BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Knapperig geroosterd platbrood met za’atar

4 februari 2017 door Stefanie Reageer

Geroosterd platbrood met za'atar
Dit geroosterd platbrood met za’atar is knapperig en zo smaakvol. Lekker voor bij de borrel of als bijgerecht tijdens een maaltijd met allerlei Midden-Oosterse gerechten. Ik ben helemaal fan en weet je wat het leukste is? Het maken is zo gepiept. Kijk snel verder om er alles over te lezen.

GELUKSMOMENTEN

Iets eten wat ik nog niet eerder proefde. Dat zijn mijn ultieme geluksmomenten. Mits het lekker is natuurlijk. Iets eten wat ik nog niet eerder at, maar absoluut niet smaakt, tja het zou een beetje gek zijn als ik daar heel blij van word. Begin dit jaar schoof ik aan bij Robuust voor een diner met gerechten in de stijl van Ottolenghi bereid door Fia want die kwam speciaal voor die gelegenheid koken. Libanees en midden-oosters georiënteerd eten vind ik echt fantastisch. Al het lekkers wat we die avond proefde was vegetarisch en bereid met veel groente en peulvruchten. Smeersels met biet en witte bonen, salade met gegrilde groente en quinoa en ernaast geroosterd platbrood met za’atar. Fia heeft ook een eigen blog en daar vond ik het recept op. Lucky me. Kon ik het thuis ook maken.

Geroosterd platbrood met za'atar

Za’atar

Nu ben ik best een avontuurlijke eten, maar za’atar kende ik niet. Althans, de smaak niet. En nu? Nu ben ik er aan verslaafd. Niet alleen ik. Ook mijn schatje vond het fantastisch. Op de één of andere manier had ik verwacht dat hij het niet zou vinden. Za’atar is trouwens een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. De smaak is kruidig en fris dankzij sumac. Mijn eerste plan was om zelf za’atar te maken. Uiteindelijk besloot ik dat ik dit toch een beetje teveel gedoe vond. Het is vast niet heel moeilijk maar ik wilde direct het platbrood eten, dus kocht ik een kant-en-klaar kruidenmensel van Jonnie Boer. Dat smaakte echt super lekker en het is makkelijk.

Midden-Oosterse keuken

Het geroosterde platbrood met za’atar eet je bij je hoofdgerecht. Naast een couscoussalade bijvoorbeeld of bij de borrel. Maak dan zelf verschillende soorten hummus. De klassieke, hummus van biet en met spinazie. Tzatziki en fetadips erbij en eten maar. Klinkt fantastisch toch? Mijn liefde voor de Midden-Oosterse keuken gecombineerd met mijn andere liefde voor borrelen. Dit platbrood met za’atar smaak trouwens ook echt heel goed bij deze gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille.

Geroosterd platbrood met za’atar

Geroosterd platbrood met za'atar

Dit zit erin:

  • Platbrood, zoveel als je er nodig hebt
  • Olijfolie, ik gebruik Siciliaanse extra vergine, naar smaak
  • Za’atar, naar smaak
  • Grof zeezout, naar smaak

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smeer de platbroden in met lekkere olijfolie. Bestrooi met za’atar en grof zeezout.
  3. Leg het platbrood in de oven en rooster ze enkele minuten in de oven. Houd ze wel goed in de gaten, want voor je het weet zijn ze zwart. En ja, dat vertel ik uit eigen ervaring ;-)
  4. Herhaal tot je alle broden geroosterd hebt.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Lamsköfte met pistachenoten en platbroodLamsköfte met pistachenoten en platbrood
  • Super snelle pizza napolitanaSuper snelle pizza napolitana
  • Pulled pork met Libanees platbrood en cole slawPulled pork met Libanees platbrood en cole slaw
  • Duizend en één nacht couscoussaladeDuizend en één nacht couscoussalade

Categorie: Bijgerechten, Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags: bijgerecht, borrelhap, midden-oosten, platbrood, voor bij de borrel, za'atar

« Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille
Oreo cake met pure chocolade en zeezout »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok