BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gegrilde feta van de barbecue

9 juni 2016 door Stefanie 1 Reactie

Gegrilde feta van de barbecueIk deed voor het eerst mee met de foodblog swap. Later leg ik je nog even uit wat dit precies. Ik koos een recept van Spruitjes zijn niet vies en gaf er mijn eigen draai aan. Het werd deze gegrilde feta van de BBQ. Gewoon uit de oven kan ook. Super makkelijk te maken en echt heel lekker. Het herinnerde me direct aan een feestvakantie in Griekenland. Ik ging naar huis met passende souvenirs. Benieuwd? Ik vertel je er alles over.

Eat, sleep, rave, repeat

Het is al heel wat jaar geleden dat ik in Griekenland was. Rond mijn twintigste bezocht ik Kos stad. Je raadt vast al wat voor soort trip dat was. Geen cultuur, musea en geschiedenis, maar zon, zee, zuipen en nog net geen ziekenhuis. Het nachtleven was destijds meer ons ding. ’s Nachts de hort op en overdag je roes uitslapen op het strand. Om, wanneer ik weer redelijk hersteld was, dit riedeltje te herhalen. Eat, sleep, rare, repeat zeg maar. En shoppen hoorde daar ook nog bij. Ik kocht me daar helemaal het leplazerus en sjouwde echt de meest afgrijselijke zooi mee naar huis.

Gegrilde feta van de barbecue

Billen bloot

Ik durf het bijna niet te zeggen. Maar oké, de billen bloot. Eenmaal thuis had ik een geweldige collectie aan fake designertassen van Prada en Gucci. Een prachtige riem van Louis Vuitton en een make-up tasje van Burberrys. Nee, hoor dat is tikfout. Moet je nagaan hoe nep, want dat stond namelijk echt op mijn mooie geruite etuitje. Het interesseerde me niets. Ik voelde me helemaal het vrouwtje. Gelukkig verdween die kronkel al snel uit mijn kop en verkocht ik mijn collectie op de rommelmarkt of op marktplaats.

Foodblog swap

Jammer dat dit tot nu toe mijn enige kennismaking is met Griekenland want het lijkt me een geweldig land. Ik blijf weg van de happy hours, Nederlandse cafés en friet van piet. Hopelijk ontdek ik het echte Griekse eten en allerlei lokale specialiteiten. Deze maand deed ik mee aan de foodblog swap. Even in het kort. Elke deelnemende bloggers krijg een blog toegewezen. Daar kies je een recept van en maak je op je eigen manier. Om dat vervolgens te delen met je volgers. Aan mij de taak om een van Spruitjes zijn niet vies te kiezen. Ik speurde de site af en mijn oog viel op gegrilde feta. Dat herinnerde mij dus aan deze feestvakantie. Ik besloot het onderdeel feta te behouden maar er verder een hele eigen draai aan te geven. Het werd feta in aluminiumfolie voor op de barbecue. Ik ben dol op feta. Zet zo’n pakketje voor mijn neus en ik hou spontaan van je. En als ik dat al deed, nog net een beetje meer.

Gegrilde feta van de BBQ
Voor 2 personen

Gegrilde feta van de barbecue

Dit zit erin:

  • 250 gram feta
  • Paar takjes tijm, enkel de blaadjes
  • Takje oregano, de blaadjes fijngehakt
  • 4 blaadjes salie, fijngehakt
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Aluminiumfolie
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Leg de feta op het stuk aluminiumfolie. Verdeel de tijm, oregano, salie en rode peper erover.
  2. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  3. Vouw de folie dicht en leg 15 minuten op de barbecue. 15 tot 20 minuten op 200 graden in de oven kan ook.
TIP! Eet bij de gegrilde feta een lekker groente gerecht zoals caponata.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Gegrilde feta van de barbecue

Dit vind je misschien ook leuk

  • Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumiAuberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi
  • Griekse salade met gerookte fetaGriekse salade met gerookte feta
  • Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressingLinzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing
  • Bloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelenBloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelen

Categorie: Bijgerechten, Hoofdgerecht, Recepten Tags: barbecue, BBQ, feta, kaas, vega, vegetarisch

« Voor bij de borrel // Gepaneerde polpettes
4 x koffie drinken in Antwerpen »

Reacties

  1. Marloes zegt

    11 juni 2016 om 16:53

    Jammie, deze versie klinkt ook echt heel goed!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok