BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Tzatziki aardappelsalade

4 mei 2018 door Stefanie Reageer

Tzatziki aardappelsaladeMet deze tzatziki aardappelsalade lijkt het even alsof je in Griekenland bent. Perfect voor op een zomerse dag, bij een barbecue of op een regenachtige dag, om te doen alsof het zomer is ;-). Lees snel verder voor het recept.

Gemak

Ik ga graag voor gemak. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zo leefde ik vorig jaar een paar weken uit mijn trolley. Die nog onuitgepakt in de slaapkamer lag, na een persreis naar Portugal. De garderobe wisselde en niet veel later lagen er kledingstukken in die nieuw waren of niet eens meegingen op de trip. Het zorgt overigens wel voor een grote bende, maar goed, ik trek de deur dicht en niemand die het ziet.

Tzatziki aardappelsalade

Zelf krieltjes schrappen

Bij eten ga ik minder snel voor gemak en is moeite doen geoorloofd. Vind ik dan. Mij zie je niet snel in de supermarkt, voor de koelingen met voorgesneden groentes of voorgekookte aardappelen. De smaak vind ik niet fantastisch en de manier van snijden is dan weer niet zoals ik wil, bij mijn eten. Daarom ben ik zo’n gek die haar krieltjes zelf schrapt. Ik vertel je, dat is best een klus als ze heel klein zijn en je een kilo te gaan hebt. Vergelijk het met Hollandse garnalen pellen. Ook zo’n rotwerk. Daarom laat ik dat dan ook aan de visboer over. Betrapt ;-)

De krieltjes waren deze keer zo mini, dat ik besloot ze enkel te halveren. Dan zie je de schil, maar ook wat van de binnenkant van de aardappel. Dat vind ik er altijd mooi uitziet. Dit gecombineerd met de frisse tzatziki, die je zelf echt in een paar minuten maakt, zorgt ervoor dat deze aardappelsalade een perfect gerecht is voor warme en zomerse dagen. Eet het bij een barbecue. Of als lunch, ook heel lekker. Alhoewel dat niet aan te raden is als je ’s middags nog allerlei belangrijke afspraken hebt. De hoeveel knoflook is namelijk niet mals.

Ik maakte deze tzatziki aardappelsalade voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten.

Tzatziki aardappelsalade
Voor 4 personen

Tzatziki aardappelsalade

Dit zit erin:

  • 1 kg krieltjes, ongeschild en gehalveerd
  • 1/4 komkommer, geraspt
  • 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • Klein bosje munt
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Tuinkers, voor de garnering

Zo maak je het:

  1. Kook de krieltjes in zo’n 5 tot 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Ga nu aan de slag met de tzatziki. Druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Dit doe je in een zeef.
  3. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook, munt, citroen, peper, zout en olijfolie. Proef of je de yoghurtsaus voldoende op smaak vindt.
  4. Schep nu door de gekookte krieltjes en garneer met wat olijfolie en tuinkers.
TIP! Combineer deze tzatziki aardappelsalade met fetapakketjes van de barbecue.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Tzatziki aardappelsaladeIn samenwerking met Love my Salad. 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zalmspiezen en komkommersalade met dilleZalmspiezen en komkommersalade met dille
  • Homemade Griekse tzatzikiHomemade Griekse tzatziki
  • Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioliKippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli
  • Spicy gamba’s van de BBQSpicy gamba’s van de BBQ

Categorie: Recepten, Salades Tags: aardappel, aardappelsalade, barbecue, BBQ, grieks, Griekse yoghurt, knoflook, komkommer, munt, tzatziki, zomer

« Granaatappel & aardbei water + Purezza Premium Water
Salade caprese met burrata »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok