BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Aardappelsalade met forel en dragon

12 april 2017 door Stefanie Reageer

Aardappelsalade met gerookte forel en dragonDeze aardappelsalade met gerookte forel en dragon is fris en licht. De forel is vrij vet en de dressing een beetje zuur. Heerlijk in combinatie met de dragon, die iets weg heeft van anijs. Scroll snel naar beneden voor het recept.

Aardappel

Als je met iets kunt variëren en er elke keer weer iets anders van kunt maken, dan is het wel aardappelsalade. Op Little Spoon deelde ik al verschillende soorten. Eén met spekjes en crème fraîche, een aardappelsalade met gerookte zalm, dille en zeekraal en een exemplaar met witte asperges en lamsoor. Vandaag komt daar deze met forel en dragon bij. De basis is altijd hetzelfde. Want ja, zonder aardappel geen aardappelsalade natuurlijk. Door de verschillende soorten aardappel en steeds weer andere toevoegingen, zet je toch iedere keer iets compleet nieuws op tafel.

Kartoffelsalat

Vroeger dacht ik bij aardappelsalade altijd aan de Duitse kartoffelsalat, die druipt van de mayonaise. Nu lijkt me dat zelf gemaakt eigenlijk best heel lekker, maar zo’n bak uit de supermarkt, mwoh, nee daar heb ik echt helemaal niets mee. Toen ik als tiener in de horeca werkte, leefde ik er op. Vaak was er geen tijd om een fatsoenlijke lunch te maken, dus schepte ik wat van het saladebuffet. Ik dacht zelfs heel gezond bezig te zijn. Nu weet ik wel beter.

Aardappelsalade met gerookte forel en dragon

Agrimarkt

Deze aardappelsalade met forel en dragon maakte ik voor de Paasfolder van Agrimarkt. Op mijn verjaardag konden mijn lieve vrienden er al van proeven en zij vonden het allemaal super lekker. Je kunt trouwens voorgeschilde krieltjes kiezen of zelf schillen. Hoewel dat laatste mijn voorkeur heeft, is het eerste makkelijker en sneller. Het is helemaal aan jou. Om de salade. die je op de foto ziet, te maken, schilde ik twee kilo krieltjes. De eerste kilo werd namelijk een beetje donker na het koken. Dat zag er niet uit ;-).

Mijn tip is trouwens om de net gekookte aardappels alvast aan te maken met de dressing. Laat afkoelen en voeg net voor je eet, de verse kruiden en vis toe. Perfect als bijgerecht tijdens een diner, maar ook fantastisch bij de brunch of lunch.

Aardappelsalade met forel en dragon
Voor 4 personen

Aardappelsalade met gerookte forel en dragon

Dit zit erin:

  • 1 kg voorgekookte krieltjes
  • 130 gr gerookte forel, in stukken
  • 15 gr dragon fijngehakt
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Pan
  • Schaal

Zo maak je het:

  1. Kook de krieltjes met zout in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
  2. Doe de krieltjes in een grote schaal. Voeg de witte wijnazijn en olijfolie toe. Meng goed. Laat de aardappelsalade afkoelen.
  3. Voeg net voor je de salade serveert de gerookte forel en dragon toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
TIP! Deze aardappelsalade smaakt ook heel goed met gerookte zalm of makreel.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Aardappelsalade met gerookte forel en dragon
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt. 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Eiersalade met knapperige ParmahamEiersalade met knapperige Parmaham
  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember
  • Old school // 3 x gevulde eierenOld school // 3 x gevulde eieren
  • Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden saladeFrisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Salades Tags: aardappel, aardappelsalade, agrimarkt, brunch, dragon, lunch, paasbrunch, Paaslunch, Pasen, pasen 2017, salade

« Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum
Crumble met appel, framboos en stemgember »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok