BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Brownie met salted caramel

13 maart 2015 door Stefanie 34 Reacties

Brownie met salted caramel

Het is vandaag 13 maart. Mijn verjaardag. Het eerste jaar als dertiger heb ik overleefd. Dat klinkt dramatisch hè? Alles in perspectief natuurlijk, maar het was een gek levensjaar. Vorig jaar luidde ik het einde van mijn jaren als twintiger in met een groot feest. Samen met vriendin An, want ook zij werd 30. We hadden zelfs een uitnodiging gemaakt. Nu denk je misschien, dat doe ik altijd, dus zo bijzonder is dat niet. Als je An en mij kent weet je dat wij types van het laatste moment zijn. Van uitstel komt vaak afstel en stiekem kletsen we liever bij onder het genot van een glas, oké lees fles, wijn dan dat we onze harde schijven afstruinen voor de leukste foto’s voor op de uitnodiging. Het moest natuurlijk niet zomaar een uitnodiging worden, maar een uitnodiging met de leukst foto’s van de afgelopen vijftien jaar. We werden niet alleen 30, maar we wilden ook vieren dat we al vijftien jaar vriendinnen zijn. Omdat voor the easy way gaan niet altijd leuk is, ben ik toch een avondje gaan speuren op mijn laptop, in mijn telefoon en op een externe harde schijf, om de leukste foto’s te verzamelen. Daar ben ik nog steeds blij om, want het is een prachtig aandenken geworden aan een te gek feestje en een mooi overzicht van alle bijzondere momenten van onze vriendschap.

Even terug naar die jaren als twintiger. Als twintiger word je echt volwassen. Ik ging op mezelf wonen, mijn eerste eigen appartementje. Wat ik inrichtte als één groot kitschpaleis. Elke muur had een kleur. Roze, rood, paars en blauw. Overal stonden meubeltjes die je zo uit een willekeurige woonkamer van oma of opa kunt meenemen. En ik had een kleine verslaving voor alles wat maar een plaatje had met Jezus en Maria. Zelfs een kralen gordijn met een afbeelding van Jezus had ik. Als twintiger ontmoette ik Ruben, die iets minder enthousiast was over mijn kleine kitschpaleisje. Ondanks dat durfde hij het toch aan om in mijn huisje te komen wonen. Natuurlijk hebben we daarna snel wat muren wit geverfd. Als twintiger studeerde ik af en had ik mijn eerste echte baan. Kochten we een huis en verlieten we het kitschpaleisje. Bestaande vriendschappen werden hechter en leerde ik ook een hoop nieuwe bijzondere mensen kennen. Ook heb ik als twintiger een hoop mooie reizen gemaakt. Zowel dichtbij als ver weg.

Brownie met salted caramel

En toen was ik in eens 30. Misschien herken je  het wel. Het dertigersdilemma. Ik stelde mezelf continu de vraag ‘is dit het nou?’. Aan mijn privé-leven lag het niet, want eigenlijk had en heb ik alles wat ik me maar kan wensen. Het werk, dat was het struikelblok. Elke dag ging ik met tegenzin naar mijn werk. Een baan en een wereld waar ik niet op mijn plek zat. Zelfs een wereld waarin ik doodongelukkig was. Bij het idee dat ik dit nog 40 jaar moest doen raakte ik spontaan in de stress. Stukje bij beetje raakte ik mezelf kwijt. Ik was er niet meer. Ik was aan het overleven en mijn vrije momenten gebruikte ik om bij te slapen. Leuke dingen doen waren onmogelijk. En toen ging ik onderuit. Burn-out.

Je lichaam dwingt je voor jezelf te kiezen, rust te pakken, er aan toe te geven en met je zelf aan de slag te gaan om ervoor te zorgen dat je er weer bovenop komt. Maar ook om ervoor te zorgen dat je nooit meer in zo’n situatie terecht komt. Langzaam krabbelde ik op. Door rust te pakken, maar ook door veel leuke dingen te doen. Koffie drinken in het zonnetje op een terras, knuffelen met de katten, bloemen plukken in de pluktuin, fruits de mer eten bij De Vluchthaven in het zonnetje, naar de markt. Dankzij die leuke dingen maar ook dankzij onvoorwaardelijke steun van mijn ouders, mijn grote liefde Ruben en fantastische vrienden ben ik er weer. Misschien ben ik nu wel meer Stefanie dan dat ik ooit geweest ben. ‘Het komt allemaal goed’, hoor je in zo’n periode steeds. Denk je dat ik dat geloofde? Echt niet! Nu weet ik wel beter.

Ondanks dat ik vorig jaar opkrabbelde bleef er nog altijd die vraag, wat moet ik doen met mijn leven? Wat is mijn passie? Welk werk past er wel bij mij? Ik bleef er maar tegen vechten. Tot ik het losliet. Ik liep al langer rond met het idee om een blog te beginnen, maar ik had ook duizend redenen of excuses om het niet te doen. Je kunt blijven dromen, maar als je nooit actie onderneemt gebeurt er niets. Zo ontstond Little Spoon. En jeetje wat ben ik daar nog elke dag blij om. Want dankzij Little Spoon heb ik ook de sprong in het diepe gewaagd en mijn baan opgezegd zonder een andere baan te hebben. Alle zekerheid over boord en het geluk achterna gaan. De beste beslissing ooit want er komen nu zoveel leuke dingen op mijn pad. De wereld ligt aan mijn voeten. Zo voelt het ook echt.

Dit nieuwe levensjaar belooft fantastisch te worden. Op 4 september komt er een meisjesdroom uit en ga ik trouwen met de leukste en de liefste van de wereld. Ik ga me helemaal focussen op Little Spoon. Super dat je me volgt. Ik had nooit verwacht dat ik in zo’n korte tijd al zoveel lieve en fijne volgers zou hebben.   Inmiddels ben ik aan het schrijven voor het Zeeuwse culinaire magazine Lekker Zeeland en de Lekker Zeeland pagina’s in de Zeeuwse weekkranten.

Zo zie je maar. Uiteindelijk komt het echt goed. Luister naar je lichaam en naar je gevoel. En onthoud: Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end.

Brownie met salted caramel

Nu is het tijd voor leuke dingen. Deze fantastische brownie maak ik al heel wat jaren. En altijd met succes. In eens kwam ik op het fantastisch idee om in plaats van gewone melkchocolade toe te voegen, die hele lekkere Tony’s Chocolonely met zeezout te gebruiken. Wow! Ik ga het nooit meer anders doen. Dat weet ik wel. Geniet ervan :-)

Brownie met salted caramel

Brownie met salted caramel

Dit zit erin:
200 gram pure chocolade, in kleine stukjes gebroken
100 gram witte chocolade
1 reep Tony’s Chocolonely met karamel en zeezout
150 gram roomboter
3 eieren
75 gram bloem, gezeefd
175 gram kristalsuiker

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een bakblik van 20 x 20 met bakpapier.

Zet een pan water op het vuur en zet daar een hittebestendige kom bovenop. Zorg ervoor dat de bodem van de kom, het water niet raakt. Smelt in de kom de pure chocolade en de roomboter. Roer af en toe zodat de twee zich goed mengen.

De witte en de melkchocolade gaan in brokken in de brownie. Hak de repen in kleine stukjes, of sla er een paar keer op met een pan of de achterkant van een hakmes.

Haal de kom van de pan met het kokende water en laat het mengsel even afkoelen.

Klop nu de eieren en de suiker door het mengsel. Dit kun je met de hand doen, met de mixer of in de keukenmachine. Voeg nu ook de bloem toe en meng totdat je een glad en egaal mengsel hebt. Als laatste voel je de chocoladebrokken van de witte en melkchocolade toe.

Schep het mengels in het bakblik en zet 40 minuten in de oven.

De brownie mag wat mij betreft lekker klef zijn.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Brownie met salted caramel

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Oreo cake met pure chocolade en zeezoutOreo cake met pure chocolade en zeezout
  • KarameltaartjesKarameltaartjes
  • New york cheesecake met chocoladeNew york cheesecake met chocolade
  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje

Te vinden onder:Taartjes en andere zoetigheid Tags:chocolade, karamel, taart, zoet

« Hartige taart met pompoen, spinazie en belegen kaas
Domburgsche Bier en Melksalon, Domburg »

Reacties

  1. maurice zegt

    13 maart 2015 at 07:36

    Supertrots op jou! En zo mooi dat je gewoon met je billen bloot gaat en hier een supermooie blog over schrijft! Happy birthday girl! Xx

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:31

      Dank je wel lieve Maupie. Vond het spannend!

      Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    13 maart 2015 at 08:25

    Een dikke proficiat! Moge dit jaar even fantastisch voor je zijn! :) En die brownies zijn ook niet mis trouwens!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:31

      Dank je wel! xx

      Beantwoorden
  3. Lydia zegt

    13 maart 2015 at 09:27

    mooi verhaal Stef! Heel inspirerend je verhaal en knap hoe je keuzes hebt durven maken! Volgens mij heb je heel veel reden om trots op jezelf te zijn!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:31

      Wat super lief dat je een reactie achter laat Lyd! thanks xx

      Beantwoorden
  4. alexa zegt

    13 maart 2015 at 09:38

    ziet er echt super lekker uit zeg!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:30

      Thanks! :-)

      Beantwoorden
  5. Anne zegt

    13 maart 2015 at 10:08

    Gefeliciteerd lieve vriendin! Wat mooi geschreven, trots!!
    Op naar een volgend jubileum feestje, en nog heeeeelll veeeelll brownies. Zien er zo lekker uit!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:30

      Dank je wel lieverd <3

      Beantwoorden
  6. jeanet zegt

    13 maart 2015 at 11:31

    Prachtig ontroerend verhaal! Ben supertrots op je! Love you. Liefs van je mama. ♡♡♡

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:30

      Dank je wel lieve mama. Love you 2 <3

      Beantwoorden
  7. Eilish (artisticstateofmind) zegt

    13 maart 2015 at 12:13

    Gefeliciteeerd! En wat ziet dit er lekker uit !

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:29

      Dank je wel!

      Beantwoorden
  8. lonneke zegt

    13 maart 2015 at 13:22

    Wat heb je een mooi verhaal geschreven zeg, wauw!
    Natuurlijk gefeliciteerd! En wat ziet dit er heerlijk uit.
    Liefs Lonneke

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:29

      Dank je wel Lonneke! Super lief XX

      Beantwoorden
  9. Susanne zegt

    13 maart 2015 at 14:32

    Dit recept ziet er gevaarlijk lekker uit.
    Nog nooit Tony Chocolonely met zeezout op, dus ben erg benieuwd.
    Voor het smelten van chocola gebruik ik trouwens een au bain marie-paninzet van Ikea.

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:29

      Je hebt het inmiddels aan den levende lijven ondervonden hoe gevaarlijk lekker deze brownie is ;-)

      Beantwoorden
      • Susanne zegt

        16 maart 2015 at 15:10

        Zeker weten! Dit recept houd ik erin.

        Beantwoorden
  10. Hanneke zegt

    13 maart 2015 at 14:47

    Mooi stukje, recht uit het hart! Geen wonder dat het zo goed gaat met je blog! Ik volg je met veel plezier. Fijne verjaardag!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:29

      Wat lief dat je dat zegt Hanneke! Thanks!

      Beantwoorden
  11. Caatje zegt

    13 maart 2015 at 19:47

    Ik had het wel verwacht :) Dromen, durven, doen! En jij hebt het gedaan! Super blij voor je! Dikke kus

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:28

      Wat lief Caatje! Tot zaterdag dikke kus

      Beantwoorden
  12. Caatje zegt

    13 maart 2015 at 19:48

    En nogmaals happy birthday, tot snel. X

    Beantwoorden
  13. Fenna zegt

    13 maart 2015 at 21:23

    Mooi geschreven lieverd! En ook helemaal waar!! Trots dat ik jou vriendin ben, je bent een lieve schat

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:28

      Lief! Love you XXX

      Beantwoorden
  14. Tarena zegt

    16 maart 2015 at 10:16

    Wat een leuk stuk om te lezen, en blij voor je dat alles nu zo goed gaat! Hoop dat je een leuke verjaardag heb gehad.

    Liefs x

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 10:40

      Thanks Tareen! Lief van je XX

      Beantwoorden
  15. ilonka zegt

    16 maart 2015 at 14:02

    Heel veel woorden terug, ik hou ze in gedachten.
    En deze is voor jou! ♡
    (Uitnodiging hangt hier ook nog steeds, prachtig istie)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 14:54

      Wat een super lief berichtje Ilonk! Dikke kus xx <3

      Beantwoorden
  16. Zjojes zegt

    22 maart 2015 at 07:28

    wat een mooi blig heb je!
    En uiteraard nog gefeliciteerd!
    Het recept voor deze lekkere brownies komt zeker weten oo mijn ‘to bake list’
    Groetjes,
    Joyce

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      23 maart 2015 at 06:53

      Bedankt! 2x bedankt ;-)
      Geniet er alvast. De brownie is fantastisch.

      Beantwoorden
  17. Judith Dekkers zegt

    24 januari 2016 at 09:57

    Mooie blog, Stefanie Bijna een jaar verder en volgens mij heb je je weg wel gevonden.
    Brownies zien er heerlijk uit en de salted caramel is absoluut verslavend lekker.
    Groetjes Judith

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      24 januari 2016 at 12:39

      Dank je wel! Bijna en jaar verder. Zoveel gebeurd sindsdien maar allemaal positief. Inderdaad mijn draai gevonden. Zo zie je maar waar en burn-out goed voor is.

      Ik heb zelf al de hele dag zin in deze brownie hihi. Liefs

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

Naast al dat eten help ik ook nog horeca-ondernemers met het krijgen van een bomvolle zaak. Ben jij horecaondernemer en ben je benieuwd welke kansen ik voor jou zie? Laat je gegevens achter op www.peperinjezaak.nl en ik neem contact met je op. 

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

10 x lekker eten en drinken in Tel Aviv (+ Jeruzalem)

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

littlespoon.nl

🙋🏼‍♀️ Lekker eten, Zeeland en leuke plekken.
🥂 Fan van borrelplanken
🌶 ontWORSTEL jezelf van eenheidsworst voor ondernemers @peperinjezaak.

Stefanie | #fulltimevreetzak
RECEPT VOOR TURKSE EIEREN // het is al maanden ver RECEPT VOOR TURKSE EIEREN // het is al maanden verdacht stil op Little Spoon. Geen nieuwe recepten, geen artikelen. Ik weet niet of dat op korte termijn verandert. Het creatieve stuk van mijn blog vind ik super leuk. Koken, foodstyling en foto’s maken. De recepten uitwerken en wordpress daarentegen is voor mij een verschrikking 🤣.Natuurlijk heb ik er wel eens over nagedacht om dat stuk uit te besteden, maar ja, ik blijf toch ondernemer en het voelt gek om te investeren in iets waar geen geld uitkomt. Ik ben heel bewust gestopt met campagnes enz. Gewoon omdat ik er geen plezier meer in heb.Maar ja, het is eeuwig zonde als ik al die recepten die nog op de plank liggen, nooit met jullie deel. Daarom ga ik dat af en toe gewoon hier doen. Vergeet dan niet het gerecht op te slaan met het vlaggetje. Kun je het makkelijk terugvinden.Vandaag het recept voor Turkse gepocheerde eieren. Dit is zo fantastisch lekker. Romige yoghurt met knoflook, gepocheerde eitjes, spicy chiliboter, veel groene kruiden en feta. Niet te doen zo lekker 😍😋. Stuur je me een berichtje of tag als je het gemaakt hebt?Zo maak je het:
Voor 1 persoon
3 flinke el Griekse yoghurt mengen met geraspte knoflook, olijfolie, peper, zout en fijngehakte dille.Smelt een klont roomboter in een pan met komijn en gedroogde chilivlokken. Laat de boter niet bruin worden en pas op dat de komijn en chili niet verbrandt.Pocheer 2 eitjes. Schep ze uit de pan en leg bovenop de yoghurt. Schenk de chiliboter erover.Garneer met feta en fijngehakte koriander. Ik eet het met geroosterd zuurdesembrood van @luuksbroodenpatisserie, maar met pita of flatbread is het ook mega lekker.Mooie dag vandaag en geniet van de ☀️ ❤️!
•
•
•
#cilbir #lekkereten #ontbijten #turkseeieren #ontbijt #eetsmakelijk #smakelijketen #lekkerlekker #lunchen #luuksbroodenpatisserie #smullen #watetenwevandaag #zuurdesembrood #lekker #culinaireinspiratie #foodlovefollow #alldaybreakfast #gepocheerdei #griekseyoghurt #heerlijk #heerlijketen
FLAT WHITE // Wat is jullie lievelingskoffie? Ik d FLAT WHITE // Wat is jullie lievelingskoffie? Ik drink het allerliefste een flat white. Lekker sterke espresso, niet te veel melk, tegenwoordig altijd havermelk en een klein beetje suiker.Deze dronk ik vorig jaar op Ibiza. In alle vroegte reed ik naar Sant Juan. Elke zondag is daar een hippiemarkt. Een klein charmant dorp, niet te massaal en in februari meer locals dan toeristen. Ik was toen zwanger en had al ontbeten met een croissant en een empanada. Dit chocoladebroodje kon er ook nog wel bij haha. Altijd een vreetzak maar toen helemaal 🤣.Het voelt wel als een heel leven geleden dit. Ondanks dat het vorig jaar rond deze tijd was. Maar goed, als je naar Ibiza gaat, ooit.... ga dan zeker op zondag naar de hippiemarkt in Sant Jose. En scoor een koffie van @meke_coffee_roasters. Volgens mij ook een geweldig dorp qua horeca. In februari was alles dicht behalve de lokale kroeg 😉.Wat doen jullie vandaag? Ik ga foto’s maken. Een x niet van eten maar van mezelf. Heb een aantal toffe ideeën die ik wil uitproberen. Het wordt het tegenovergestelde van foto’s met muntthee en een laptop. Volg me op @peperinjezaak om er wat meer van te zien. Mooie dag lieve luitjes ❤️.
•
•
•
•
#flatwhite #havermelk #chocoladebroodje #hippiemarkt #mekecoffeeroasters #lekkereten #santjoandelabritja #ibizavibes #ibizafood #ibiza #eetsmakelijk #watetenwevandaag #smakelijketen #lekker #bakken #recept #toetje #taartje #dutch_connextion #heelhollandbakt #recept #taarten #taartbakken #vakantie #koffie #koffietijd #koffiemomentje
STEAK TARTARE // das denk ik wel echt mijn lieveli STEAK TARTARE // das denk ik wel echt mijn lievelingvoorgerecht. Ik eet het niet heel vaak, maar als ik het eet geniet ik daar zo van.Een paar weken geleden proefde ik deze steak tartare bij @cityhotelwood. Van biet! Ik had de menukaart maar half gelezen, dus verwachtte vlees. Wat een verrassing. Zo mega lekker. Fris, knapperig, aards en met kaviaar van truffel en truffel mayo. Nou ja, dan heb je me hoor. Ik at ook nog een zoete aardappelsoep met cashewnoten. Ook al zo heerlijk. Swipe even voor meer foto’s van o.a. het interieur. Die maakte ik van de zomer al.The Green Room (restaurant van het hotel) is nu natuurlijk gesloten, maar wel geopend om heerlijke gerechten af te halen. Ook het hotel is geopend. Om een nachtje te blijven of om een kamer te huren en er een dag te flexwerken. Aanrader is dat!Tip van mij: sla deze post op in je mapje Zeeland.Wat doen jullie vandaag? Ik ga werken. Op @peperinjezaak deel ik wat ik dan zoal uitspook. Volg me gerust daar ook of enkel gluren is ook prima 😉.Fijne dag hè?! Maak er wat van lieve mensen ❤️.
•
•
•
•
•
•
#cityhotelwood #middelburg #thegreenroom #wijzijndestad #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #fanvanzeeland #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #lunchen #steaktartare #bieten #biet #vegetarischerecepten
❗️UPDATE: Helaas is the Bliss definitief geslo ❗️UPDATE: Helaas is the Bliss definitief gesloten. ❗️Vorige week vroeg ik in mijn stories of jullie behoefte hadden aan meer leuke plekken in Zeeland. De poll en alle DM’s waren duidelijk: YES!En daar ben ik super blij mee want zo startte ik Little Spoon, ruim 6 jaar geleden. Gewoon om te laten zien dat er echt nog meer is in Nederland dan enkel Amsterdam of de randstad. Dat er in Zeeland ook hippe en toffe restaurants, koffiebars of wat dan ook zijn. Nee, Zeeland is geen achtergesteld gebied. We gaan hier ook met de tijd mee 😱. En ja, er is hier zoveel te beleven. Oké, nu misschien minder, maar das in het hele land niet anders.Ik dook in mijn archief en vond nog super veel foto’s van @theblisshotelkitchen in retranchement. Een hotel, deli en restaurant in één. Vooral voor ontbijt vind ik deze plek tof, want er staat heel veel lekkers op de menukaart. Samen met @liefhuisjezeeland proefde ik een aantal dingen. Waaronder toast met zalm. Altijd goed.Het interieur is ook echt te gek. Kleurrijk, bohemian, veel kunst, okergele velvet banken waar je lekker in neerploft en een hoop tijdschriften en boeken.
Als je naar @theblisshotelkitchen gaat, loop dan direct de wallenroute die een paar honderd meter verder op start.Swipe vooral even naar links voor meer foto’s en sla deze post op voor wanneer je een x naar Zeeland komt.Wat is jouw lievelings plek in Zeeland?
•
•
•
•
•
#theblisshotelkitchen #retranchement #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #zeeuwsmeisje #watetenwevandaag #fanvanzeeland #heerlijk #ontbijten #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #buitenleven #leukmetkinderen #supportyourlocals #zeeuwsvlaanderen #hellozeeland #zeelandvisit #lekker #heerlijketen #etenendrinken
PLAATTAART MET POMPOEN, PITTIGE SALAMI & TALEGGIO PLAATTAART MET POMPOEN, PITTIGE SALAMI & TALEGGIO // Dit is echt zo lekker. Een plaattaart met pompoen, pittige salami, taleggio en salie. Het lijkt wel een beetje op een pizza, maar dan met bladerdeeg. Het maken ervan is eigenlijk zo gepiept. Je smeert het bladerdeeg in met pompoenpuree. Die is goed op smaak door het toevoegen van wat plakjes taleggio. Daarna krokant gebakken pittige salami, de rest van de taleggio en salie erop. Even de oven in en klaar ben je. Klik op de link in mijn bio voor het recept.Wat hebben jullie vandaag gedaan? Ik heb een dag gewerkt voor @peperinjezaak. Ik maak momenteel een online masterclass voor foodbloggers die niet meer afhankelijk willen zijn van adverteerders en het beu zijn dat bedrijven hen in gratis producten betalen. Het wordt echt een hele toffe training vol inspiratie, persoonlijke ervaringen, ervaringen van klanten en voorbeelden van succesvolle verdienmodellen die er voor jou als foodblogger mogelijk zijn. Ook zonder super veel volgers. Stuur me gerust een DM als je wilt dat ik je op de hoogte houdt.Morgen ben ik lekker vrij en maak ik aubergine parmigiana voor de lunch. Fijn weekend!
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
#pompoen #plaattaart #taleggio #salami #hapjes #borrelen #lekkereten #recept #foodfoto #lekkereten #eetsmakelijk #watetenwevandaag #dutchfood #dutch_connextion #dutchfoodblogger #gezonderecepten #foodfotografie #tapasplank #borrelplank #smakelijk #smakelijketen #lekker #receptontwikkeling #foodondernemer #foodfotograaf #smullen #borrel #pompoenen
BORRELPLANK INSPIRATIE // Borrelplanken maken en d BORRELPLANK INSPIRATIE // Borrelplanken maken en daarna alles opeten vind ik echt wel het allerleukste om te doen. Ik bereid veel liever borrelhappen dan een uitgebreid tig gangen diner. Daarom is de kans groot dat als je bij mij eet, ik hapjes op tafel zet. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat koken voor veel (lees: meer dan 2) mensen, me gewoon stress geeft. Altijd al gehad. Gek he?Maar goed, in deze post wat borrelplankinspiratie zodat je met oud en nieuw of welke borrelgelegenheid dan ook, zo’n indrukwekkende plank op tafel zet. Swipe gerust even naar links om een aantal planken te zien. (Vergeet de post niet op te slaan met het vlaggetje, rechts onderin)Momenteel mijn favorieten voor op de plank:
- Gekonfijte tomaatjes 💕
- Makreelpaté 💕
- Verschillende soorten kaas (Mont D’Or en Chablis)
- Augurk, radijs en gefermenteerde wortel.
- Paté
- Charcuterie
- Gehaktballetjes 💕💕: deze recepten staan op Little Spoon.
Via de link in mijn bio kom je bij alle borrelrecepten die op mijn site staan.Wat is jou favoriete borrelhap?
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
#borrelplank #borrelen #borrelhapjes #wijnen #lekkereten #smakelijketen #watetenwevandaag #lunchen #eetsmakelijk #uiteten #borrelen #lekker #snacken #oudennieuw #kaas #hapjes #smakelijk #recepten #makkelijkerecepten #culinaireinspiratie #culinair #foodfotografie #foodfotograaf
CEVICHE VAN KABELJAUW MET FRISSE DRESSING EN MANGO CEVICHE VAN KABELJAUW MET FRISSE DRESSING EN MANGO // Ik vind ceviche fantastisch. Natuurlijk omdat het mega lekker is, maar voor mij is het ook pure magie dat vis gaart in zuur. Flinterdunne stukjes kabeljauw zijn in een paar minuten gegaard en klaar om op het bord te gaan. Wie is er nog meer dol op?Gebruik wel super verse vis. Geen vis die naar vis ruikt dus. Als ik dit tegen Ruben zegt, lacht hij me vierkant uit. Vis die vissig smaakt is niet goed. Dat kan er bij hem niet in. Wij foodies weten wel beter hè ;-)? Hoe verser de vis hoe zachter de smaak en neutraler de geur.Ik garneer deze ceviche van kabeljauw met blokjes mango. Dat vond ik heel mooi samengaan met de rode peper en de zuren van de limoen. Een heerlijk en vooral ook licht voorgerecht. Perfect om je kerstdiner mee te beginnen, maar ook lekker als onderdeel van een borrelplank met vis.Via de link in mijn bio kom je bij alle kerstrecepten terecht. Scroll iets naar beneden en je vindt deze ceviche!
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
#kerstmetlittlespoon #ceviche #kabeljauw #garnalen #voorgerecht #hapjes #borrelen #lekkereten #recept #foodfoto #lekkereten #eetsmakelijk #watetenwevandaag #dutchfood #dutch_connextion #dutchfoodblogger #gezonderecepten #foodfotografie #smakelijk #smakelijketen #lekker #receptontwikkeling #foodondernemer #foodfotograaf #smullen #borrel #kerst2020 #kerstmenu #kerstrecepten #visrecepten #visgerechten
Ik zal jullie niet vervelen met open deuren als: j Ik zal jullie niet vervelen met open deuren als: je moet zelf de slingers 🎈 ophangen. Want dat weet je vast wel.Maar zo’n zonnige zondag met gluhwein op een muur aan de Vlissingse jachthaven voelde wel als een feest. Tijdens een wandeling door de stad ontdekte ik dat @kustvlissingen (waarschijnlijk tijdelijk) weer open is. Ik kwam er altijd heel graag toen Rixt en Aarnoud nog de eigenaar waren. Swipe even door voor een foto van de inrichting, de gembertaart die we ook nog proefden en een foto van ons gezin - haha klinkt zo gek en grappig.Over die slingers zelf ophangen: ik zag bij @karoklein dat @strandpaviljoencorazon deze kerstvakantie pizza’s bakt in de houtoven en die kun je op het strand opeten naast een kampvuur in het zand. Dat klinkt voor mij echt fantastisch dus de kans is groot dat ik ergens deze komende weken nog even die kant op scheur met man en kind. Sowieso is Karolina’s insta super leuk om te volgen. Zij vindt altijd te mooiste airbnb’s en maakt daar prachtige foto’s van.Drop hieronder gerust jouw tips voor de kerstvakantie. In Zeeland, maar mag ook ergens anders natuurlijk. Of dat nou een mooie wandeling is. Ergens koffie to go halen, een online knutselworkshop volgen, legpuzzel van 5000 stukjes maken, vertel jij het maar!•
•
•
•
•
•
#kustvlissingen #vlissingen #zeeland #hartvanvlissingen #gluhwein #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #fanvanzeeland #heerlijk  #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #foodlovefollow #buitenleven #leukmetkinderen #supportyourlocals #kerstvakantie
BOLUSWENTELTEEFJES MET KANEELROOM // Als we naar o BOLUSWENTELTEEFJES MET KANEELROOM // Als we naar opa Kees in Zierikzee gingen kreeg ik altijd een bolus. Ik denk ook dat mijn liefde voor de bolus daar ontstaan is. Plakkerig, klef, zacht van binnen, een beetje krokant van buiten en super zoet.Zeeuwse bolussen zijn van zichzelf al heerlijk, maar stel je even voor hoe het smaakt als je er Zeeuwse bolus wentelteefjes van maakt? Bestrooid met extra bruine suiker erover, wat zo knispert in je mond en een flinke dot kaneelroom erbij? Het water loopt mij toevallig in de mond. Mijn geliefde Zeeuwse bolus, zo mogelijk nog lekkerder dan ik hem al vond.Ken je dat, dat je gedachtes soms vliegensvlug gaan? Ik heb daar nogal ‘last’ van. Zo ook toen ik dit recept bedacht. Een aantal jaar geleden alweer. Het was dit keer zoiets als: “Lekker, kerstontbijt. Mmm, wentelteefjes. Zeeland. Zeeuwse bolus. Wentelteefjes van Zeeuwse bolus.” Wellicht voor jullie geen touw aan vast te knopen. Voor mij wel. Waar het om gaat, is dat je het recept snapt en laat dat nu volstrekt eenvoudig zijn. Via de link in mijn bio komt je er. Even naar beneden scrollen en je bent er. Vergeet de foto niet op te slaan hè?!Wat doen jullie vandaag? Ik ga straks eens even bekijken wat ik op de borrelplank ga leggen voor kerstavond. Ik denk nu aan kaas (want ja, kaas) maar ook gekonfijte tomaten, makreelpaté, charcuterie enz.  We zullen ook nog wel even naar buiten gaan met Sam. Maak er wat moois van lieve mensen ❤️❤️.
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
#kerstmetlittlespoon #bolusbiedekoffie #boluswentelteefje #wentelteefjes #wentelteef #bolus #zeeuwsebolus #fanvanzeeland #lovezeeland #toetje #nagerecht #dessert #dutchfoodie #recept #kerstrecept #dutchfoodblogger #lekkereten #eetsmakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #toetjes #kerst2020 #smullen #heelhollandbakt #lekker #kerstmenu #lekkermakkelijk #smullenmaar #recept #ontbijt #kerstontbijt
SNICKERS ALS TOETJE // I know, internet en instagr SNICKERS ALS TOETJE // I know, internet en instagram staat vol met kerstrecepten. Maar toch wil ik een aantal gerechten van mijn eigen website hier met jullie delen. Ze staan al even online, maar dat maakt ze niet minder lekker. Bijvoorbeeld deze Snickers al toetje.Als klein kind was ik dol op candy bars. Je weet wel die repen van chocolade, die je bij de pomp altijd worden aangesmeerd. En die je dan soms ook koopt omdat je gewoon niet anders kan. Thuis hadden we vaak de mini varianten. In een koektrommel bij de keuken. Als ik uit school kwam mocht ik dan een Twix of Marsje snoepen. Maar ja, ik was onverzadigbaar. Eigenlijk is dat nog niet veel veranderd. Het enige wat anders is, is dat ik nu andere dingen blijf eten.Toen propte ik me het liefste vol met Mars, Twix, Milky Ways, Lions en Snickers. Na mijn dagelijkse reepje, pakte ik er stiekem een aantal extra uit de trommel. Er was alleen één probleem. De verpakking. Gelukkig was ik naast een snoepkont ook een creatief kind. Ik verstopte de wikkels in de bank. Ik duwde ze door de opening, tussen de leuning in de zitting. Natuurlijk dacht ik er niet bij na, dat dit ooit ontdekt zou worden. Toen er een andere bank kwam, werd de schat aan honderden candybar verpakkingen ontdekt. Hahaha, oeps…Maar goed. Lang verhaal kort. Via de link in mijn bio kom je bij alle kerstrecepten die op Little Spoon staan en vind je vanzelf het recept voor deze Snickers. Stuur me gerust een DM als je er een vraag over hebt of benieuwd bent of een bepaald gerecht ook op mijn blog staan.Dus rest je nog maar 1 ding. Of nee eigenlijk 2:1. Ga naar de link in mijn bio en stel je eigen kerstmenu samen.
2. Sla deze post op met het vlaggetje rechts onder de foto en plaats hem in je map ‘kerst.’ Kun je deze toet altijd terug vinden.Nog meer stiekeme snoepers hier in de zaal? Laat je even hieronder horen!
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
#kerstmetlittlespoon #toetje #nagerecht #dessert #dutchfoodie #recept #kerstrecept #dutchfoodblogger #lekkereten #eetsmakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #toetjes #kerst2020 #smullen #heelhollandbakt #lekker #kerstmenu #lekkermakkelijk #smullenmaar #recept #kerstrecepten
Als je dan van het weekend (of doordeweeks natuurl Als je dan van het weekend (of doordeweeks natuurlijk) toch iets wil bakken, doe dan echt deze speculaasgalette met stoofpeertjes en frangipane. Sowieso zijn stoofpeertjes natuurlijk echt fantastisch. Alleen al de geur. En dan in combinatie met speculaas en frangipane. Ik wil het eigenlijk nu, maar moet het doen met enkel een cappuccino 😉. Klik op de link in mijn bio voor het recept. Druk op het vlaggetje rechts onderin als je deze gallette wil opslaan voor later. En geloof me, dat wil je 😍.Wat doen jullie vandaag? Ik werk vandaag de hele dag aan mijn bedrijf. Samen met @pink_annefermont en @school_of_happiness__ ga ik een winstplan voor 2021 maken. Olv van onze profit first coach @flex_your_profit. Fijn gevoel om het nieuwe jaar te starten met een goed plan en helder te hebben wat mijn doelen zijn, hoe ik ze ga behalen met concrete acties en welke investeringen ik wil doen. Voorheen stelde ik doelen maar vergat ik dat er ook nog gerichte acties nodig zijn om ze te behalen 😉. Ik riep altijd dat het voor mij niet werkte om met doelen te werken. Inmiddels weet ik wel beter.Extra tof ook dat ik dit volgende week net alle deelnemers uit het PEPER programma voor foodbloggers en foodondernemers ga doen. Zodat ook zij een mooi plan hebben voor het nieuwe jaar.
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
#galette #stoofperen #taart #zondagbakdag #speculaas #lekkereten #frangipane #stoofpeertjes #eetsmakelijk #watetenwevandaag #smakelijketen #lekker #bakken #recept #toetje #taartje #dutch_connextion #dutchfoodblogger #heelhollandbakt #recept #taarten #taartbakken
Gister waren we even bij @het_kaslokaal in Oostkap Gister waren we even bij @het_kaslokaal in Oostkapelle. Sowieso één van mijn favoriete plekken. Voor wie het niet kent. Het is een grote kas, geweldig ingericht waar je kunt lunchen, koffie drinken en taart eten. Op de menukaart veel groente en fruit uit eigen kas. En dan is er nog die tuin. Groot, groen, rondscharrelende kippen - van die hele pluizige, witte exemplaren, prachtige bloemen, gezellig en beschutte hoekjes zodat het lijkt alsof de tuin van jou is en genoeg vertier voor de kids.Het restaurant in de kas is natuurlijk dicht maar de winkel wel open. Echt zo mooi ingericht. Boeken, cadeaus, planten enz. Buiten staan kerstbomen - we kopen er volgende week één. Paste nu niet met baby en uitzet erbij 😉. Er brand een vuur, met daarop een pan erwtensoep, warme choco met slagroom en glühwein.Het is allemaal zo gezellig en fotogeniek. Natuurlijk aten we erwtensoep, namen taart mee voor thuis en Sam koos twee mooie hangers uit van @sjaalmetverhaal. Of nou ja, ik koos ze eigenlijk uit 😬, maar als hij wat ouder is mag hij er elk jaar 1 uitkiezen voor in de boom.Vandaag is Het Kaslokaal van 12-17 uur open. Niets te doen? Gaat het zien allen ❤️. Nog een tip. Sla deze post op met het vlaggetje rechtsonder, in je map: Zeeland. Vind je deze magische plek heel makkelijk terug.Check mijn stories voor meer foto’s! Zijn ze weg? Ik sla ze op in mijn hoogtepunt ‘Zeeland.’•
•
•
•
•
•
#hetkaslokaal #oostkapelle #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #fanvanzeeland #heerlijk #erwtensoep #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #foodlovefollow #taart #patisserie #taarten #eigenkweek #sjaalmetverhaal #theetuin #junglebooks_hetkaslokaal #buitenleven #leukmetkinderen #supportyourlocals
Hallo lieve mensen! Ik heb vandaag deze super lekk Hallo lieve mensen! Ik heb vandaag deze super lekker Thaise currysoep met kip en noodles voor je in de aanbieding. Khao soi heet het gerecht. Ooit eens geproefd bij een Thais straatstalletje in Bangkok en thuis nagemaakt. Inclusief styling met fout en kitscherig tafelzeil, zoals je daar ziet 😉. Klik op de link in mijn bio voor het recept.Hoe is het met jullie? Is al even geleden dat ik mijn gezicht hier op mijn feed liet zien. Of nou ja gezicht... je snapt me wel. Het blijft zoeken hoor naar de balans tussen werk, mama zijn, instagrammen, me-time enz. Maar oké, verder gaat het eigenlijk gewoon wel heel goed met mij en ons.Vorige week had ik twee heerlijke VIP dagen met foodondernemers @tiramisu_tammy en @lizadevries.com. Wat er tijdens deze dagen gebeurt is echt zo te gek. Beide hebben nu een aanbod helemaal gebaseerd op hun eigen verhaal en waar het voor hen overgaat. Ik maakte foto’s dus deel er nog stories over. Volgende maand heb ik nog 1 plek voor zo’n dag. Daarna weer in 2021. Stuur me gerust een DM als je meer wilt weten.Ik ga straks samen met Ruben en Sam naar @hetkaslokaal. Misschien kopen daar wel direct kerstboom, maar sowieso gluhwein en snert 😋. Er brandt een vuur en er staan schapen in de kas. Dat klinkt toch super gezellig?Wat doen jullie dit weekend?
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀
#khaosoi #thaistreetfood #thaiseten #gezonderecepten #thaisecurry #currysoep #noodlesoep #recept #foodfoto #lekkereten #eetsmakelijk #watetenwevandaag  #dutch_connextion #dutchfoodblogger #gezonderecepten #foodfotografie #smakelijk #smakelijketen #lekker #receptontwikkeling #foodondernemer #foodfotograaf #smullen #borrel #soep
ZEEUWSE HORECA met afhaal- en bezorgmenu gezocht!! ZEEUWSE HORECA met afhaal- en bezorgmenu gezocht!!Even geen koffie buiten de deur. Lunchen doe ik weer thuis en een date night in een restaurant zit er voorlopig niet in.En weet je, dat is jammer voor mij, maar ik overleef het wel.Ik denk aan alle horeca-ondernemers die de deuren weer hebben gesloten. Die keihard de klappen opvangen. En indirect natuurlijk ook hun leveranciers, die bestellingen in rook zien opgaan.Ik probeer mijn eigen steentje bij te dragen door regelmatig lekker eten te bestellen en af te halen / laten bezorgen bij mijn favoriete horeca in Zeeland.Sundaybrunch van @roekoekoe, broodjes van @labella_cucinavlissingen, lunch van  @luuksbroodenpatisserie en @dejufmiddelburg koffie en taart bij @degecroondeliefde en binnenkort wil ik gaan voor de mizu box van @mizu_by_meliefste, het deelmenu van @delasloods en friet met scampi’s van @brasseriejong.Drop hier in de comments je favoriete zaak in Zeeland met een afhaal en/of bezorgmenu of maak van de gelegenheid gebruik om je eigen zaak schaamteloos te promoten. Sla de post dan direct even op, vind je al deze inspiratie direct terug! Vlaggetje rechtsonder even aanklikken et voila!P.s: Ben je horecaondernemer en heb je een vraag over bijvoorbeeld Instagram en hoe je dat juist nu goed kunt inzetten? Stuur me gerust hier of via @peperinjezaak 🌶 een DM. Denk graag met je mee.
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
#supportdehoreca #horecanederland #afhaalmaaltijden #afhaal #middelburg #supportdelokaleondernemer  #brasseriejong #vlissingen #dineren #uiteten #wijnen #zeeland #fanvanzeeland #lovezeeland #lekkereten #smakelijketen #watetenwevandaag #lunchen #eetsmakelijk #uiteten #pzcfoto #zeelandismooi #omroepzeeland #pixzeeland #vvvzeeland #zeeuwsekust #hellozeeland
POMPOENKOEKJES MET AARDAPPEL, FETA & HARISSAYOGHUR POMPOENKOEKJES MET AARDAPPEL, FETA & HARISSAYOGHURT ~ Voor het geval je dit weekend gaat borrelen en zin hebt in iets lekkers en zelfgemaakt erbij, denk dan eens aan deze pompoenkoekjes. Soort rösti maar dan een beetje anders natuurlijk. Naast pompoen dus ook aardappel, feta en een helemaal smaakmakers zoals knoflook, bosui, komijn koriander. Klik op de link in mijn bio voor het recept en op het vlaggetje hier rechtsonderin om de foto op te slaan in je mapje ‘borrelhapjes’ (of zoiets 😉).Wat doen jullie dit weekend? Ik heb nog weinig plannen. Als het mooi weer is lekker wandelen met Sam. Hij is vandaag alweer 16 weken. En het wordt alleen maar leuker. Het is een ventje met een pittig karakter #minipeperoni. Een lekker eigen willetje, behoorlijk stemgeluid en zo enorm vrolijk. Hij palmt mij en iedereen zijn omgeving, compleet in met die grote glimlach van hem.Ik speel nog steeds met het idee om blogs te delen over zwanger en mama zijn. Niet zo’n halleluja verhaal over die roze (blauwe) wolk. En al helemaal geen klaagzang. Maar gewoon eerlijke, rauwe en grappige verhalen over mijn belevenissen als nieuwbakken moeder. Er staan al een hoop verhalen in mijn telefoon. Over lektieten, broekplassen (van mij. Niet van Sam), wat ik vind van de Mady onderbroek van Zeeman, kale plekken op mijn hoofd, kledingstress voor de bevalling enz. Kan nog wel even doorgaan. No worries, dit wordt echt geen kids kanaal met hapjes enz. Misschien toch vandaag maar gewoon eens een verhaal online zetten? Wat vinden jullie? De 🌶 Mini Peperoni Monologen 🌶 noem ik het dan haha.Mooie zaterdag lieve mensen!•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
#pompoen #pompoenkoekjes #hapjes  #borrelen #knoflook #koriander #lekkereten #recept #foodfoto #lekkereten #eetsmakelijk #watetenwevandaag  #dutchfood #dutch_connextion #dutchfoodblogger #gezonderecepten #foodfotografie #tapasplank #borrelplank #smakelijk #smakelijketen #lekker #receptontwikkeling #foodondernemer #foodfotograaf #smullen #borrel #herfstrecept #pompoenen
BLONDIE BAKT BLONDIE! Knapperig aan de buitenkant, BLONDIE BAKT BLONDIE! Knapperig aan de buitenkant, beetje klef van binnen, krokante pecannoten, pittige espresso en koffielikeur van @dezeeuwsebranding.... 😋😋. Klinkt toch heerlijk?Dat is in het kort de blondie die je mij ziet bakken in deze video. Gemaakt door @zaligzeeuws. Swipe even naar links voor een precies. Het is zo tof geworden en ik vond het echt mega leuk om te doen. Ik kan dan ook uren praten over eten haha. Via de link in mijn bio zie je de hele video op YouTube. Ik weet wel bij wie ik aanklop als ik ooit video’s wil maken 😍.Deze samenwerking ontstond niet zomaar. Samen met Rob en Thijs zit ik in de jury van de Zeeuwse Branding Coffee & Gastronomy Awards 2020. Een wedstrijd in het leven geroepen door Rob om alle klanten van @dezeeuwsebranding uit te dagen een gerecht te bedenken met koffie. Het lekkerste gerecht wint koffiebonen om 1.500 kopjes koffie te zetten, een video gemaakt door Zalig Zeeuws en een PEPER sessie van 1,5 uur met mij om te ontdekken hoe je als horeca-ondernemer Instagram inzet voor een volle zaak. Dat ligt nu natuurlijk even anders, dus denk ik graag mee met de ondernemer over hoe je op dit moment Instagram zo goed mogelijk benut.Ik geef in deze video direct tips over het maken van mooie foodfoto’s. En dan heb ik het dus niet over foto’s snel geschoten op de rvs werkbank en onder tl-licht 😉. Belichting, styling, ondergronden enz. Ook als je geen fancy camera hebt.Wat vinden jullie van de video?
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
#blondiebaktblondie #dezeeuwsebranding #pecannoten #taart #zondagbakdag #espressolikeur #zaligzeeuws #peperinjezaak #lekkereten #blondie #zeeland #eetsmakelijk #watetenwevandaag #smakelijketen #lekker #bakken #recept #toetje #taartje #dutch_connextion #dutchfoodblogger #heelhollandbakt #lovezeeland #fanvanzeeland #horecaondernemer #foodfotograaf #foodfotografie #socialmediaadvies
Oeh, op dit broodje, lieve mensen, heb ik me negen Oeh, op dit broodje, lieve mensen, heb ik me negen maanden lang verheugd 😍. Gerookte sockeye zalm met kruidenkaas van @hetkoffiepand. Zo lekker!Persoonlijk vind ik dit een van de leukste plekken in Middelburg voor een uitgebreid ontbijt, Zeeuwse babbelaar cheesecake en een flat white. Alleen al vanwege de koek die erbij komt. Knapperig, toch ook een beetje taai, zoet, kokos en wat zout. Nu ook in zakjes te koop voor thuis. Dat deed ik en de inhoud van het zakje haalde de avond niet 😬.Boven is een ruimte die je kunt huren en waar ik vaak zak, samen met andere ondernemers, om een ochtend te co-worken. Toch eens even checken of dat nog is!En vergeet ik nog de leuke eigenaresse Esther te noemen. Altijd in voor een gezellig kletspraatje, bedenkt toffe ideeen en geeft je een meer dan welkom gevoel.Dus ben je in Middelburg? Zet dan zeker ook @hetkoffiepand op je lijstje. Vergeet niet met het vlaggetje, rechts onderin, deze foto toe te voegen aan je virtuele lijstje.Wat doen jullie vandaag voor leuks? Hopelijk klaart het een beetje op. We willen er even met zn drieën op uit.Mooie zondag ❤️!
•
•
•
•
•
•
#hetkoffiepand #sockeyezalm #middelburg #wijzijndestad #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #fanvanzeeland #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #foodlovefollow #boterham #broodje #lunchroom #koffiebar
“Laten we maar vroeg reserveren, want anders bli “Laten we maar vroeg reserveren, want anders blijft Stef niet wakker.” Zeiden mijn vriendinnen toen ze het plan hadden om te gaan eten bij @delasloodsvlissingen.Ik ben zo’n iemand die altijd als laatste weggaat. Zeker in restaurants. Het is een talent. I know. Ik ben met een man getrouwd die dit talent ook heeft. Sam bleek ook al een plakker aangezien hij bijna twee weken te laat werd geboren 😉.Maar ik dwaal af. Ik had zelf ook de verwachting om bij gang 2 zo met mijn hoofd in mijn bord te storten vanwege ietwat slaapgebrek, maar de heerlijke gerechten, witte Rioja en vooral de gezelligheid met deze meiden zorgden ervoor dat we als laatste de deur uitstapten.Nog heel deze maand kun je bij het pop-up restaurant van @delasloodsvlissingen terecht. Echt een te gekke locatie in de binnenhaven van Vlissingen. Vier gangen met gerechten om te delen. De melkkoe met zwarte knoflook en maggikruid en het toetje met pindakaas, ketjap en rijst waren mijn favorieten.EDIT: neem even contact op met De Lasloods om te checken of je nog terecht kunt met de nieuwe maatregelen 🤬.
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
#blurrybutperfect #delasloods #delasloodsvlissingen #binnenhaven #michellouws #vlissingen #dineren #uiteten #vriendinnen #wijnen #zeeland #fanvanzeeland #bijzonderplekje #lovezeeland #lekkereten #smakelijketen #watetenwevandaag #lunchen #eetsmakelijk #uiteten #pzcfoto #zeelandismooi #omroepzeeland #pixzeeland #vvvzeeland #zeeuwsekust #hellozeeland #staycation
Het voelt als een eeuwigheid geleden dat ik een re Het voelt als een eeuwigheid geleden dat ik een recept heb gedeeld hier op mijn insta. Even terugscrollende zie ik dat dit op 3 juni was. Valt mee, met die eeuwigheid, denk je misschien. Klopt ook, ware het niet dat Little Spoon ooit begon als plek om recepten te delen.Ik ben even mijn virtuele kelder ingedoken. Daar liggen nog zoveel nieuwe recepten verstopt, die ik ooit ontwikkelde voor opdrachtgevers en hier niet deelde. Ik blies het stof eraf, zwengelde mijn website weer aan, moest 1638 plug-ins updaten vanwege lang niet ingelogd maar zie hier een perfect recept om het weekend mee te beginnen.Garnalen in knoflook olie... die hebben geen uitleg nodig verwacht ik. Voor Agrimarkt deed ik altijd mega leuke opdrachten. Waaronder 10 tapasrecepten bedenken en fotograferen. Mega jammer dat Agrimarkt sinds vorig jaar gesloten is. De recepten zijn er wel, dus af en toe, deel ik hier gewoon één van die lekkere hapjes.Maken? Blog erbij lezen? Klik op de link in mijn bio!•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
#garnalen #tapas #hapjes  #borrelen #knoflookgarnalen #knoflook #lekkereten #recept #foodfoto #lekkereten #eetsmakelijk #watetenwevandaag  #dutchfood #dutch_connextion #dutchfoodblogger #gezonderecepten #foodfotografie #tapasplank #borrelplank #smakelijk #smakelijketen #lekker #receptontwikkeling #foodondernemer #foodfotograaf #smullen #borrel
Ha leuke foodondernemer / foodblogger of horecaond Ha leuke foodondernemer / foodblogger of horecaondernemer blijf even hangen. Ik ben namelijk op zoek naar jou!Holy moly… het is bijna oktober. Een zucht en een scheet later is mijn zwangerschapsverlof gewoon voorbij.
Niet normaal zo snel! Blablabla… Ik vermoei jullie verder niet met clichés over hoe snel de tijd gaat.
Dat weet je zelf waarschijnlijk ook wel 😉.Het is tijd om aan de bak te gaan. Eerlijk is eerlijk, ik ben er echt helemaal uit geweest. Heerlijk dat mijn bedrijf dit mogelijk maakt.
Maar nu kriebelt het. Ik wil heel graag weer feeling krijgen met wat er speelt in de foodwereld. Er is zoveel gebeurd de laatste maanden.Waar ik mega benieuwd naar ben:
- Waar ben je momenteel mee bezig?
- Tegen welke vraagstukken loop je aan?
- Wat gaat er goed?
- Wat zijn je plannen en dromen?
- Wat kan er beter?Wie wil er een half uur met me bellen om me bij te praten? En breng gerust iets in waar ik je mee kan helpen.Dus, ben jij foodblogger, foodondernemer (fotografie, social media, hospitality, coaching, advies, een product… you name it) horecaondernemer, of een mix van dit alles ;-) en vind je het leuk om een half uur met mij te bellen? Laat het me hieronder weten of stuur me een DM.Als ik veel reacties krijg, kies ik maximaal 15 ondernemers uit, deze ontvangen dan volgende week een DM van mij. In mijn stories deed ik vorige maand ook een oproep en die reacties heb ik natuurlijk al genoteerd.XStefanieP.s. het kan zijn dat je de tekst van deze post twee keer ziet. Ik deel hem namelijk ook op @peperinjezaak.
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
#foodondernemer #foodlovefollow #lekkereten #eetsmakelijk #smakelijketen #uiteten #lekker #lekkerkoken #watetenwevandaag #receptontwikkeling #foodfotografie ##dutchfoodblogger #dutchfoodblog #foodondernemer #vrouwelijkeondernemer #businessbabesnl #ondernemendevrouwen #dutchgirlboss #ambitieuzevrouwen #powervrouwen #girlbossnl #receptvandedag #dutchfoodie #horecaondernemer #sociaalopinstagram #horecanederland #horecatrends
Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2021 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!