BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Fruits de mer op de Oosterschelde

27 juli 2015 door Stefanie Reageer

Fruits de mer op de OosterscheldeFoto: Limit fotografie

Fruits de mer eten aan een 55 meter lange tafel op een zandplaat midden in de Oosterschelde, witte wijn die rijkelijk vloeit, een uitbundig schijnende zon, varen en een hoop andere lekkere gerechtjes. Hoe klinkt dit? Goed hè? Ik vertel je, dat was het ook. Zaterdag 18 juli mocht ik mezelf met recht een bofkont noemen, want ik was erbij!

Fruits de mer op de Oosterschelde Fruits de mer op de Oosterschelde

Zandplaat

Rutger en Jessica van der Weel, eigenaren van Restaurant Katseveer* in Wilhelminadorp zijn behoorlijk ondernemende types. Alsof het niet druk genoeg is met zo’n toprestaurant, organiseren ze ook nog eens een hoop leuke evenementen. Een culinaire autorit door het Zeeuwse landschap, waarbij je op verschillende plekken midden in de natuurlijk geniet van allerlei lekkers, recht voor je neus bereid. En dan is er die lunch  op een zandplaat midden in de Oosterschelde.

Fruits de mer op de Oosterschelde

Peuteren en peuzelen

Net voor lunchtijd stap ik in Yerseke aan boord van het schip dat ons naar de zandplaat brengt. De dag begint met een beetje bewolking, maar koud is het niet. Na een stuk varen en een kleine tour langs de mosselbedrijven gaan we volle kracht vooruit naar de zandplaat. Ik hoor de fruits de mer al roepen. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik daar echt dol op ben. Maar dan ook echt. Als kind koos ik liever een plateau fruits de mer dan een kindermenu. Het is niet alleen ongelofelijk lekker, maar het heeft ook zoiets gezelligs. Peuteren, peuzelen en net zo lang pielen tot je alles uit de schalen hebt gekregen.

Fruits de mer op de Oosterschelde Fruits de mer op de Oosterschelde

Vanaf de boot zie je goed hoe lang de tafel is waar we straks aan eten. 55 meter en plek voor zo’n 150 mensen. Behoorlijk indrukwekkend, zeker als je bedenkt wat een organisatie daar aan vooraf gaat. De fruits de mer die wij, niet veel later in ons buikje hebben, is de nacht ervoor gekookt door Rutger en zijn brigade. Zodra we aanmeren is het tijd om van boord te gaan. De zandplaat is behoorlijk drassig en dat kan ook niet anders, want deze plek in zee is maar heel kort toegankelijk. Met hoogwater is dit tijdelijke terras dus gewoon weer verdwenen.

Fruits de mer op de OosterscheldeOp die mega lange tafel ligt zeewier en dat is dan ook direct het plateau voor de fruits de mer. Gekookte Noordzeekrab, Oosterscheldekreeft, scheermessen, coquille met Hollandse garnaaltjes, King Krab en gegrilde gamba’s. In principe is dat alles al lekker zonder sausjes, maar de zelfgemaakte mayo kon ik toch niet weerstaan. Begin juli opende het mosselseizoen dus ook mosselen ontbraken niet. A la minute gekookt op de zandplaat. Dat kan gewoon. We drinken er een heerlijke Italiaanse witte wijn van de Pecorino druif bij en laat ik nou net naast de leverancier (Vino & Vetro) van die wijn zitten. Bij deze fruits de mer geen bak voor je lege schelpen. Die gooi je gewoon achter je op de zandplaat. Het opkomende tij ruimt op.

Fruits de mer op de Oosterschelde Fruits de mer op de Oosterschelde

Gezichtje in de zon

Als alles schoon op is en als het water op komt gaan we weer aan boord. Wie denkt dat het feest hier afgelopen is heeft het mis. We varen nog een hele middag over de Oosterschelde. De zon schijnt inmiddels uitbundig. Hoe fijn! Gezichtje in de zon en genieten van nog drie bordjes met lekker eten dat voorbij komt en een glas witte wijn wat maar niet leeg raakt. En dat is natuurlijk niet omdat ik er niet van drink.

Zo blij als een kind stap ik aan het einde van de middag van boord. Het avondeten laat ik die dag maar even voor wat het is

Fruits de mer op de OosterscheldeVolgend jaar ook?

Ik kan me voorstellen dat je dit ook wil meemaken, wil ervaren en al dat lekker wil proeven. Dat kan! Nog wel even geduld, maar 23 juli 2016 is er weer zo’n bijzondere lunch. Geef Katsveer een Like op Facebook om op de hoogte te blijven.

Fruits de mer op de Oosterschelde

https://www.daisycon.com/nl/ 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de ScheldeZeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de Schelde
  • De Visbar, DomburgDe Visbar, Domburg
  • Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardKint & Co in Paal, het omrijden meer dan waard
  • De Vluchthaven in BruinisseDe Vluchthaven in Bruinisse

Te vinden onder:Bijzondere adressen, Inspiratie, Overig, Zeeland Tags:fruits de mer, katseveer, review, zeeland

« Blauwe bessentaart als ontbijt of bij de koffie
Om bij weg te dromen: Italiaanse bonenstoof »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon