BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gezonde havermoutcake met appel en perzik

4 juni 2017 door Stefanie 10 Reacties

Havermoutcake met appel en perzikIk maakte deze gezonde havermoutcake met appel en perzik. Super lekker. Niet te zoet, knapperige pinda’s en veel kruidige kaneel. Love it! Smeer er wat boter op of wat pindakaas. Perfect begin op de dag. lees snel verder voor het recept.

Persoonlijk // 5x tips om te leven in het nu

Culinaire hoogstandjes

Vorige week genoot ik van het goede Portugese leven tijdens een persreis in de Alentejo. Wat was het leuk, fijn, lekker, prachtig, gezellig en meer van dat positiefs. De wijn vloeide rijkelijk en mijn maag werd continu gevuld met Portugese culinaire hoogstandjes. Mij hoor je niet klagen want zo vul ik mijn dagen het allerliefst.

Havermoutcake met appel en perzik Havermoutcake met appel en perzik

Ballon

Nou ja als ik dan een klein beetje de zeur mag uithangen, eenmaal thuis, was ik zo opgeblazen als een ballon. Ik wist dat het tijd was om er weer even de rem op te zetten. Gezond eten en zo. De dag na mijn voornemen was het trouwens Cuisine Machine dus dat betekende weer wijn en eten. Toch bakte ik deze gezonde havermoutcake met appel en perzik. Een lekker en goed begin van de dag. Beetje boter of pindakaas erop en genieten maar. Sowieso ben ik dol op cake of taart voor ontbijt. De ene keer super healthy. De andere keer gewoon een brownie. Balans is het toverwoord ;-)

De smaak is een beetje als een gezonde appeltaart. Het recept is dan ook geïnspireerd met op de appeltaartcake van lieve Bo van Beaufood. Ik geef er mijn eigen draai aan, zodat het een echt Little Spoon baksel is.

Gezonde havermoutcake met appel en perzik
Voor 10 tot 12 plakjes

Havermoutcake met appel en perzik

Dit zit erin:

  • 200 gr havermout, gemalen tot meel in de keukenmachine
  • 80 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 4 eieren
  • 150 ml melk
  • 6 el honing
  • 1 appel, het grootste gedeelte in blokjes en 3 à 4 plakjes ter garnering
  • 1 wilde perzik, het grootste gedeelte in blokjes en 3 à 4 plakjes ter garnering
  • 3 tl kaneel
  • Handje ongezouten pinda’s

Dit heb je nodig:

  • Cakeblik bekleed met bakpapier
  • Beslagkom

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een beslagkom het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en een snuf zout. Klop er de eitjes, melk en honing door en meng tot een egaal beslag.
  3. Hussel de stukjes appel en perzik door de kaneel. Schep deze samen met het grootste gedeelte van de pinda’s door het beslag.
  4. Giet het beslag in de cakevorm. Garneer met plakjes appel en perzik, pinda’s en wat kaneel. Zet de havermoutcake zo’n 45 tot 50 minuten in de oven.
  5. Laat de cake even afkoelen en ga er dan heerlijk van genieten.
TIP! Je kunt de appel vervangen voor peer en de pinda’s voor stukjes hazelnoot.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Havermoutcake met appel en perzik

Dit vind je misschien ook leuk

  • Life changing ontbijtmuffins met appel en kaneelLife changing ontbijtmuffins met appel en kaneel
  • Vliegensvlugge granola uit de panVliegensvlugge granola uit de pan
  • Cranberrykoeken van Eet het BeterCranberrykoeken van Eet het Beter
  • Warme overnight oats met stukjes Nakd reepWarme overnight oats met stukjes Nakd reep

Categorie: Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: amandelmeel, appel, gezond, gezond ontbij, gezond ontbijt, havermout, honing, kaneel, perzik, pinda, wilde perzik

« Zilte zeekraalsalade met wortel en ei
Smart X Little Spoon roadtrip #3 // Van Lille naar Saint Valery sur Somme + veel eet- en slaaptips »

Reacties

  1. Sandra zegt

    6 juni 2017 om 14:00

    As we speak aan te eten! Heerlijk recept.
    Iets aangepast ivm missende ingrediënten. Havermeel vervangen voor speltmeel. En honing 50/50 met kokosbloesemsuiker.
    Vooral t fruit maakt het een heerlijke lentecake.
    Nu maar is kijken wat mijn 2 jarige peuter ervan vind!
    Bedankt Stefanie!

    Beantwoorden
    • Christianne zegt

      9 mei 2019 om 11:06

      Ik heb de perzik vervangen door een banaan om dat de wilde perziken er nog niet zijn,ik hoop dat het lukt hij staat nu in de oven,duimen maar

      Beantwoorden
      • Stefanie zegt

        14 mei 2019 om 15:24

        En? Hoe smaakte het?

        Beantwoorden
        • Christianne haverhals zegt

          25 mei 2019 om 13:01

          Heel lekker alleen heb ik een banaan gebruikt om dat de wilde perzik er nog niet was

          Beantwoorden
  2. jolanda zegt

    30 september 2017 om 20:16

    Heb hem gemaakt, met pecannoten ipv pinda. Superlekker. Mijn vriend is zon anti-gezond type, maar hij heeft de halve cake op! Zo lekker smaakt ie!

    Beantwoorden
  3. Lisette zegt

    3 november 2017 om 23:09

    Ik vind hem héérlijk! Maak ‘m dan ook regelmatig. Maar ik vraag me af: heb je ook een indicatie hoeveel gram koolhydraten, eiwitten en vetten erin zitten? Ben ik erg benieuwd naar!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      6 november 2017 om 17:34

      Hoi Lisette,

      Thanks voor je berichtje. Super leuk :-). Op je vraag heb ik echter geen antwoord! Ik let eigenlijk niet op de hoeveelheid van de voedingswaarde.

      xxx

      Beantwoorden
  4. Sanne zegt

    13 januari 2018 om 21:18

    Ik heb m gemaakt. Leuk idee! Moet zeggen vind die van mij wel beetje aan de droge kant. Mis dat smeuïge van cake

    Beantwoorden
  5. Zarah zegt

    26 maart 2018 om 19:01

    Denk je dat een banaan in blokjes zou werken ipv de appel en perzik? Of wordt het dan te nat..?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      28 maart 2018 om 13:49

      Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd eerlijk gezegd. Maar je kunt er het wel proberen denk ik. En dan de banaan erdoor prakken. Soort bananenbrood wordt het dan. Benieuwd!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok