BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Cranberrykoeken van Eet het Beter

2 oktober 2016 door Stefanie 1 Comment

recept-voor-cranberrykoeken-eethetbeter-nl-2-1Ik weet niet hoe met jullie zit, maar deze cranberrykoeken die Annemieke van Eet het Beter maakte, vind ik er echt fantastisch uit zien. Vandaag neemt zij Little Spoon voor één keer over en vertelt ze over zichzelf, haar toffe blog met lekkere gezonde recepten voor het hele gezin en natuurlijk, deel ze het recept voor deze koeken. Komt ie:

——-

Wat super leuk om een gastblog op Little Spoon te schrijven! Little Spoon is namelijk een van mijn favoriete foodblogs. Waarom? Stefanie maakt niet alleen prachtige foto’s, maar kan ook persoonlijk en meeslepend schrijven. Maar goed, dat weten jullie natuurlijk al lang! Tijd om mezelf voor te stellen.

Ik ben Annemieke en ik ben gek op eten. Gezond, eten wel te verstaan. Een paar jaar geleden ging ik mij verdiepen in de relatie tussen voeding en gezondheid en sindsdien weet ik zeker dat er een directe link bestaat. Ik volgde opleidingen op het gebied van natuurvoeding om nog meer te weten te komen. Dat betekent niet dat ik alleen maar puur en onbewerkt eet hoor, maar snoepen doe ik niet meer iedere dag.

Cranberrykoeken van Eet het Beter

Eet het beter

Op Eet het beter plaats ik een paar keer per week een update, met daarin een recept, een review of iets anders. De recepten die je op mijn foodblog vindt, zijn veelal vrij van (geraffineerde) suiker. Er komen ook veel koolhydraatarme en Paleo gerechten voorbij. Niet alles past binnen een bepaalde leefstijl, omdat ik me niet wil laten beperken. Eén ding hebben de gerechten wel gemeen: ze zijn lekker! En dat is het belangrijkste, vind je ook niet?

Eten met kinderen

Samen met mijn vriend woon ik in het mooie Ede (Gelderland). Onze drie zonen hebben mij doen beseffen dat normen, waarden en ook inzichten wordt gelegd als kinderen nog jong zijn. Ik vind het daarom heel belangrijk om ze te leren wat gezonde voeding is, om samen te koken en vooral van alles te proeven. Daarom richt ik me met eethetbeter.nl vooral op gezinnen. Naast recepten die voor alle leeftijden geschikt zijn, vind je op mijn foodblog bijvoorbeeld ook gezonde traktaties, funfood en taarten voor baby’s eerste verjaardag.

Lekkerbek

Zoals ik al schreef, hou ik van lekker eten. Ik ga een stroopwafel of mokkagebakje niet (altijd) uit de weg, maar ik probeer vaak wel een betere variant te maken. Na een heerlijk knapperig koekje met witte chocolade en cranberry dat ik bij de buurvrouw at, raakte ik geïnspireerd om zelf een recept voor cranberrykoeken te bedenken. En dat resulteerde in deze heerlijke snack! Als je de ingrediëntenlijst bekijkt, zou het zelfs een voedzaam ontbijtje kunnen zijn. Kijk maar mee.

Cranberrykoeken
1 grote of 2 kleine eters

recept-voor-cranberrykoeken-eethetbeter-nl-2-1

Dit zit erin:

  • 8 eetlepels havervlokken of havermout
  • 1 kleine appel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels cranberry’s
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • Snuf kaneel
  • Mespunt zout
  • Optioneel: honing, kokosrasp en/of witte chocolade

Zo maak je het:

  1. Warm de oven voor op 180 graden.
  2. Rasp de appel en smelt de kokosolie.
  3. Roer de appel, de eieren, de haver en de kokosolie door elkaar. Voeg ook de overige ingrediënten toe en meng het goed.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik een lepel om gelijkmatige “hoopjes” van het beslag op de bakplaat te leggen.
  5. Schuif de cranberrykoeken in de oven en bak ze ongeveer een half uur. Ze zijn gaar als ze droog en lichtbruin zijn.
  6. Laat de koeken op een rooster afkoelen (alhoewel, ze zijn warm en knapperig ook heel lekker!).

Hopelijk genieten jullie net zo van deze cranberrykoeken als wij thuis doen! Op zoek naar meer inspiratie qua gezonde recepten voor het hele gezin? Kijk dan op mijn website of volg me op social media. Tot snel!

Liefs, Annemieke

Eethetbeter.nl | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Ontbijtcake met perenmoes en vanilleOntbijtcake met perenmoes en vanille
  • Warme overnight oats met stukjes Nakd reepWarme overnight oats met stukjes Nakd reep
  • Life changing ontbijtmuffins met appel en kaneelLife changing ontbijtmuffins met appel en kaneel
  • Gezonde havermoutcake met appel en perzikGezonde havermoutcake met appel en perzik

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:appel, cranberry, cranberrykoeken, gastblog, gezond, gezond eten, havermout, ontbijt, suikervrij

« Slapen bij Pensão Agricola, een paradijs in de Algarve
Salade met snijboontjes, doperwtjes en spekjes »

Reacties

  1. Saskia - Blij Suikervrij zegt

    2 oktober 2016 at 09:12

    Hey, leuk, Annemieke’s take-over! Havermoutkoekjes zijn gewoon altijd goed. ?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon