BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Eiersalade met knapperige Parmaham

15 april 2017 door Stefanie Reageer

Eiersalade met knapperige ParmahamZelf eiersalade maken is super simpel en ook nog eens heel lekker. Zeker als je er dan nog wat knapperige Parmaham over verdeeld. Lees snel verder voor het recept.

Katerige zondagen

Als kind was ik dol op salades. En dan niet die met veel groenvoer maar salades die je op je brood eet. Het liefste at ik het elke dag op een bammetje of op een toastje. Ook als twintiger at ik dit graag. Ik herinner me witte bolletjes met zalmsalade op katerige zondagen. Feestdagen en een ontbijttafel vol met uiteraard ook  tonijnsalade en borrels met krabsalade op een toastje, je weet wel zo’n snackcupje.  Ik heb er nog steeds een zwak voor. Liever gemaakt door de slager dan een bakje uit de supermarkt. Alhoewel eiersalade van een willekeurig merk stiekem wel een ultieme guilty pleasure is. Als het ergens op tafel staat, kan ik het niet laten om van te eten. Lees: om me er mee vol te proppen. Ik ben niet zo bescheiden.

Eiersalade met knapperige Parmaham

Super simpel

Het leek me wel een goed idee om nu eens zelf eiersalade te maken. Nu lijkt het net alsof dit de eerste keer is. Dat is niet het geval. Ik kook regelmatig eitjes hard, die ik prak met wat mayo, mosterd en bijvoorbeeld kerrie. Meestal eet ik het zo, zonder brood. Het is super simpel en echt heel lekker. Voor de Agrimarkt maakte ik deze variant met knapperige Parmaham. Deze eiersalade is net even anders dan anders. Nadat je de salade op je broodje of toastje hebt gesmeerd, garneer je met knapperig gebakken Parmaham. De zoute ham past perfect bij de eiersalade die zo zacht van smaak is.

Eiersalade met knapperige Parmaham
Voor 1 bakje eiersalade

Eiersalade met knapperige Parmaham

Dit zit erin:

  • 75 gr Parmaham
  • 4 eieren
  • 2 tot 4 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • Kneepjes citroensap
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Bakblik met bakpapier
  • Steelpan
  • Kom + vork
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de plakken Parmaham op, zet in de oven. Haal de ham er na 10 minuten uit. De plakken komen wat taai uit de oven, maar eenmaal afgekoeld worden ze vanzelf knapperig.
  3. Kook ondertussen de eieren in 10 minuten hard. Laat goed schrikken en daarna volledig afkoelen.
  4. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Schep de mayonaise, mosterd en citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hak de Parmaham fijn en serveer in een schaaltje naast de eiersalade. Besmeer een stuk brood met de salade en garneer met de knapperige Parmaham.
TIP! Garneer de eiersalade met wat takjes tuinkers. Eet deze salade op een toastje of plakje stokbrood

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Eiersalade met knapperige Parmaham
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Old school // 3 x gevulde eierenOld school // 3 x gevulde eieren
  • Aardappelsalade met forel en dragonAardappelsalade met forel en dragon
  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember
  • Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuikerWentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker

Te vinden onder:Lunch, Recepten, Salades, Voor bij de borrel Tags:borrelhap, Borrelhappen, brunch, eieren, eiersalade, knapperige parmaham, lunch, paasbrunch, Paaslunch, parmaham, Pasen, pasen 2017, salade, voor bij de borrel

« Meme Gusta in Gent // Vlaamse keuken uit grootmoeders tijd
Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon