BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Op tafel bij Little Spoon #3

13 april 2015 door Stefanie 2 Reacties

Op tafel bij Little Spoon #3

Soms heb je van die weken die behoorlijk oninteressant zijn, waarbij je dan ook nog eens vergeet foto’s te maken van je eten. Zo’n week had ik. Niet vorige week, maar de week daarvoor. Het was een drukke week waarin ik bezig was met het schrijven van teksten voor Lekker Zeeland magazine. Het magazine waar ik sinds kort voor schrijf. Voor het eerst had ik te maken met deadlines en dat was af en toe best een beetje stressvol. Daarom vorige week even geen ‘Op tafel bij Little Spoon’. Vandaag heb ik er wel weer één voor jullie in de aanbieding met een paar dagen extra. Benieuwd? Lees snel verder.

Vrijdag 3 april
Vriendin Lucia is de ceremoniemeester voor onze wedding. We zijn hiervoor volop aan het knutselen, freubelen en do-it-yourselfen. Deze keer hebben we het gastenboek verder aangekleed en mooie vlaggenlijnen met kanten vlaggetjes gemaakt. Natuurlijk is een dagje freubelen niet compleet zonder lekker eten. Lucia maakte een focaccia gevuld met geroosterde paprika, tomaat, olijven, Parmezaanse kaas en nog een hoop lekkers. Ik haalde bij de bakker wat lekkere chocolaatjes en paaseitjes.

Op tafel bij Little Spoon #3

Zaterdag 4 april
Op 13 maart blies ik 31 kaarsjes uit. Echt gevierd had ik het nog niet. En dat is natuurlijk zonde want er is altijd wel een reden voor een feestje. Vriendin An werd eerder die week 31, dus samen nodigden we al onze vrienden en vriendinnen uit voor een drankje. Eerlijk gezegd werden dat er een hoop meer. Met een flinke hang-over als gevolg. Ik ben tenslotte ook geen twintiger meer ;-) We begonnen ons feestje met z’n tweeën op het terras in Middelburg. Bij De Herberg dronken we G&T’s en aten lekkere hapjes. Later schoven er nog meer vrienden aan. ‘s Ochtends liet ik mijn haar voor een keertje stijl föhnen. Wat vinden jullie daarvan? Heel ander mens hè? Door alle hapjes had ik ‘s avonds niet heel veel trek en at ik een heerlijke frikandel speciaal. Toch wel één van mijn guilty pleasures hoor.

Op tafel bij Little Spoon #3Zondag 5 april
Man, man, man, de day after… maar wat was het een super gezellig feestje. De hoofdpijn meer dan waard. Sinds lange tijd deed ik een dag niets anders dan bank hangen. Eerst binnen en toen de zon kwam, verkaste ik met mijn e-reader naar de loungebank in de tuin. Ruben bakte overdag heerlijke eitjes met veel kaas. Het lukte me nog om deze pasta met gehaktsaus op tafel te zetten. Veel Parmezaanse kaas is een must op katerdagen. Daarna ging het licht uit.

Op tafel bij Little Spoon #3

Maandag 6 april
Nog steeds een beetje bijkomen van ons toffe feestje, maakte ik een bescheiden Paasontbijtje. Het werden de eitjes uit de oven, maar dan een beetje anders. Zonder slagroom, vergeten te kopen en wat gerookte zalm.

Op tafel bij Little Spoon #3

Dinsdag 7 april
Er stond een dagje Amsterdam op de planning. Lekker eten, drinken en winkelen. Ik had er even geen rekening mee gehouden dat het dinsdag na Pasen was en geen gewone dinsdag. Amsterdam was afgeladen vol. Wat mij betreft mag het wel wat rustiger zijn. Tja, ook hieraan merk ik dat ik geen twintiger meer ben ;-). Bij Anne & Max at ik een lekkere broodje met pulled beef. We borrelden in het zonnetje met een borrelplankje en ‘s avonds stond er Peking eend op het menu.

Op tafel bij Little Spoon #3

Woensdag 8 april
In Domburgse Badhotel is op 10 april een nieuwe spa geopend, SPA DOMBURG. Ik was uitgenodigd voor een try-out avond. De spa testen en al het lekkers in het Spa Café. Dit kwam als een klein geschenk. Na een paar drukke weken, was het heerlijk om even in je eentje te ontspannen en te genieten. Wat is het mooi geworden en wat heb ik lekker gegeten. Binnenkort lezen jullie er alles over op Little Spoon. Ik dronk een groene smoothie en heb gesmuld van een salade met bio kip van de Big Green Egg. Helemaal zen vertrok ik weer naar huis.

Op tafel bij Little Spoon #3

Donderdag 9 april
Met het mooie weer ben ik gek op salades. Ik maakte een aardappelsalade met Roseval aardappeltjes, spekjes en rucola. Ook heerlijk om bij een barbecue te serveren. Wat vinden jullie? Receptje delen?

Op tafel bij Little Spoon #3

Vrijdag 10 april
Waarom ver weg gaan als het vlakbij ook zo fijn is? Dat is mijn motto de laatste tijd. Zeeland is zo leuk en mooi. Daarom ging ik een nachtje weg, gewoon in eigen provincie en echt vlakbij huis. Het leuke is dat je toch weer nieuwe dingen ontdekt en echt even een vakantiegevoel hebt. We sliepen bij een fantastisch b&b in Westkapelle, Frankrijk Noord. Uitgebreid verslag van de leukste adressen volgt nog. Het was vrijdag schitterend weer wat natuurlijk ook wel bijdroeg aan dat vakantiegevoel. Met een flesje bubbels en lekkere hapjes begonnen we het weekend op het strand. ‘s Avonds aten we bij Zeeuws Mosselhuis. Een groot bord met lekkers uit de zee en verschillende sushi’s, daarna sashimi van rund en een karamel toetje met crumble.

Op tafel bij Little Spoon #3

Zaterdag 11 april
We genoten van een super lekker ontbijt in de b&b. Ik heb er geen foto’s van gemaakt, maar echt geloof me maar gewoon. Voor cappuccino’s en lekkere taartjes vertrokken we richting Galerie Pop in Domburg. Dit is een bio café, winkeltje en galerij ineen. Voor mij een hidden gem. Ondanks dat ik regelmatig in Domburg kom, was ik er nog nooit binnen geweest. We lunchte bij Zeeuws Mosselhuis met vissoep en mosselkroketten.

Op tafel bij Little Spoon #3

Zondag 12 april
Het zonnetje scheen uitbundig, dus het was tijd voor wat quality time met the boyfriend in de zon. We borrelden met Vedett biertjes, schapenkaas, droge worstjes van Monsieur Saucisson en knabbelspek. Heerlijk allemaal. ‘s Avonds maakte ik een ratatouille. Het was een grote schaal vol, dus een hoop over voor een leftover lunch. Het recept deel ik snel met jullie.

Op tafel bij Little Spoon #3

De nieuwe week ga ik wat gezonder eten. Minder snacken, minder wijntjes en gewoon minder eten. Het is er tijd voor. Kijken jullie volgende week weer mee?

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Dit vind je misschien ook leuk

  • Op tafel bij Little Spoon #2Op tafel bij Little Spoon #2
  • Op tafel bij Little Spoon #1Op tafel bij Little Spoon #1
  • Reisdagboek Auvergne #1: Puy de Dome & confit de canardReisdagboek Auvergne #1: Puy de Dome & confit de canard
  • 3 x slapen in de Dordogne3 x slapen in de Dordogne

Te vinden onder:Inspiratie, Op tafel bij Little Spoon Tags:op tafel bij little spoon

« Homemade notenboter
Snelle omelet met spinazie en avocado »

Reacties

  1. lonneke zegt

    13 april 2015 at 14:33

    Ohh wauw, ik krijg er trek van!
    Wat een heerlijke dingen allemaal!
    Liefs Lonneke

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      15 april 2015 at 07:30

      thanks girl xx

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon