BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Ontbijtcake met abrikoos en perzik

29 mei 2016 door Stefanie 5 Reacties

Ontbijtcake met abrikoos en perzikMet deze ontbijtcake met abrikoos en perzik begin je je dag super goed. Vol goede ingrediënten en zonder geraffineerde suikers. Ik heb het vandaag ook over Masterchef, Het Zakmes en mijn wens voor een tv of iPad met wisser.

Masterchef

Sinds twee weken is het gedaan met de pret. De Masterchef pret wel te verstaan. Elke aflevering keek ik trouw. Lang leven iPads, internet en uitzending gemist, want anders was me dat nooit gelukt. Ik denk dat ik de kookwedstrijd geen één keer op tv keek. De iPad stond altijd op het aanrecht en al kokend leefde ik met de kandidaten mee. Moedigde ik ze aan. Liep het water me in de mond bij al het lekkers. Werd ik soms best een beetje jaloers als ik zag wat ze presteerden of welke toffe prijzen ze wonnen. En ontwikkelde natuurlijk een favoriet. En ja hoor, ze won. Hilde!

Mees

Maar ik had ook vooral bewondering voor alle technieken die ze toepasten en voor hun ideeën waar ik never nooit op zou komen. Hoe leuk Masterchef ook was, ik kan er ongetwijfeld uren over praten, maar dat was eigenlijk mijn bedoeling niet. Dat hele iPad op het aanrecht en al kokend tv kijken, deed me denken aan een jeugdserie van vroeger. Het Zakmes, kennen jullie dat nog? Dat was zo’n fantastisch programma. Over Mees die het zakmes van zijn vriendje Tim heeft. Tim verhuist en Mees doet er alles aan om het bij hem terug te bezorgen. Het hele hoe en wat, herinner ik me niet meer precies, maar wat ik nog wel weet is de tv die op het kookeiland stond.

Ontbijtcake met abrikoos en perzik  Ontbijtcake met abrikoos en perzik

Ruitenwisser

De tv had een ruitenwisser die af en toe aan ging. Dat was niet zonder reden want ontplofte pannen soep en geëxplodeerde blenders maakte dat bittere noodzaak. Wat een uitvinding deden ze in de jaren negentig. Geniaal gewoon. Waar je kookt, wordt het vies. Mijn iPad zit ook regelmatig onder de spetters rode saus of druppels honing. Als je dat niet direct verwijderd, is het een dag later, of eerder een maand later al een tikkeltje aangekoekt. Ik weet het, ik ben een beetje een vuilak. Als ik nu zo’n mini wisser had, was dat probleem direct verholpen.

Jeugdsentiment

Masterchef is dus klaar. Het Zakmes terugkijken is wel ultiem jeugdsentiment, maar daar heb ik ook niet zoveel zin in. De laatste dagen is het dus koken zonder beeldvermaak. Op zich geen probleem hoor. Een leuk muziekje is ook prima. Met zomerse deuntjes door de box bakte ik deze ontbijtcake gevuld met stukjes wilde perzik, de zachte smaak van vanille en abrikoos bovenop. Het is een variant op de ontbijtcake met peer en pruim. Wat mij betreft echt goed geslaagd. De cake is zonder geraffineerde suikers en met best gezonde ingrediënten dus ik vind het een prima begin van de dag. Wat vinden jullie?

 

Ontbijtcake met abrikoos en perzik
Porties

Ontbijtcake met abrikoos en perzik

Dit zit erin:

  • 200 gram speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 55 gram roomboter, gesmolten
  • 60 milliliter melk
  • 60 milliliter honing
  • 1 vanillestokje, het merg
  • 2 wilde perziken, geschild en in stukjes
  • 2 abrikozen, in plakjes
  • Snuf zout

Dit heb je nodig:

  • Cakeblik
  • Vel bakpapier
  • Beslagkom

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier
  2. Meng het speltbloem, bakpoeder, vanille, roomboter, melk en honing tot een samenhangend deeg. Dit kan met de hand of met de keukenmachine.
  3. Schep de stukjes perzik erdoor.
  4. Verdeel het deeg in het cakeblik en leg de plakjes abrikoos er bovenop.
  5. Zet de ontbijtcake 50 tot 60 minuten in de oven.
  6. Laat de cake een klein beetje afkoelen voor je hem aansnijdt.
TIP! Lekker met een schep Griekse yoghurt.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Ontbijtcake met abrikoos en perzik

Dit vind je misschien ook leuk

  • Ontbijtcake met perenmoes en vanilleOntbijtcake met perenmoes en vanille
  • Ontbijtcake met maanzaadOntbijtcake met maanzaad
  • Life changing ontbijtmuffins met appel en kaneelLife changing ontbijtmuffins met appel en kaneel
  • Chai bananenbrood met chocolade en notenChai bananenbrood met chocolade en noten

Categorie: Ontbijt Tags: abrikoos, gezond, ontbijt, ontbijtcake, spelt, wilde perzik

« Couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjes
Caponata // een goed gevulde groentestoof »

Reacties

  1. Mariska zegt

    29 mei 2016 om 10:19

    Ohh die foto’s. Ik krijg trek. Waarom heb ik dit nu niet … heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Stephanie | Kookles Thuis zegt

    1 juni 2016 om 09:27

    Geweldig ontbijtje!! Ik ga hem zeker maken :)
    Heel leuk om te lezen over je jeugdsentiment, zo’n wisser is zeker handig!!

    Beantwoorden
  3. Berdien zegt

    15 juni 2016 om 23:56

    Ohhh nu al zin in! Heb je een tip waarmee ik de boter kan vervangen ( ivm lactose allergie geneuzel ;-) ). Thanks!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      16 juni 2016 om 09:43

      Leuk om te horen! Het is ook zo’n lekkere cake. Lijkt me zo stom om een lactose allergie te hebben en vooral ook lastig. De boter vervang je gerust door kokosolie. Kies dan wel die zonder geur en smaak. Succes!

      Beantwoorden
  4. Laura zegt

    23 juni 2016 om 17:46

    Hoi Stefanie, wat een leuk idee om dit brood te bakken. Ik heb hem vandaag geprobeerd maar vond hem wat droog, snap niet zo goed waar het mis gegaan is, maar misschien dat ik het nog wel een keertje ga proberen. Groetjes Laura

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok