BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Brownie met salted caramel

13 maart 2015 door Stefanie 34 Reacties

Brownie met salted caramel

Het is vandaag 13 maart. Mijn verjaardag. Het eerste jaar als dertiger heb ik overleefd. Dat klinkt dramatisch hè? Alles in perspectief natuurlijk, maar het was een gek levensjaar. Vorig jaar luidde ik het einde van mijn jaren als twintiger in met een groot feest. Samen met vriendin An, want ook zij werd 30. We hadden zelfs een uitnodiging gemaakt. Nu denk je misschien, dat doe ik altijd, dus zo bijzonder is dat niet. Als je An en mij kent weet je dat wij types van het laatste moment zijn. Van uitstel komt vaak afstel en stiekem kletsen we liever bij onder het genot van een glas, oké lees fles, wijn dan dat we onze harde schijven afstruinen voor de leukste foto’s voor op de uitnodiging. Het moest natuurlijk niet zomaar een uitnodiging worden, maar een uitnodiging met de leukst foto’s van de afgelopen vijftien jaar. We werden niet alleen 30, maar we wilden ook vieren dat we al vijftien jaar vriendinnen zijn. Omdat voor the easy way gaan niet altijd leuk is, ben ik toch een avondje gaan speuren op mijn laptop, in mijn telefoon en op een externe harde schijf, om de leukste foto’s te verzamelen. Daar ben ik nog steeds blij om, want het is een prachtig aandenken geworden aan een te gek feestje en een mooi overzicht van alle bijzondere momenten van onze vriendschap.

Even terug naar die jaren als twintiger. Als twintiger word je echt volwassen. Ik ging op mezelf wonen, mijn eerste eigen appartementje. Wat ik inrichtte als één groot kitschpaleis. Elke muur had een kleur. Roze, rood, paars en blauw. Overal stonden meubeltjes die je zo uit een willekeurige woonkamer van oma of opa kunt meenemen. En ik had een kleine verslaving voor alles wat maar een plaatje had met Jezus en Maria. Zelfs een kralen gordijn met een afbeelding van Jezus had ik. Als twintiger ontmoette ik Ruben, die iets minder enthousiast was over mijn kleine kitschpaleisje. Ondanks dat durfde hij het toch aan om in mijn huisje te komen wonen. Natuurlijk hebben we daarna snel wat muren wit geverfd. Als twintiger studeerde ik af en had ik mijn eerste echte baan. Kochten we een huis en verlieten we het kitschpaleisje. Bestaande vriendschappen werden hechter en leerde ik ook een hoop nieuwe bijzondere mensen kennen. Ook heb ik als twintiger een hoop mooie reizen gemaakt. Zowel dichtbij als ver weg.

Brownie met salted caramel

En toen was ik in eens 30. Misschien herken je  het wel. Het dertigersdilemma. Ik stelde mezelf continu de vraag ‘is dit het nou?’. Aan mijn privé-leven lag het niet, want eigenlijk had en heb ik alles wat ik me maar kan wensen. Het werk, dat was het struikelblok. Elke dag ging ik met tegenzin naar mijn werk. Een baan en een wereld waar ik niet op mijn plek zat. Zelfs een wereld waarin ik doodongelukkig was. Bij het idee dat ik dit nog 40 jaar moest doen raakte ik spontaan in de stress. Stukje bij beetje raakte ik mezelf kwijt. Ik was er niet meer. Ik was aan het overleven en mijn vrije momenten gebruikte ik om bij te slapen. Leuke dingen doen waren onmogelijk. En toen ging ik onderuit. Burn-out.

Je lichaam dwingt je voor jezelf te kiezen, rust te pakken, er aan toe te geven en met je zelf aan de slag te gaan om ervoor te zorgen dat je er weer bovenop komt. Maar ook om ervoor te zorgen dat je nooit meer in zo’n situatie terecht komt. Langzaam krabbelde ik op. Door rust te pakken, maar ook door veel leuke dingen te doen. Koffie drinken in het zonnetje op een terras, knuffelen met de katten, bloemen plukken in de pluktuin, fruits de mer eten bij De Vluchthaven in het zonnetje, naar de markt. Dankzij die leuke dingen maar ook dankzij onvoorwaardelijke steun van mijn ouders, mijn grote liefde Ruben en fantastische vrienden ben ik er weer. Misschien ben ik nu wel meer Stefanie dan dat ik ooit geweest ben. ‘Het komt allemaal goed’, hoor je in zo’n periode steeds. Denk je dat ik dat geloofde? Echt niet! Nu weet ik wel beter.

Ondanks dat ik vorig jaar opkrabbelde bleef er nog altijd die vraag, wat moet ik doen met mijn leven? Wat is mijn passie? Welk werk past er wel bij mij? Ik bleef er maar tegen vechten. Tot ik het losliet. Ik liep al langer rond met het idee om een blog te beginnen, maar ik had ook duizend redenen of excuses om het niet te doen. Je kunt blijven dromen, maar als je nooit actie onderneemt gebeurt er niets. Zo ontstond Little Spoon. En jeetje wat ben ik daar nog elke dag blij om. Want dankzij Little Spoon heb ik ook de sprong in het diepe gewaagd en mijn baan opgezegd zonder een andere baan te hebben. Alle zekerheid over boord en het geluk achterna gaan. De beste beslissing ooit want er komen nu zoveel leuke dingen op mijn pad. De wereld ligt aan mijn voeten. Zo voelt het ook echt.

Dit nieuwe levensjaar belooft fantastisch te worden. Op 4 september komt er een meisjesdroom uit en ga ik trouwen met de leukste en de liefste van de wereld. Ik ga me helemaal focussen op Little Spoon. Super dat je me volgt. Ik had nooit verwacht dat ik in zo’n korte tijd al zoveel lieve en fijne volgers zou hebben.   Inmiddels ben ik aan het schrijven voor het Zeeuwse culinaire magazine Lekker Zeeland en de Lekker Zeeland pagina’s in de Zeeuwse weekkranten.

Zo zie je maar. Uiteindelijk komt het echt goed. Luister naar je lichaam en naar je gevoel. En onthoud: Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end.

Brownie met salted caramel

Nu is het tijd voor leuke dingen. Deze fantastische brownie maak ik al heel wat jaren. En altijd met succes. In eens kwam ik op het fantastisch idee om in plaats van gewone melkchocolade toe te voegen, die hele lekkere Tony’s Chocolonely met zeezout te gebruiken. Wow! Ik ga het nooit meer anders doen. Dat weet ik wel. Geniet ervan :-)

Brownie met salted caramel

Brownie met salted caramel

Dit zit erin:
200 gram pure chocolade, in kleine stukjes gebroken
100 gram witte chocolade
1 reep Tony’s Chocolonely met karamel en zeezout
150 gram roomboter
3 eieren
75 gram bloem, gezeefd
175 gram kristalsuiker

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een bakblik van 20 x 20 met bakpapier.

Zet een pan water op het vuur en zet daar een hittebestendige kom bovenop. Zorg ervoor dat de bodem van de kom, het water niet raakt. Smelt in de kom de pure chocolade en de roomboter. Roer af en toe zodat de twee zich goed mengen.

De witte en de melkchocolade gaan in brokken in de brownie. Hak de repen in kleine stukjes, of sla er een paar keer op met een pan of de achterkant van een hakmes.

Haal de kom van de pan met het kokende water en laat het mengsel even afkoelen.

Klop nu de eieren en de suiker door het mengsel. Dit kun je met de hand doen, met de mixer of in de keukenmachine. Voeg nu ook de bloem toe en meng totdat je een glad en egaal mengsel hebt. Als laatste voel je de chocoladebrokken van de witte en melkchocolade toe.

Schep het mengels in het bakblik en zet 40 minuten in de oven.

De brownie mag wat mij betreft lekker klef zijn.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Brownie met salted caramel

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Oreo cake met pure chocolade en zeezoutOreo cake met pure chocolade en zeezout
  • KarameltaartjesKarameltaartjes
  • New york cheesecake met chocoladeNew york cheesecake met chocolade
  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje

Te vinden onder:Taartjes en andere zoetigheid Tags:chocolade, karamel, taart, zoet

« Hartige taart met pompoen, spinazie en belegen kaas
Domburgsche Bier en Melksalon, Domburg »

Reacties

  1. maurice zegt

    13 maart 2015 at 07:36

    Supertrots op jou! En zo mooi dat je gewoon met je billen bloot gaat en hier een supermooie blog over schrijft! Happy birthday girl! Xx

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:31

      Dank je wel lieve Maupie. Vond het spannend!

      Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    13 maart 2015 at 08:25

    Een dikke proficiat! Moge dit jaar even fantastisch voor je zijn! :) En die brownies zijn ook niet mis trouwens!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:31

      Dank je wel! xx

      Beantwoorden
  3. Lydia zegt

    13 maart 2015 at 09:27

    mooi verhaal Stef! Heel inspirerend je verhaal en knap hoe je keuzes hebt durven maken! Volgens mij heb je heel veel reden om trots op jezelf te zijn!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:31

      Wat super lief dat je een reactie achter laat Lyd! thanks xx

      Beantwoorden
  4. alexa zegt

    13 maart 2015 at 09:38

    ziet er echt super lekker uit zeg!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:30

      Thanks! :-)

      Beantwoorden
  5. Anne zegt

    13 maart 2015 at 10:08

    Gefeliciteerd lieve vriendin! Wat mooi geschreven, trots!!
    Op naar een volgend jubileum feestje, en nog heeeeelll veeeelll brownies. Zien er zo lekker uit!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:30

      Dank je wel lieverd <3

      Beantwoorden
  6. jeanet zegt

    13 maart 2015 at 11:31

    Prachtig ontroerend verhaal! Ben supertrots op je! Love you. Liefs van je mama. ♡♡♡

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:30

      Dank je wel lieve mama. Love you 2 <3

      Beantwoorden
  7. Eilish (artisticstateofmind) zegt

    13 maart 2015 at 12:13

    Gefeliciteeerd! En wat ziet dit er lekker uit !

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:29

      Dank je wel!

      Beantwoorden
  8. lonneke zegt

    13 maart 2015 at 13:22

    Wat heb je een mooi verhaal geschreven zeg, wauw!
    Natuurlijk gefeliciteerd! En wat ziet dit er heerlijk uit.
    Liefs Lonneke

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:29

      Dank je wel Lonneke! Super lief XX

      Beantwoorden
  9. Susanne zegt

    13 maart 2015 at 14:32

    Dit recept ziet er gevaarlijk lekker uit.
    Nog nooit Tony Chocolonely met zeezout op, dus ben erg benieuwd.
    Voor het smelten van chocola gebruik ik trouwens een au bain marie-paninzet van Ikea.

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:29

      Je hebt het inmiddels aan den levende lijven ondervonden hoe gevaarlijk lekker deze brownie is ;-)

      Beantwoorden
      • Susanne zegt

        16 maart 2015 at 15:10

        Zeker weten! Dit recept houd ik erin.

        Beantwoorden
  10. Hanneke zegt

    13 maart 2015 at 14:47

    Mooi stukje, recht uit het hart! Geen wonder dat het zo goed gaat met je blog! Ik volg je met veel plezier. Fijne verjaardag!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:29

      Wat lief dat je dat zegt Hanneke! Thanks!

      Beantwoorden
  11. Caatje zegt

    13 maart 2015 at 19:47

    Ik had het wel verwacht :) Dromen, durven, doen! En jij hebt het gedaan! Super blij voor je! Dikke kus

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:28

      Wat lief Caatje! Tot zaterdag dikke kus

      Beantwoorden
  12. Caatje zegt

    13 maart 2015 at 19:48

    En nogmaals happy birthday, tot snel. X

    Beantwoorden
  13. Fenna zegt

    13 maart 2015 at 21:23

    Mooi geschreven lieverd! En ook helemaal waar!! Trots dat ik jou vriendin ben, je bent een lieve schat

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 09:28

      Lief! Love you XXX

      Beantwoorden
  14. Tarena zegt

    16 maart 2015 at 10:16

    Wat een leuk stuk om te lezen, en blij voor je dat alles nu zo goed gaat! Hoop dat je een leuke verjaardag heb gehad.

    Liefs x

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 10:40

      Thanks Tareen! Lief van je XX

      Beantwoorden
  15. ilonka zegt

    16 maart 2015 at 14:02

    Heel veel woorden terug, ik hou ze in gedachten.
    En deze is voor jou! ♡
    (Uitnodiging hangt hier ook nog steeds, prachtig istie)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 at 14:54

      Wat een super lief berichtje Ilonk! Dikke kus xx <3

      Beantwoorden
  16. Zjojes zegt

    22 maart 2015 at 07:28

    wat een mooi blig heb je!
    En uiteraard nog gefeliciteerd!
    Het recept voor deze lekkere brownies komt zeker weten oo mijn ‘to bake list’
    Groetjes,
    Joyce

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      23 maart 2015 at 06:53

      Bedankt! 2x bedankt ;-)
      Geniet er alvast. De brownie is fantastisch.

      Beantwoorden
  17. Judith Dekkers zegt

    24 januari 2016 at 09:57

    Mooie blog, Stefanie Bijna een jaar verder en volgens mij heb je je weg wel gevonden.
    Brownies zien er heerlijk uit en de salted caramel is absoluut verslavend lekker.
    Groetjes Judith

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      24 januari 2016 at 12:39

      Dank je wel! Bijna en jaar verder. Zoveel gebeurd sindsdien maar allemaal positief. Inderdaad mijn draai gevonden. Zo zie je maar waar en burn-out goed voor is.

      Ik heb zelf al de hele dag zin in deze brownie hihi. Liefs

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon