BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Blauwe bessentaart als ontbijt of bij de koffie

24 juli 2015 door Stefanie 10 Reacties

Blauwe bessentaart als ontbijt of bij de koffieZodra mijn ogen open gaan ‘s ochtends, is het eerste wat ik denk ‘wat ga ik eten?’. Ik spring uit bed om aan de slag te gaan met mijn ontbijt. Dat ontbijt is bijna nooit hetzelfde. Elke week of zelfs om de paar dagen heb ik een nieuwe favoriet. Ontbijtmuffins met appel en kaneel, havermout opgeleukt met fruit en een klodder zelfgemaakte hazelnootpasta, een omelet met avocado en spinazie en ga zo maar door. Redelijk normaal ontbijt toch?

Vreetmonstertje

Zodra er restjes van de avond ervoor in de koelkast staan gaat dit net even anders. Als ik ‘s avonds pizza of pasta gegeten heb zit ik zo vol, dat ik me niet kan voorstellen dat ik ooit nog trek heb. Stomme gedachte want ik denk serieus dat ik altijd wel kan eten. Zo ook dus als mijn ogen open gaan en ik me realiseer dat er nog een stuk pizza tonno ligt te wachten om verorberd te worden. Hoe hard ik mezelf dan ook voorneem om de pizza niet te eten, het lukt niet. Dat vreetmonstertje wat binnen in mij zit laat me al een hap nemen voor ik er erg in heb. En ja, dan kan ik net zo goed maar alles opeten wat er nog is en er met volle teugen van genieten. Ik ga wel een extra keer naar de sportschool. Restjes, in alle vormen en maten en dan het liefste koud, zijn voor mij gewoon een geweldig ontbijt. Sommige mensen gruwelen ervan, maar mij maakt het blij. Vooral na een avond wijnen met vriendinnen.

Blauwe bessentaart als ontbijt of bij de koffie

Zacht en een beetje klef

Gelukkig komt dit niet dagelijks voor en zelfs niet wekelijks, want jeetje dan moet ik wel heel wat extra keren sporten. Er moet natuurlijk ook tijd over blijven om te koken en te eten. En te bakken. Deze blauwe bessentaart bijvoorbeeld. Dit is er dus zo één waar je je op verheugd. Je weet dat hij klaar staat in de keuken als je ‘s ochtends uit bed komt. Deze taart zorgt ervoor dat je dag geweldig begint. De smaak is zo heerlijk. Zacht en een beetje klef van binnen, de buitenkant is hard en een tikkeltje knapperig. Elke dag ontbijten met taart is niet aan te raden, maar af en toe in het weekend mag dat best. Zeker als het een taart is zonder suiker en met verder allemaal ingrediënten die puur natuur zijn. Hecht jij toch wel waarde aan je boterham of kommetje havermout? Prima, want deze taart is natuurlijk ook heel geschikt voor bij de koffie. Of als lunch.

Blauwe bessentaart om je op te verheugen
Voor 1 taart

Blauwe bessentaart als ontbijt of bij de koffie

Dit zit erin:

  • 250 gram speltmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 175 gram blauwe bessen, vers of diepvries goed ontdooid
  • 75 gram roomboter, gesmolten + een beetje roomboter om de springvorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 150 milliliter honing
  • 175 milliliter melk
  • 1 eetlepel bakpoeder, gezeefd
  • Kneepje limoensap
  • Merg van een vanillestokje
  • Snuf zout

Dit heb je nodig:

  • Een springvorm van 24 cm
  • Bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met roomboter.
  2. Klop de eieren los in een ruime beslagkom en voeg de gesmolten roomboter, honing, melk, vanille en limoensap toe.
  3. Meng in een andere kom het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder en het zout. Giet nu het mengsel met de eieren bij het droge mengsel en roer tot alles goed is gemengd.
  4. Schep nu het beslag in de springvorm en strijk glad. Verdeel nu de blauwe bessen over het beslag en druk ze een klein beetje aan. Bak de taart in 45 minuten goudbruin.

De taart mag van binnen nog een klein beetje klef zijn. De buitenkant is knapperig.

TIP! De blauwe bessen vervang je ook uitstekend door verse frambozen of perzik. Zijn er pruimen? Probeer het dan daar ook eens mee.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Blauwe bessentaart als ontbijt of bij de koffie

Dit vind je misschien ook leuk

  • Kruidige perentaartKruidige perentaart
  • Abrikozencake met amandelAbrikozencake met amandel
  • CourgettecakeCourgettecake
  • 5 x lekkers met peer5 x lekkers met peer

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:amandelmeel, blauwe bessen, makkelijk, speltmeel, taart, zoet

« Mosselfeesten in Middelburg op 23-24-25 juli
Fruits de mer op de Oosterschelde »

Reacties

  1. Danielle zegt

    24 juli 2015 at 14:32

    Jaaaaaaaa, dit wil ik dus echt wel als ontbijt!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      26 juli 2015 at 18:14

      Dat snap ik! Ga hem van de week een keer met frambozen maken. Ook super lekker denk ik.

      Beantwoorden
  2. Ilonk zegt

    26 juli 2015 at 12:02

    Behalve een sportschoolabonnement ben je ook gezegend met een snelle spijsvertering… Je kunt dus heerlijke dingen maken, én ze allemaal opeten ook nog! Je bent een bofkont ;-)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      26 juli 2015 at 18:19

      Beetje wel hè? Maar vier keer per week sporten doet ook wonderen. Niet mijn hobby maar noodzakelijk met een leven wat alleen maar om eten draait haha!

      Beantwoorden
  3. Mariska zegt

    10 februari 2016 at 09:03

    Taart als ontbijt is geweldig! Super goed en lekker idee :D

    Beantwoorden
  4. Laura zegt

    15 oktober 2016 at 21:13

    Jep, dit was een goed idee!
    Heb hem in een broodvorm gedaan en doe gewoon net alsof het een brood is..
    Had trouwens geen blauwe bessen dus heb er gedroogde pruimen, kersen, cranberry’s en rozijntjes ingedaan.
    Kan ook prima!
    Groetjes Laura

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      16 oktober 2016 at 13:30

      Mmm dat klinkt ook lekker. Ga ik ook eens proberen ?

      Beantwoorden
  5. Siske zegt

    17 maart 2017 at 08:49

    Ik hou absoluut niet van spelt. Wat kan ik gebruiken i.p.v. speltmeel, gewoon volkorenmeel??

    Groetjes, Siske.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      17 maart 2017 at 08:50

      Hoi Siske, je kunt zeker volkorenmeel gebruiken. Wordt vast net zo lekker. Ik ben benieuwd! Groetjes Stefanie

      Beantwoorden
      • Siske zegt

        17 maart 2017 at 08:56

        Dankjewel voor je snelle reactie!!

        Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon