BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker

16 april 2017 door Stefanie Reageer

Wentelteefjes met gebakken appel en kaneelsuikerIs het tijd voor een verwenontbijt? Voor jezelf of iemand die je heel lief vindt? Maak dan deze wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker. Lees snel verder voor het recept.

Vooronderzoek

Deze wentelteefjes achtervolgen me al sinds januari. Ik ging met mijn lover een nachtje naar Rotterdam. Uiteraard deed ik uitgebreid research en een gedegen vooronderzoek, om uit te pluizen waar we allemaal gingen eten. Je zal maar wat missen. Nu was dit wel puur een privé tripje. Dat betekende, geen grote camera mee en geen restaurants bezoeken met het idee er over te schrijven. Stiekem best heel lekker. Echt even vrij dus.

Deze dagen kon ik dat ook heel goed loslaten. Nu zeg ik je eerlijk, een x aantal alcoholische versnaperingen doen wonderen. We hopten van tent naar tent om lekker te eten en te drinken. Tegen de tijd dat het avond was, hadden we niet echt meer trek, dus cancelden we het restaurant waar ik gereserveerd had, om op dezelfde voet verder te gaan. Het werden tapas met G&T’s. Niets hoogstaands, maar prima.

Wentelteefjes met gebakken appel en kaneelsuiker Wentelteefjes met gebakken appel en kaneelsuiker

Bertmans

Zo’n gezellige avond heeft wel als effect dat ik een ietwat hard hoofd had, toen ik mijn ogen opende in de ochtend. Een paar uur, een aantal flinke glazen water en een handje vol paracetamol – nee hoor, het waren er maar twee – gingen we op pad voor het ontbijt. Mijn plan was om naar Bertmans te gaan. Schijnbaar the place to be in Rotterdam om je dag te beginnen met de meest lekkere dingen. Pannenkoekjes, fantastisch uitziende granola en de wentelteefjes die ik op Instagram spotte. Gehuld in een laagje kokosbloesemsuiker en met plakjes gebakken appel.

Dagen lang verheugde ik me hier op. Tot het moment daar was. Vanaf ons hotel was toch wel vijfenveertig minuten met de metro. Ik overdrijf wat, maar zo voelde het. Te lang dus. Daar kwam ook nog eens bij dat die kater vroeg om hartig en kaas. Veel kaas die gesmolten was. We besloten Bertmans te skippen. Een dag later had ik spijt. Natuurlijk.

Desembrood

Een paar weken verder lunchte ik bij Roekoekoe en nam als toetje een wentelteefje. Ook met dat laagje suiker, maar zonder appeltje. Het smaakte FAN-TAS-TISCH. Uiteindelijk duurde het nog even voor ik ze thuis maakte. Ik had oud brood gespaard. Desembrood, want dat vind ik het lekkerste, wat al echt hard en niet meer eetbaar was. Ik trok de koelkast open, pakte de melk en zocht naar eieren. Shit. Op. Dan doe ik het wel zonder eitjes, dacht ik positief. Ik kan je vertellen, dat werkt dus niet. Het werd vies en leek in niets op de wentelteefjes waar ik zo naar verlangde. Daarom deed ik nog een poging toen ik wel eieren in huis had. Zie hier het resultaat. Super lekker als ontbijt!

Wentelteefjes met gebakken appel en kaneelsuiker
Voor 4 personen

Wentelteefjes met gebakken appel en kaneelsuiker

Dit zit erin:

  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • 8 stevige boterhammen, ik kies voor dikke plakken zuurdesembrood
  • Roomboter
  • 2 appels, in circa 8 stukken
  • Kokosbloesemsuiker

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Schaal

Zo maak je het:

  1. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak hierin de plakjes appel tot ze zacht en goudbruin zijn.
  2. Haal uit de pan en zet weg tot je de wentelteefjes serveert.
  3. Schenk de melk in een schaal en meng met de eieren. Smelt ondertussen weer een klontje roomboter in een koekenpan.
  4. Haal de sneetjes brood door het de melk. Laat even uitdruppelen en leg ze in de pan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten zo’n 3 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal tot al het brood gebakken is.
  5. Haal hier de net gebakken wentelteefjes door de kokosbloesemsuiker.
  6. Leg de gebakken boterhammen op een bord en verdeel er circa 3 plakjes appel over.
TIP! Wil je de wentelteefjes met gebakken appel warm houden tot het ontbijt of de brunch? Zet de oven dan aan op 150 graden en schuif hier een ovenschaal met de wentelteefjes in.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Wentelteefjes met gebakken appel en kaneelsuiker

Dit vind je misschien ook leuk

  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember
  • Eiersalade met knapperige ParmahamEiersalade met knapperige Parmaham
  • Aardappelsalade met forel en dragonAardappelsalade met forel en dragon
  • Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicumMini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: appel, brunch, kokosbloesemsuiker, lunch, ontbijt, paasbrunch, Pasen, pasen 2017, Wentelteefjes, zuurdesembrood

« Eiersalade met knapperige Parmaham
Bang bang garnalen taco’s »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok