BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Salade caprese met burrata

7 mei 2018 door Stefanie Reageer

Salade caprese met burrataVoor Love my Salad maakte ik deze salade caprese, met burrata. Door de gebruikte romige kaas en allerlei verschillende kleuren tomaat, noem ik het ook wel eens een salade caprese deluxe. Vandaag deel ik dit recept met je.

Tomaten

Als kind lustte ik ongeveer alles met tomaat. Behalve echte verse tomaten. Tomatensaus? Prima. Tomatenketchup? Ja graag! Maar gewoon de real deal? Ik gruwelde ervan. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders. Die waterige en bleke exemplaren laat ik nog steeds graag links liggen. Wie niet eigenlijk? Van volle en rijpe tomaten in de mooiste kleuren, daar geniet ik van. Ik zal nooit een hap in een tomaat nemen, alsof het een appel is. Dat dan weer niet, maar in plakjes met wat grof zeezout en goede olijfolie vind ik heerlijk.

Salade caprese met burrata

Ananastomaten

Laatst, op de markt kocht ik ananastomaten. Gele tomaten van vleestomaat formaat. Beauty’s om te zien en ook nog eens geweldig van smaak. Ook nam ik allerlei vormen rode tomaten en kleine oranje tomaatjes mee. Het leek me wel wat om hier een salade caprese van te maken. En dan niet zoals we die kennen, maar een soort deluxe versie, dankzij alle soorten tomaten die ik maar kon vinden en romige burrata, in plaats van mozzarella.

Mijn allerlekkerste olijfolie, balsamico azijn, grof zeezout en verse basilicum, maken van deze klassieke salade iets geweldigs. Dat is het leuke van deze caprese met burrata. Varieer met de tomaten die voor handen zijn en snijd ze dan ook nog eens op allerlei verschillende manieren. Om nog wat knapperigs toe te voegen, aan alle zachte ingrediënten, gebruik ik radijs. Komkommer of bijvoorbeeld paprika kan ook prima. Eet het zo als lunch met krokante plakken toast of met een pasta pesto in de avond.

Ik maakte deze salade caprice met burrata voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten.

Salade caprese met burrata
Voor 2-4 personen

Salade caprese met burrata

Dit zit erin:

  • 500 gram tomaten, in verschillende kleiren en op verschillende manieren gesneden
  • 4 radijsjes, in plakken
  • 1 bol burrata
  • Extra vergine olijfolie
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper
  • Tuinkers, geknipt
  • Handje basilicumblaadjes

Zo maak je het:

  1. Verdeel de tomaten en radijs op een schaal.
  2. Leg de burrata erop. Snijd eventueel door midden, zodat de room er een beetje uitloopt.
  3. Besprenkel balsamico azijn en royaal olijfolie over de tomaten en burrata. Breng op smaak met grof zeezout en zwarte peper.
  4. Garneer de salade caprese deluxe met tuinkers en blaadjes basilicum.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Salade caprese met burrata

In samenwerking met Love my Salad.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Frisse salade met tuinerwtjes, groene asperges en venkelFrisse salade met tuinerwtjes, groene asperges en venkel
  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges
  • Tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressingTuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing
  • Linzensalade met feta en slome tomatenLinzensalade met feta en slome tomaten

Categorie: Recepten, Salades Tags: Burrata, gezond, radijs, salade, salade caprese, tomaten, zomer

« Tzatziki aardappelsalade
Espresso wentelteefjes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok