Het maakt niet uit of je deze crumble met appel, framboos en stemgember warm eet, of juist koud, als toetje of stiekem als ontbijt, lekker is ie toch wel. Blokjes appel gemengd met frisse frambozen, daarop een laagje crumble met stukjes stemgember. Je hoeft het niet toe te voegen, maar het geeft deze zoete lekkernij nog net wat extra’s. Lees snel verder voor het recept.
Liefde voor crumbles
Ik maak er geen geheim van. Ik houd van crumbles. Wat het is, weet ik niet, maar het blijft zo lekker. Of nou, eigenlijk weet ik het heel goed. Het warme en zachte fruit, gecombineerd met een krokant laagje deeg. Zoet, een vleugje zout en soms fris. Dat laatste is een beetje afhankelijk van het fruit wat je gebruikt. Er staan al heel war crumbles op Little Spoon. En ik vertel je nu al, er komen er nog veel meer aan. Hoe en wat, moet ik nog bedenken.
Stemgember
Deze crumble met appel, framboos en stemgember heeft alles in zich om een succes te zijn. De stemgember dat doet hem hoor. Het geeft net even een kick, waardoor je crumble nog lekkerder wordt. Als je nou niet van stemgember houdt, is weglaten ook prima, maar ik adviseer je toch om het eens te proberen met. Ik kies trouwens voor frambozen uit de vriezer.
Wat is jouw favoriete crumble?
Crumble met appel, framboos en stemgember
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 100 gr bloem
- 50 gr havermout
- 75 gram witte basterdsuiker + 2 el extra
- 75 gr roomboter
- Snuf zout
- bolletjes stemgember, in kleine stukjes
- 500 gram appels, geschild en in kleine blokjes
- 250 gram frambozen, diepvries en goed ontdooid
Dit heb je nodig:
- Beslagkom
- Ovenschaal
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de, bloem, havermout, witte basterdsuiker, snuf zout, stemgember en koude roomboter in een beslagkom en kneed tot het een kruimeldeeg is geworden.
- Meng de appel en frambozen samen met 2 eetlepels witte basterdsuiker in een ingevette ovenschaal.
- Verdeel een klein beetje kruimeldeeg door het fruit. De rest van het deeg gaat er bovenop.
- Zet 35-45 minuten in de oven, tot de crumble mooi goudbruin is.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Johanne zegt
Jummie, met framboos klinkt heerlijk!