BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Old school // 3 x gevulde eieren

10 april 2017 door Stefanie Reageer

Old school // 3 x gevulde eieren Gevulde eieren mogen niet ontbreken met Pasen. Voor tijdens de brunch of bij de borrel. Houd het simpel of pak compleet uit. Ik heb drie verschillende toppings voor je. Van eenvoudig met enkel kerrie tot uitbundig met Hollandse garnaaltjes of gerookte zalm. Kies je eigen favorieten!

Hollandse borrelhapjes

Ik ben dol op van die old school Hollandse borrelhapjes. Waar je me voor wakker kunt maken zijn augurkjes gewikkeld in een plakje boterhamworst. Een blokje kaas met mosterd, leverworst met zo’n vlaggetje erin of een homemade huzarensalade. En dan wel die van mijn moeder met zalm en allerlei soorten vis. Dat is trouwens niet echt een huzarensalade, bedenk ik me.

Uitbundig

Met stip op één staan toch wel gevulde eitjes. Daarom besloot ik voor Agrimarkt deze uitbundig gevulde eitjes te maken. Pasen is niet compleet zonder. Toch? Ik serveerde ze tijdens mijn verjaardagsfeestje en iedereen vond ze super lekker. Terecht, want dat zijn ze ook.

Old school // 3 x gevulde eieren
Eieren smaken altijd goed, maar gecombineerd met mayonaise en kerrie, Hollandse garnalen of gerookte zalm, weet je niet wat je proeft. Op het moment dat ik dit typ, in de ochtend en nog geen ontbijt achter de kiezen, verheug ik me op zo’n schaal gevulde eitjes. Helaas, voor mij zit dat er niet in, maar zeker weten dat ik ze met Pasen maak!

Eigen onvermogen

Het plan was trouwens om de vulling met een spuitzak netjes in de eitjes te krijgen. Dat mislukte compleet. Waarschijnlijk dankzij mijn eigen onvermogen. Of er kwam niets uit of direct een flinke dot. En de vulling met garnaal of zalm lukte al helemaal niet. Daarom schepte ik het gewoon mer een lepeltje erin. Wat garnering erop en niemand die het opvalt dat het geen mooi toefje is.

3 x gevulde eieren
Voor 16 gevulde eitjes per topping

Old school // 3 x gevulde eieren

Dit zit in de gevulde eieren met kerrie:

  • 8 eieren
  • 4 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 tl kerrie
  • 5 takjes bieslook, fijngehakt + wat extra voor de garnering
  • Peper
  • Zout

Dit zit in de gevulde eieren met Hollandse garnalen:

  • 8 eieren
  • 4 el mayonaise
  • 50 gram Hollandse garnalen + wat extra voor de garnering
  • Snuf cayennepeper
  • Peper
  • Zout

Dit zit in de gevulde eieren met gerookte zalm:

  • 8 eieren
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl mierikswortel
  • 50 gram gerookte zalm, fijngehakt + wat extra voor de garnering
  • 4 takjes dille, fijngehakt + wat extra voor de garnering

Dit heb je nodig:

  • Steelpan
  • Snijplank + mes
  • Kom
  • Lepel

Zo maak je de eieren met kerrie:

  1. Kook de eieren in 10 tot 12 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water en helemaal afkoelen, voor je ze pelt.
  2. Pel de eitjes en snijd de eieren in de lengte doormidden en schep het eigeel in een kom.
  3. Voeg de mayonaise, kerrie en mosterd toe. Meng met een vork tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en roer de bieslook erdoor.
  4. Schep het mengsel voorzichtig in de gehalveerde eieren. Garneer met fijngehakte bieslook.

Zo maak je de eieren met Hollandse garnalen:

  1. Kook de eieren in 10 tot 12 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water en helemaal afkoelen, voor je ze pelt.
  2. Pel de eitjes en snijd de eieren in de lengte doormidden en schep het eigeel in een kom.
  3. Voeg de mayonaise en cayennepeper toe. Meng met een vork tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en roer er de Hollandse garnalen door.
  4. Schep het mengsel voorzichtig in de gehalveerde eieren. Garneer met Hollandse garnalen en tuinkers.

Zo maak je de eieren met gerookte zalm:

  1. Kook de eieren in 10 tot 12 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water en helemaal afkoelen, voor je ze pelt.
  2. Pel de eitjes en snijd de eieren in de lengte doormidden en schep het eigeel in een kom.
  3. Voeg de mayonaise en mierikswortel toe. Meng met een vork tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en roer er de gerookte zalm en dille door.
  4. Schep het mengsel voorzichtig in de gehalveerde eieren. Garneer met reepjes gerookte zalm en een takje dille.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Old school // 3 x gevulde eieren

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Romige doperwtensoep met feta en muntRomige doperwtensoep met feta en munt
  • Trifle met paaseitjes en koekkruimelsTrifle met paaseitjes en koekkruimels
  • Zalmtartaar met mierikswortel en dilleZalmtartaar met mierikswortel en dille
  • Eitjes uit de oven met Hollandse garnalenEitjes uit de oven met Hollandse garnalen

Te vinden onder:Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags:agrimarkt, borrelhap, Borrelhappen, brunch, eieren, gevulde eieren, gevulde eitjes, hollandse garnalen, kerrie, lunch, mayonaise, paasbrunch, Paaslunch, Pasen, pasen 2017

« Geweldige chocoladecrème met een sausje van gezouten karamel
Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon