BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Snelle omelet met spinazie en avocado

14 april 2015 door Stefanie 4 Reacties

Snelle omelet met spinazie en avocadoIk vertelde het jullie al eerder. Ik ben echt gek op ei en kan er wel elke dag één of twee eten. Gekookt, gebakken, roerei, ik vind het allemaal even lekker. Nee, ik denk dat ik toch een favoriet heb. Ei gecombineerd met kaas en dan het liefste geitenkaas. Ja, dat is mijn lievelingscombinatie. Ik heb periodes dat ik dus ook echt elke ochtend ontbijt met ei en met geitenkaas. De ene keer is dat een geroosterde zuurdesemboterham met roomboter, geitenkaas en een zacht gekookt eitje ernaast. Maar het kan net zo goed een omelet met geitenkaas zijn. Vaak doe ik er dan wat stukjes tomaat of champignons door.

Een paar weken geleden was dit mijn all time favourite breakfast. Zomaar voor een paar dagen want inmiddels zit ik in de havermoutperiode. Op Instagram zag ik een soortgelijk ontbijtje voorbij komen en het water liep me direct in mijn mond. Ik heb er mijn eigen variant van gemaakt. Gewoon met wat ik op dat moment in de koelkast had liggen. Later maakte ik ook weer een variant op mijn eigen variant, maar daar over later meer. Deze omelet is echt super simpel en ligt snel in de pan te wachten tot jij gaat aanvallen. In mijn snelle omelet zit kort gebakken spinazie en avocado die ik ook even mee bak. Dat klinkt je misschien gek in de oren, maar warme of gebakken avocado is echt super lekker. Nu ik dit vertel bedenk ik me dat ik ook een tijdje spiegeleitjes met geitenkaas bakte, een tomaat gehalveerd erbij in de pan en wat plakjes avocado die ik opbakte. Ik dwaal een beetje af, maar wellicht is het een idee om al mijn ei en geitenkaas variaties eens met jullie te delen. Wat vinden jullie?

Snelle omelet met spinazie en avocadoOké waar was ik gebleven. De avocado even opbakken met de spinazie. Dan gooi ik er twee eitjes over. Gewoon heel, zonder te klutsen. Lekker makkelijk dus. Ik maak de dooier kapot zodat het net wat meer op een omelet lijkt, maar of jij dat ook doet is gewoon net wat je lekker vindt. En dan, ja hoor komt ie, mijn geliefde geitenkaas eroverheen. Even laten stollen en klaar! Het omeletje vult echt uitstekend, dus hier teer je gerust aardig wat uurtjes op. Trouwens niet alleen lekker als ontbijt, maar ook als lunch. Probeer maar eens. Variatietips nodig? Die staan helemaal onderaan het recept.

Snelle omelet met spinazie en avocadoSnelle omelet met spinazie en avocado
Voor 1 persoon

Dit zit er in:
2 eieren
Flinke hand spinazie
Halve avocado, in blokjes
Geitenkaas, ik gebruik ongeveer een plakje die ik in stukjes scheur
Olijfolie
Tuinkers, voor het opleuken
Peper en zout

Zo maak je het:
Verhit wat olijfolie in een wok. Bak hierin kort de spinazie. Als deze begint te slinken voeg je de blokjes avocado toe.

Verwarm even mee en breek nu de eitjes over het spinaziemengsel. Maak de dooiers kapot en verdeel de geitenkaas over de eieren. Doe een deksel op de pan zodat de eitjes wat sneller stollen.

Breng op smaak met wat peper en zout en afgeknipte tuinkers.

Tip 1! De variant op deze omelet wat in mijn geval met wat plakje Iberico ham erover. Jeetje wat was dat lekker zeg. De ham doe je na de geitenkaas op de eieren. Stukjes gerookte zalm is ook geweldig.
Tip 2! Met wat schijfjes aardappel erin, zorg je voor een nog iets steviger gerecht.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Snelle omelet met spinazie en avocado

Dit vind je misschien ook leuk

  • Powersalade met gerookte zalm en gekookte eitjesPowersalade met gerookte zalm en gekookte eitjes
  • Spicy avocado toast met een gekookt eitjeSpicy avocado toast met een gekookt eitje
  • Eierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazieEierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazie
  • Linzensalade met warme gerookte zalmLinzensalade met warme gerookte zalm

Categorie: Lunch, Ontbijt, Recepten Tags: avocado, ei, geitenkaas, gezond, kaas, makkelijk, ontbijt, snel, spinazie

« Op tafel bij Little Spoon #3
5 x zomerse salades »

Reacties

  1. Ellen zegt

    14 april 2015 om 08:41

    Héérlijk! Ik ben ook dol op ei! En wat een prachtige foto’s toch! kan er geen genoeg van krijgen ;)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      14 april 2015 om 09:26

      Ik hou ook echt van ei. En wat lief dat je dat zegt!! Dank je wel XXX

      Beantwoorden
  2. Caatje zegt

    17 april 2015 om 20:12

    Nieuwe verslaving erbij: deze omelet! Supersimpel en zo lekker! Deed eigenlijk van alles in omelet, maar nog nooit deze combi. X

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      18 april 2015 om 10:52

      Leuk Ca! Heerlijk is ie hè?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok