BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Eierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazie

20 december 2017 door Stefanie Reageer

Eierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazieIn Frankrijk heet dit gerecht oeuf en cocotte. Stiekem klinkt dat natuurlijk veel mooier dan eierpotjes. Maar goed, het gaat niet om de naam. De inhoud van de schaaltjes is veel belangrijker. En wat dacht je van de smaak? Met beide zit het meer dan goed. Kort gewokte spinazie gaat samen met crème fraîche, gerookte zalm en eitjes in de oven. Het resultaat is een super lekker ontbijt. Benieuwd hoe je het maakt? Lees snel verder.

Uitblazen

Het kerstontbijt vind ik misschien wel het leukste moment van kerst. De weken, of in mijn geval, zelfs maanden, voor kerst zijn vaak hectisch. Veel werken, toffe opdrachten, lange dagen, weekenden doorgaan om deadlines te halen en weinig vrij tijd. Misschien herken je het wel. Kerst is dan zo’n moment om heel even uit te blazen. Eerst lekker lang uitslapen. Of nou ja, in mijn fantasie dan vooral. In de realiteit ben ik rond half acht wel uit bed. Weet je, dat is ook prima. Zo lang de wekker maar niet gaat.

Eierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazie

Op het gemakje ontbijten

En dan is het tijd om uitgebreid en vooral heerlijk op het gemakje te ontbijten. Wat er op de ontbijttafel staat verschilt per jaar. De ene keer heb ik geen zin om uit te pakken en ga ik voor gemak. Dan koop ik beleg bij de slager, verschillende soorten kaas, croissantjes enz. De andere keer bak ik allerlei lekkers zelf. Zoals een crumble of kaneelbroodjes. Wat er nooit ontbreekt zijn eitjes. Ook die vorm verschilt nog al eens. Van roerei tot een zacht gekookt ei of eitjes uit de oven. Daar deelde ik al een aantal recepten van op Little Spoon. Ik blijf fan. Het is makkelijk te bereiden, super lekker en feestelijke om te zien.

Voor Agrimarkt maakte ik deze eierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazie. Je doet alle ingrediënten in kleine schaaltjes, even de oven in en na 15 minuten staat dit goddelijke ontbijt voor je neus. Keep it simple en dat is dit. Ik eet er trouwens broodsoldaatjes bij. Repen wit brood, even geroosterd. Dit maakt ze krokant en heerlijk om te dopen in het zachte eigeel.

Eierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazie
Voor 4 personen

Eierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazie

Dit zit erin:

  • Klont roomboter, voor het invetten van de schaaltjes
  • 150 gr spinazie
  • Olijfolie
  • 4 flinke el (circa 100 gr) crème fraîche
  • 100 gr gerookte zalm
  • 8 eieren
  • Optioneel: fijngehakte dille voor de garnering

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaaltjes
  • Wok
  • Snijplank + mes
  • Eetlepel

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaaltjes in met boter.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak de spinazie enkele minuten.
  3. Schep in elk schaaltje wat spinazie. Verdeel daar 1 eetlepel crème fraîche over. Bestrooi met peper en zout. Leg er vervolgens een plak gerookte zalm op. Breek boven elk schaaltje twee eieren.
  4. Zet de ovenschaaltjes 12 tot 15 minuten in de oven of tot het eiwit gestold is.
  5. Garneer met fijngehakte dille.
TIP! Eet het met broodsoldaatjes, die je zo heerlijk dipt in het zachte eigeel.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Eierpotjes met creme fraiche, gerookte zalm en spinazie
In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Eitjes uit de oven met Hollandse garnalenEitjes uit de oven met Hollandse garnalen
  • Powersalade met gerookte zalm en gekookte eitjesPowersalade met gerookte zalm en gekookte eitjes
  • Snelle omelet met spinazie en avocadoSnelle omelet met spinazie en avocado
  • Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dilleGebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: crème fraîche, dille, ei, eierpotjes, eitjes uit de oven, gerookte zalm, kerst, makkelijk, oeuf en cocotte, ontbijt, snel, spinazie

« Garnalencocktail deluxe: Hollandse garnalen, stukjes avocado, gerookte zalm en zelfgemaakte cocktailsaus botersla
Pompoengalette met paddestoelen, verse groene kruiden en chaumes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok