BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Geweldige chocoladecrème met een sausje van gezouten karamel

9 april 2017 door Stefanie 5 Reacties

Geweldige chocoladecrème met een sausje van gezouten karamelStel je even voor, een zijdezachte chocoladecrème met een sausje van gezouten karamel. Dat klinkt toch geweldig? Ik vertel je, zo smaakt het ook. Voor dit toetje trouwens geen gedoe en uren in de keuken staan, want zowel de crème als de saus zijn zo gemaakt.

Geluk bij een ongeluk

Deze geweldige chocoladecrème met een sausje van gezouten karamel ontstond eigenlijk als geluk bij een ongeluk. Soms gaan die dingen zo en stiekem ben ik er nu blij om. Zodra je een hap proeft van dit hemelse chocoladetoetje snap je precies waarom. Voor ik het recept met jullie deel, vertel ik wat er mis ging.

Toen ik samen met de Agrimarkt startte aan het Paasproject, was al snel duidelijk dat ik lava cakejes wilde maken. Je weet wel, van die kleine zoete vulkaantjes, waar chocolade uitstroomt als je ze doorsnijdt. Zo enorm lekker. Het leek me behoorlijk simpel om te maken. Oh boy I was wrong. Ik overschatte me zelf compleet, want het viel behoorlijk tegen.

Geweldige chocoladecrème met een sausje van gezouten karamel

Stroompje chocolade

Ik maakte verschillende ladingen. De eersten waren van binnen veel te hard. Geen vloeibaar stroompje chocolade, maar gewoon een cakejes. Met smaak was overigens niets mis, maar je ik wilde lava. De volgende waren te zacht. Ik maakte de cakejes in een muffinblik. Bij het omkeren vielen ze er uit en leek het meer op een ravage dan op een fotogeniek toetje. Zo frusterend! Aangezien ik het toch wel prettig vind om een recept af te leveren, waarvan ik het maken zelf helemaal beheers, besloot ik over te gaan tot plan B.

Smokkelsaus

En het resultaat zie je hier op de foto. Het maken hiervan is wel echt te simpel voor woorden. Geloof mij maar. Bij de karamelsaus speel ik vals. Zelf karamel maken van suiker is mij te veel gedoe. Loopt waarschijnlijke uit op een grote mislukking, daarom begin ik er niet aan. Ik smolt fudgeblokken van Johnny Doodle in slagroom, voegde zeezout toe, et voilà, je hebt deze dikke en romige karamelsaus. Eet dat samen met de fluweelzachte chocoladecrème en je belandt in de zevende hemel. Inclusief vioolspel.

Hemelse chocoladecrème met een sausje van gezouten karamel
Voor 6 personen

Geweldige chocoladecrème met een sausje van gezouten karamel

Dit zit in de chocoladecrème:

  • 250 ml slagroom, ongeklopt en ongezoet
  • 1 ei
  • 2 el kristalsuiker
  • Snuf zout
  • 175 gram pure chocolade, fijngehakt

Dit zit in de gezouten karamelsaus:

  • 150 gram vanille fudge van Johnny Doodle
  • 175 ml slagroom, ongeklopt en ongezoet
  • Flinke snuf zeezout
  • Grof zeezout voor de garnering

Dit heb je nodig:

  • Steelpan
  • Blender of keukenmachine
  • 6 glazenpotjes of glaasjes

Zo maak je de chocoladecrème:

  1. Warm de slagroom op in een steelpannetje.
  2. Doe ondertussen de eieren, suiker, zout en chocolade in de blender of keukenmachine en laat kort draaien.
  3. Als de slagroom kookt, haal je deze van het vuur en giet het bij de chocolade. Mix circa 2 minuten of tot alles gemengd is.
  4. Schenk de nu nog vloeibare chocoladecrème in zes glaasjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Zo maak je de gezouten karamelsaus:

  1. Giet de slagroom in een pannetje en doe de fudge en een flinke snuf zeezout erbij. Smelt de fudge al roerend in de slagroom. Laat het vuur laag staan zodat de saus niet aanbrandt.
  2. Als de slagroom en de fudge één geheel zijn, haal je het pannetje van het vuur. Laat kort afkoelen.
  3. Pak de glaasjes chocoladecrème uit de koelkast en schep er een laagje gezouten karamelsaus op. Garneer met grof zeezout.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Geweldige chocoladecrème met een sausje van gezouten karamelDit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember
  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje
  • Gezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjesGezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjes
  • Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuikerWentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker

Te vinden onder:Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:brunch, chocolade, chocoladecrème, dessert, fudge, karamel, karamelsaus, lunch, paasbrunch, Pasen, pasen 2017, toetje

« Ode aan de Zeeuwse Bolus #1
Old school // 3 x gevulde eieren »

Reacties

  1. s zegt

    12 december 2017 at 19:54

    worden de eieren hierbij voldoende verhit voor een zwangere vrouw?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      13 december 2017 at 09:37

      Nee niet voldoende. Ik weet nog dat ik ze dit jaar mee naar het ziekenhuis nam toen mijn vriendin bevallen was van haar zoontje. Er komt volgende week wel een lekker toetje met OREO online wat ook zwangere dames kunnen eten!

      Beantwoorden
      • s zegt

        15 december 2017 at 12:22

        Okee bedankt, dan maak ik wat anders!

        Beantwoorden
  2. Jennie zegt

    23 december 2017 at 21:06

    wij hebben hem net geproeftest en het de crème wordt maar niet hard. ook de saus blijft heel waterig. wat doen we fout?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      27 december 2017 at 11:26

      Wat vervelend! Ergens gaat er iets mis, maar wat is lastig te beoordelen. Kan het zijn dat de chocoladecreme niet lang genoeg koud heeft te gestaan? En bij de karamelsaus wellicht teveel slagroom of te weinig fudge?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon