serveer je er een heerlijk vispakketje naast.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Tabouleh met Hollandse garnalen en kabeljauw

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken kabeljauw met frisse rijstsaladeGebakken kabeljauw met frisse rijstsalade
  • Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizoCouscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo
  • Groene couscous met geroosterde walnoten en fetaGroene couscous met geroosterde walnoten en feta
  • Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehaktSang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:bulghur, garnalen, kabeljauw, koriander, munt

« Witte asperges met ham, ei en snelle hollandaisesaus
WINNEN tegoedbon voor Brasser’s Korenmolen »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon