BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

New york cheesecake met chocolade

10 april 2019 door Stefanie

New york cheesecake met chocoladeIk voel me zo vrij om deze New York cheesecake, de cheesecake der cheesecakes te noemen. Een echte klassieker en dan ook nog gecombineerd met een zachte chocoladeglazuur. Mmmm… klinkt goed toch?

Koningin van de borrelplanken

Het is niet voor niets dat ik mezelf koningin van de borrelplanken noem. Beetje kaas hier, stukje worst daar. Wat druiven, vijgen, een smeerseltje. Het komt allemaal niet zo nauw met de ingrediënten. Ik doe maar een dotje en dat dotje pakt altijd goed uit. Met bakken is dat een heel ander verhaal. Het voelt bijna aan als scheikunde en laat dat nou niet het vak zijn waar ik in uitblink. 

Tijdens een managementtest werd mij al eens verteld dat ik iemand ben van de grote lijnen. Details zijn minder mijn sterke kant. En dat klopt. Daarom is koken op gevoel veel meer mijn ding dan secuur bakken. 

New york cheesecake met chocolade

Extra trots

Je snapt dat ik daarom extra trots ben op deze New York cheesecake met chocoladeglazuur goed uitpakte. Het is natuurlijk geen Heel Holland Bakt kunstwerk of de winnaar van een patisseriewedstrijd maar dat geeft helemaal niets. Lekker was ie wel. Machtig ook, dus snijd vooral kleine punten. Kun je er desnoods nog één nemen als blijkt dat je maag meer kan handelen dan die van mij.

De cheesecake gaat de oven in en na een nacht opstijven in de koelkast schenk je er een laag romige chocolade glazuur met wat zeezout over. Snap jij vast wel waar dat machtige vandaan komt. De moeite waard om te bakken. Zeker als je dol bent op zoet en chocolade!

New york cheesecake met chocolade
Voor 12 tot 16 punten

New york cheesecake met chocolade

Dit zit erin:

  • Dit zit in de cheesecake:
  • 200 gr bastogne koekjes, verkruimeld
  • 75 gr roomboter, gesmolten
  • 600 gr monchou, of een andere roomkaas
  • 150 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 gr zure room
  • 1 citroen, de schil geraspt
  • 40 gr maizena
  • Dit zit in de chocoladeglazuur:
  • 150 gr pure chocolade, in stukjes
  • 300 ml zure room
  • Grof zeezout voor de garnering

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Gebruik de heteluchtstand.
  2. Meng de kruimels van de bastognekoeken met de gesmolten roomboter. Verdeel dit over de bodem van een, ingevette en met bakpapier beklede, springvorm.
  3. Druk de koekbodem goed aan en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet 1 uur in de koelkast om te laten opstijven.
  4. Meng de monchou, kristalsuiker, de zure room en de schil van de citroen in de kom van je keukenmachine met elkaar.
  5. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Dit zorgt ervoor zorgt dit ervoor dat de cheesecake lekker compact wordt en het verkleind de kans op scheuren.
  6. Als het mengsel glad is, schep je de cheesecake vulling op de bodem.
  7. Bak de cheesecake 1 uur af in de oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje heen en weer beweegt.
  8. Haal de cheesecake nog niet uit de oven maar laat 1,5 uur afkoelen met de ovendeur op een kier. Zet daarna in de koelkast om een nacht op te stijven.
  9. Minimaal een uur voor je de cheesecake wil serveren, maak je de pure chocolade glazuur. Smelt de pure chocolade au bain marie. Schep de zure room door de gesmolten chocolade en meng goed. Laat kort afkoelen en schenk de glazuur over de cheesecake. Zorg dat je de glazuur gelijkmatig verdeeld. Laat 45 minuten opstijven in de koelkast.
  10. Verdeel voor het serveren nog wat grof zeezout over de cheesecake.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

New york cheesecake met chocolade

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Appel kaneelcake met lobbige room en bramenAppel kaneelcake met lobbige room en bramen
  • Oreo cake met pure chocolade en zeezoutOreo cake met pure chocolade en zeezout
  • Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersenZomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen
  • Kaneelbrood met krokant suikerlaagje en roomkaasKaneelbrood met krokant suikerlaagje en roomkaas

Categorie: Geen categorie Tags: bakken, Bastognekoeken, cheesecake, chocolade, chocoladeglazuur, New York cheesecake, Pasen, taart

« Zelfgemaakte kip cordon bleu
Bacon en ei bladerdeegtaartjes »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok