BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zilte zeekraalsalade met wortel en ei

1 juni 2017 door Stefanie Reageer

Zilte zeekraalsalade met wortel en eiZeekraal is zo’n seizoensproduct wat ik zoveel en zo vaak mogelijk eet als het kan. Ik maakte laatste deze lekkere zilte zeekraalsalade met ei en wortel. Een super bijgerecht voor een barbecue of een maaltijdsalade voor een warme dag.

Salades

Waar ik echt dol op ben, maar wat ik weinig, eet zijn mayonaisige salades. Geen idee of dit een woord is, maar bij deze vind ik van wel. Het is vast geen verrassing dat ik bedoel, salades aangemaakt met mayonaise. Dat kan zijn voor op brood. Tonijnsalade, eiersalade, salade met zalm of kip. You name it. Ik vind het allemaal lekker. Wel van de slager en dan op een verse boterham met knapperige korst of wit puntje.

Huzaren

Ook een side salad met mayo kan ik waarderen. Bijvoorbeeld huzarensalade Niet van die voorverpakte exemplaren uit de supermarkt overigens. Als kind was ik daar wel dol op. Die kleine ronde bakjes met zo’n rood vorkje, wat gedroogde groene kruiden, plakje augurk. De huzaren lag verstopt onder een flinke deken mayo. Die sla ik liever over, maar een slaatje bij mijn favoriete frietzaak, daar geniet ik van. Soms bestel ik er één die ik dan op eet, terwijl ik wacht op de friet.

Zilte zeekraalsalade met wortel en eiZilte zeekraalsalade met wortel en ei

Versmarkt

In Middelburg zit een versmarkt. De groenteboer verkoopt er niet alleen groente en fruit, maar ook maaltijden en salades. Die laatste kocht ik regelmatig toen ik heel wat jaren geleden nog in de Zeeuwse hoofdstad werkte. De Griekse salade met lekker veel feta en rode ui wat een favoriet. Wel balen voor de mensen die na lunchpauze tegenover me aan het bureau zaten. Vrij intens van smaak en geur altijd hè van die halve ringen rode ui? Zodra het seizoen daar was, verheugde ik me op de Zeeuwse zeekraalsalade. De exacte ingrediënten weet ik niet jammer genoeg. Het is dan ook al even geleden dat ik een bakje kocht. Het was een salade van zeekraal – verrassend wel – met mayonaise, gekookt ei en plakjes wortel. Die combinatie was gewoon echt heerlijk. De zilte zeekraal, met romige mayo en zoete wortel.

simpel

Ik maakte het laatst na. Op mijn eigen manier welteverstaan. Dat was een succes, vandaar dat ik met alle liefde het simpele recept met je deel. Ik meng de mayonaise met wat kerrie en citroensap. Voor nog meer smaak voeg ik fijngehakte dille toe. Perfect bijgerecht voor een zomerse maaltijd of voor bij een barbecue.

Zilte zeekraalsalade met wortel en ei
Maaltijdsalade voor 1 persoon, bijgerecht voor 2 personen

Zilte zeekraalsalade met wortel en ei

Dit zit erin:

  • 250 gram zeekraal
  • 2 eieren
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl kerrie
  • Citroensap naar smaak
  • Peper en zout
  • 1 wortel, in dunne plakjes
  • 4 takjes dille, fijngehakt

Dit heb je nodig:

  • Waterkoker / fluitketel
  • Vergiet
  • Steelpan
  • Kom

Zo maak je het:

  1. Breng water aan de kook. Doe de zeekraal in een zeef en overgiet met het kokende water. Spoel af met koud water en laat afkoelen. De zilte groente heeft zo maar een hele korte gering gehad en blijft lekker knapperig.
  2. Kook de eieren in 9 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eitjes en prak ze fijn.
  3. Meng 3 eetlepels mayonaise met 2 theelepels kerrie. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
  4. Doe de zeekraal in een kom. Voeg de eieren en plakjes wortel toe.
  5. Schep de dressing erdoor en garneer met de dille.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zilte zeekraalsalade met wortel en ei

Dit vind je misschien ook leuk

  • Penne met pesto, garnalen en zeekraalPenne met pesto, garnalen en zeekraal
  • Aardappelsalade met zalm, dille en zeekraalAardappelsalade met zalm, dille en zeekraal
  • Pasta met pesto, zeekraal en groene aspergesPasta met pesto, zeekraal en groene asperges
  • Indiase mosselen met romige currysausIndiase mosselen met romige currysaus

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Salades Tags: dille, eieren, kerrie, makkelijk, mayonaise, salade, snel, worel, zeekraal, zeekraalsalade, zilte zaligheden, zomer

« Caesar salad wrap met gerookte kip
Gezonde havermoutcake met appel en perzik »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok