Ik vertelde het jullie al eerder. Ik ben echt gek op ei en kan er wel elke dag één of twee eten. Gekookt, gebakken, roerei, ik vind het allemaal even lekker. Nee, ik denk dat ik toch een favoriet heb. Ei gecombineerd met kaas en dan het liefste geitenkaas. Ja, dat is mijn lievelingscombinatie. Ik heb periodes dat ik dus ook echt elke ochtend ontbijt met ei en met geitenkaas. De ene keer is dat een geroosterde zuurdesemboterham met roomboter, geitenkaas en een zacht gekookt eitje ernaast. Maar het kan net zo goed een omelet met geitenkaas zijn. Vaak doe ik er dan wat stukjes tomaat of champignons door.
Een paar weken geleden was dit mijn all time favourite breakfast. Zomaar voor een paar dagen want inmiddels zit ik in de havermoutperiode. Op Instagram zag ik een soortgelijk ontbijtje voorbij komen en het water liep me direct in mijn mond. Ik heb er mijn eigen variant van gemaakt. Gewoon met wat ik op dat moment in de koelkast had liggen. Later maakte ik ook weer een variant op mijn eigen variant, maar daar over later meer. Deze omelet is echt super simpel en ligt snel in de pan te wachten tot jij gaat aanvallen. In mijn snelle omelet zit kort gebakken spinazie en avocado die ik ook even mee bak. Dat klinkt je misschien gek in de oren, maar warme of gebakken avocado is echt super lekker. Nu ik dit vertel bedenk ik me dat ik ook een tijdje spiegeleitjes met geitenkaas bakte, een tomaat gehalveerd erbij in de pan en wat plakjes avocado die ik opbakte. Ik dwaal een beetje af, maar wellicht is het een idee om al mijn ei en geitenkaas variaties eens met jullie te delen. Wat vinden jullie?
Oké waar was ik gebleven. De avocado even opbakken met de spinazie. Dan gooi ik er twee eitjes over. Gewoon heel, zonder te klutsen. Lekker makkelijk dus. Ik maak de dooier kapot zodat het net wat meer op een omelet lijkt, maar of jij dat ook doet is gewoon net wat je lekker vindt. En dan, ja hoor komt ie, mijn geliefde geitenkaas eroverheen. Even laten stollen en klaar! Het omeletje vult echt uitstekend, dus hier teer je gerust aardig wat uurtjes op. Trouwens niet alleen lekker als ontbijt, maar ook als lunch. Probeer maar eens. Variatietips nodig? Die staan helemaal onderaan het recept.
Snelle omelet met spinazie en avocado
Voor 1 persoon
Dit zit er in:
2 eieren
Flinke hand spinazie
Halve avocado, in blokjes
Geitenkaas, ik gebruik ongeveer een plakje die ik in stukjes scheur
Olijfolie
Tuinkers, voor het opleuken
Peper en zout
Zo maak je het:
Verhit wat olijfolie in een wok. Bak hierin kort de spinazie. Als deze begint te slinken voeg je de blokjes avocado toe.
Verwarm even mee en breek nu de eitjes over het spinaziemengsel. Maak de dooiers kapot en verdeel de geitenkaas over de eieren. Doe een deksel op de pan zodat de eitjes wat sneller stollen.
Breng op smaak met wat peper en zout en afgeknipte tuinkers.
Tip 1! De variant op deze omelet wat in mijn geval met wat plakje Iberico ham erover. Jeetje wat was dat lekker zeg. De ham doe je na de geitenkaas op de eieren. Stukjes gerookte zalm is ook geweldig.
Tip 2! Met wat schijfjes aardappel erin, zorg je voor een nog iets steviger gerecht.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Ellen zegt
Héérlijk! Ik ben ook dol op ei! En wat een prachtige foto’s toch! kan er geen genoeg van krijgen ;)
littlespoon zegt
Ik hou ook echt van ei. En wat lief dat je dat zegt!! Dank je wel XXX
Caatje zegt
Nieuwe verslaving erbij: deze omelet! Supersimpel en zo lekker! Deed eigenlijk van alles in omelet, maar nog nooit deze combi. X
littlespoon zegt
Leuk Ca! Heerlijk is ie hè?