BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Aardappelsalade met zalm, dille en zeekraal

20 juli 2016 door Stefanie Reageer

Aardappelsalade met zalm, dille en zeekraalDeze aardappelsalade met zalm, dille en zeekraal is één van mijn nieuwe favorieten. Fris en licht. Perfect voor een zwoele zomeravond! Vandaag deel ik het recept met je.

Krieltjes

Jarenlang heb ik aardappels vakkundig gemeden. Ik vond het niet echt lekker, maar ik dacht vooral dat je van aardappel dik wordt. Gelukkig denk ik nu weer helder na en realiseer ik me ook wel dat je van een paar kleine krieltjes echt niet ineens vijf kilo zwaarder bent. Wellicht wel van flinke ladingen jus, maar zeker niet in de vorm van deze aardappelsalade met zalm, dille en zeekraal.

Aardappelsalade met zalm, dille en zeekraalDe laatste tijd heb ik zelfs regelmatig dringende behoefte aan aardappel. Het liefste als aardappelpuree. Oh man, wat vind ik dat lekker. Daar geldt misschien wel die plus een X aantal kilo gezien de hoeveelheden roomboter en nog wel meer gezien de grote porties die ik graag eet van aardappelpuree zoals mijn moeder het maakt. Ook aardappelsalades vind ik heerlijk. Vroeger nam ik genoegen met de kartoffelsalat uit de supermarkt. Tijdens een barbecue at ik daar meer van, dan van het vlees of vis, wat gegrild werd. Dat is nu wel anders, tenzij zelfgemaakt.

Gekookte aardappels

Deze aardappelsalade met zalm, dille en zeekraal is één van mijn nieuwe favorieten. Geen romige mayonaise-achtige salade, maar juist fris en licht. De zalm is vrij vet en de dressing een beetje zuur. Heerlijk in combinatie met de dille en de zilte zeekraal uit Zeeland. Mijn tip is om de net gekookte aardappels alvast aan te maken met de dressing. Laat afkoelen en voeg net voor je eet de verse kruiden en vis toe. Perfect als bijgerecht bij de barbecue, maar ook fantastisch als leftover lunch.

Aardappelsalade met zalm, dille en zeekraal
Voor 2 tot 4 personen

Aardappelsalade met zalm, dille en zeekraal

Dit zit erin:

  • 500 gram krieltjes, geschrapt
  • Sap en schil van 1 kleine citroen
  • 200 gram zeekraal
  • 250 gram warm gerookte zalm, in stukken
  • Rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Klein bosje dille, fijngehakt
  • Peper
  • Zeezout

Dit heb je nodig:

  • Grote schaal
  • Pan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Kook de krieltjes 15 tot 20 minuten, tot ze net gaar zijn. Voeg een zout toe aan het water. Giet de aardappeltjes af en laat uitlekken.
  2. Blancheer de zeekraal 30 seconde in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet.
  3. Doe de citroenschil, citroensap en een klein scheutje rode wijnazijn in een schaal. Schenk er een flinke hoeveelheid olijfolie bij. Roer goed en breng op smaak met peper en zeezout.
  4. Voeg nu de krieltjes bij de dressing en hussel goed. De aardappelsalade wordt het lekkerst als je de aardappels aanmaakt als ze nog warm zijn. Laat hierna afkoelen
  5. Net voor je de salade eet voeg je de dille, zalm en zeekraal toe.
TIP! Deze aardappelsalade met zalm, dille en zeekraal is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue, maar ook als hoofdgerecht of lunch.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Aardappelsalade met zalm, dille en zeekraal

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zilte zeekraalsalade met wortel en eiZilte zeekraalsalade met wortel en ei
  • Aardappelsalade met ansjovis en salieAardappelsalade met ansjovis en salie
  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges
  • Venkelsalade met garnalen, avocado en dilleVenkelsalade met garnalen, avocado en dille

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags:aardappel, aardappelsalade, dille, licht, makkelijk, salade, snel, zalm, zeekraal, zeeland, zomer

« Gegratineerde mosselen met citroendressing
Ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon