BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Hummus met spinazie, feta en dille

28 juni 2016 door Stefanie 1 Comment

Hummus met spinazie, feta en dilleHummus, I love it. Daarom heb ik vandaag een hele lekkere variant voor jullie in de aanbieding. Namelijk hummus met spinazie, feta en dille. Wat is jouw lievelingshummus?

Eerste keer

Ik weet nog goed de eerste keer dat ik hummus at. Wanneer dat was, weet ik dan niet meer. Ik gok ruim vijftien jaar geleden. Stom eigenlijk dat ik zoiets enorm onbelangrijks wel onthoud en allerlei feiten over de Nederlandse geschiedenis het ene oor in en het andere oor uit gaan. Noem ik nu iets eetgerelateerd onbelangrijk? Shame on me.

Seven

Hummus dus. Ik leerde het begrip over de kikkererwtenpuree kennen dankzij actrice Gwenneth Paltrow. De enige film van haar die ik zo kan noemen is Seven. Tig jaar geleden maar wel fantastisch en zo spannend. Zij at macrobiotisch en daar paste hummus (blijkbaar, want geen ervaringsdeskundige) ook in. Ik had er niet perse een gevoel bij onder het mom van oh lekker, maar was wel nieuwsgierig.

Hummus met spinazie, feta en dille

Droog en smakeloos

Bij de supermarkt kocht ik een blikje. Het stond toch niet in het versvak en in allebei smaken, zoals nu het geval is, maar bij de olijven en zongedroogde tomaten. Ik vond het eerlijk gezegd helemaal niets. Droog en smakeloos. Ik vergat het weer een jaar of vijf en sindsdien ben ik dol op hummus of hummus achtige smeersels. Zo lees je op Little Spoon hoe je de lekkerste hummus ever zelf maakt en deel ik mijn recept voor bietenhummus. Tijdens een kleinte inspiratie tour op Pinterest viel mijn oog op een recept van Donna Hay voor hummus met spinazie en feta. Het zag er zo fantastisch uit dat ik het besloot te maken. En zo geschiedde. Het was heerlijk. Vooral op getoast brood. In mijn geval zuurdesem brood.

Smeerplezier

Je blancheert de spinazie kort. Voegt kikkererwten, feta, dille, knoflook en pijnboompitjes toe. Even blenden en klaar. Heb je ineens een paar dagen smeerplezier of een heerlijk dipje voor bij de borrel. Probeer het eens uit. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Wat is jouw lievelingshummus?

Hummus met spinazie, feta en dille
2 schaaltjes

Hummus met spinazie, feta en dille

Dit zit erin:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 limoen
  • 2 flinke handen spinazie, kort geblancheerd
  • 1 theelepel tahin
  • 75 gram feta
  • 40 gram pijnboompitten, geroosterd + wat extra, fijngehakt voor de garnering
  • Klein bosje dille, grof gehakt + wat extra, fijngehakt voor de garnering
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Blender
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Doe de kikkererwten, tahin, limoensap, feta, pijnboompitten, dille, zout en peper in de keukenmachine en laat draaien tot je een mooie gladde hummus hebt.
  2. Schep op een schaal of in een bakje en garneer met extra dille, pijnboompitten en olijfolie.
TIP! Ben je dol op spicy? Voeg dan nog wat ingelegde groene pepers toe.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Hummus met spinazie, feta en dille

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijke meeneemlunch // Salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en fetaMakkelijke meeneemlunch // Salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en feta
  • Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensaladeZalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensalade
  • Groene couscous met geroosterde walnoten en fetaGroene couscous met geroosterde walnoten en feta
  • Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dilleGebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille

Te vinden onder:Lunch, Recepten, Sauzen, smeersels en dips, Voor bij de borrel Tags:dille, feta, hummus, kikkererwten, smeersel

« Portugese tonijnsalade met zwartoogboontjes
Zee/Land/Zilt: eten boven de oesterputten van Yerseke »

Reacties

  1. Karen zegt

    28 juni 2016 at 22:51

    Oh, this one sounds delicious. I’m going to make it this weekend! Summer party at the lake celebrating the 4th of July!

    Keep the recipes coming, I will pick and choose. ;-)

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon