BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pompoentaartjes met feta en harissa

27 september 2016 door Stefanie 4 Reacties

Pompoentaartjes met feta en harissaMet de herfst om de hoek, eet ik het liefste weer zoveel mogelijk pompoen. Deze pompoentaartjes zijn mijn nieuwste ontdekking. Lekker met harissa, feta en tijm. Voor de lunch of als avondmaal. Ik deel het recept met je en vertel je direct over mijn liefde voor de seizoenswisselingen.

Windje tegen

Ik ben dol op het wisselen van de seizoenen. Niet per se het veranderen van het weer, want echt, ik haat kou en regen nog wel meer. Over windje tegen op de fiets maar niet te spreken. Afschuwelijk. Waar ik wel van houd in de herfst en winter zijn alle mooie seizoensproducten: pompoenen, stoofpeertjes, paddenstoelen, appels, peren, verschillende soorten kool, stoofpotten, wildschotels, kruidige specerijen en zware rode wijn die op hout gerijpt is. Ik vergeet ongetwijfeld nog een hoop. Binnenkort heb ik met vriendinnetje Loets een Little Spoon kookdag waarop we heel veel lekkere herfstgerechten maken. Wat precies, verklap ik nog niet. Dat zien jullie vanzelf wel voorbij komen.

Pompoentaartjes met feta en harissa

Pepernoten

Ik spotte de pepernoten alweer in de winkel en ik heb er echt geen moeite mee om mijn tanden in een chocoladeletter te zetten. Een pure dan alsjeblieft. Of puur met praliné, dat is ook prima. Na Sinterklaas komt Kerst. Ik vind dat altijd zulke fijne dagen. En met kerst draai je kerstliedjes. Laat ik daar nou extreem dol op zijn. Ik beken, ik heb al een paar keer overwogen om op Spotify mijn kerstplaylist op te zoeken. Is dat heel gek? Het enige wat me tegen hield was de temperatuur buiten. Heel warm en zonnig zorgden ervoor dat ik het luisteren naar Frank Sinatra’s uitvoering van alle bekende kersliedjes uitstelde. Een paar dagen geleden liep ik huppelend en luid zingend door de tuin terwijl ik mijn beste uitvoering van ‘Let it snow’ vertoonde. Ik ben bang dat ik het niet lang meer kan uitstellen.

Herfstgerecht

Deze pompoentaartjes zijn voor mij een ultiem herfstgerecht. Wat was het lekker. Het ziet er leuk uit en is best makkelijk te maken. Het klinkt misschien een beetje gek en als je ze vies vindt laat je hier dan vooral niet door afschrikken. Deze pompoentaartjes deden me op de één of andere manier een beetje denken aan mijn ultieme guilty pleasure, namelijk kaasbroodjes. God, wat ben ik daar dol op. Niet elke dag, niet elke maand, maar zomaar af en toe. Dit was stiekem nog veel lekkerder. Om heel veel redenen. De smaken van de zoete pompoen, pittige harissa en zoute feta doen het heel goed samen. En weet je, het voelt gewoon net iets verantwoorder dan een kaasbroodje van de supermarkt. Ik zeg niet dat bladerdeeg gezond is. Als je het met mate eet, is het heus ook niet extreem ongezond. Verder is alles puur en eerlijk. Je eet deze pompoentaartjes als lunchgerecht, maar ook als avondmaal met een goede salade en een kommetje soep is dit heerlijk.

Pittige pompoentaartjes met feta
Voor 16 taartjes (4 tot 8 personen)

Pompoentaartjes met feta en harissa

Dit zit erin:

  • Het smalle deel van een flespompoen, geschild en in dunne plakjes
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels harissa
  • 1 losgeklopt ei
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 8 plakjes bladerdeeg, gehalveerd
  • 4 takjes tijm, enkel de blaadjes
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Vork
  • Bakplaat met bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de plakken pompoen in een ovenschaal en smeer met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet ongeveer 20 minuten in de oven, tot de pompen zacht is.
  3. Breng de temperatuur van de oven naar 190 graden.
  4. Meng de harissa, eieren en creme fraiche met elkaar. Voeg de driekwart van de feta toe en breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
  5. Leg de gehalveerde plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Schep in het midden van de bladerdeeg wat van het harissa- en fetamengsel en verdeel er plakjes pompoen over. Garneer met de overgebleven feta en blaadjes tijm.
  6. Zet 15 tot 20 minuten in de oven, tot het bladerdeeg rijst en bruin wordt.
TIP! Lekker met een goed gevulde groene salade.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pompoentaartjes met feta en harissa

Dit vind je misschien ook leuk

  • Orzo met pompoen en boerenkoolOrzo met pompoen en boerenkool
  • Bacon en ei bladerdeegtaartjesBacon en ei bladerdeegtaartjes
  • Plaattaart met pompoen, pittige salami en taleggioPlaattaart met pompoen, pittige salami en taleggio
  • Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden saladeFrisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Voorgerechten Tags: bladerdeeg, diner, feta, harissa, herfst, kaas, lunch, makkelijk, pompoen, tijm, voorgerecht

« Marokkaanse bastilla met kip
10 x oesters eten in Zeeland »

Reacties

  1. Denise - Follow my footprints zegt

    27 september 2016 om 10:07

    Leuk, harissa brengt me meteen weer bij afgelopen zondag. Toen was ik op Djemaa el Fna in Rotterdam. Als het lukt schrijf ik er nog een blog over.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      27 september 2016 om 10:11

      Oh wat leuk! Heb je lekker gegeten? Ik ben dol op de Marokkaanse en Arabische keuken.

      Beantwoorden
  2. Jonna@Burgertrutjes zegt

    27 september 2016 om 10:15

    Lekker om harissa hierin te verwerken zeg! Super origineel.

    Beantwoorden
  3. Merel Teunis zegt

    28 september 2016 om 15:31

    Leuk idee dit zeg! Dankjewel voor het delen van dit recept ;-)

    Liefs, Merel
    http://www.healthywanderlust.nl

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok