BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade

22 april 2018 door Stefanie Reageer

Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden saladeDeze frittata is een heerlijk brunch- of lunchgerecht. Fris dankzij de citroenrasp en de smaak van het voorjaar door het toevoegen van groene asperges. Maak er een kruidige rucolasalade naast en serveer zo of met vers brood.

Paniek

Ik zou me geen leven kunnen voorstellen zonder ei. Of nou ja, het kan natuurlijk wel. Alles kan in principe, maar willen liever niet. Als je eieren in huis hebt, maar ook uien, knoflook, pasta, tomaten en Parmezaanse kaas, kun je altijd een lekker ontbijt of goed avondmaal in elkaar flansen. Het verbaasd je dan vast ook niet dat deze ingrediënten altijd in mijn keuken liggen. Zodra er iets op is, word ik zenuwachtig, want je weet maar nooit. Straks kunnen we een week ons huis niet uit vanwege, wat dan ook en dan is er geen lekker eten. Paniek om niets, I know.

Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade

Groene asperges

Voor Agrimarkt maakte ik een heerlijke frisse frittata met ongeveer alle ingrediënten die ik standaard in huis heb. Dit is dus een perfect recept voor dagen dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Of trek hebt in een lekkere lunch. In mijn fantasie picknick ik altijd met mooi weer dus dit is deze fritatta ook een perfecte voor. Ik gebruik nu groene asperges maar witte asperges kan ook, of een andere groente waar je zelf gek op bent. 

Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade
personen

Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade

Dit zit erin:

  • Klont roomboter
  • Olijfolie
  • 400 gr aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 100 gr groene aspergetips, uiteinde verwijderd en gehalveerd
  • 4 grote of 5 kleine eieren
  • 30 gr geraspte kaas
  • ½ citroen, rasp
  • Peper
  • Zout
  • 75 gr rucola
  • Witte wijnazijn

Zo maak je het:

  1. Smelt een klont boter en een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  2. Bak de aardappelschijfjes enkele minuten, tot ze beginnen te kleuren.
  3. Klop de eieren los met peper, zout, citroenrasp en geraspte kaas.
  4. Schenk dit over de aardappelen en leg er de asperges in.
  5. Laat de frittata met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
  6. Maak de sla aan met olijfolie en witte wijnazijn
  7. Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.
TIP! .

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Lente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicumLente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum
  • Aardappelsalade met forel en dragonAardappelsalade met forel en dragon
  • Old school // 3 x gevulde eierenOld school // 3 x gevulde eieren
  • Bacon en ei bladerdeegtaartjesBacon en ei bladerdeegtaartjes

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten Tags: aardappel, agrimarkt, brunch, citroen, eieren, fritatta, groene asperges, kaas, lunch, makkelijk, Pasen, rucola

« Bloedsinaasappelcake met rozemarijn
Zelf bietjes roken + salade met gerookte bietjes, bloedsinaasappel, geitenkaas en geroosterde hazelnoten »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok