BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Chai bananenbrood met chocolade en noten

14 oktober 2017 door Stefanie Reageer

Chai bananenbroodIk maakte laatst dit chai bananenbrood en het was heerlijk. Kruidig dankzij de chai specerijen. Ik vind het echt een perfect ontbijt voor in de herfst en winter. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Gruwelen van bananen

Het is weer zover. Ik heb een bananenbrood gebakken. Het gaat me steeds gemakkelijker af. Ik durf inmiddels de bananen zelf te pellen. Het ‘hoe’ blijft nog even lastig, maar het lukte. Ook kan ik het aan om de bananen zonder extreem veel gruwelen aan te raken en in stukjes te snijden. Een hap nemen gaat me nog te ver maar wie weet. Ooit in de toekomst. Of in een ander leven. Denk je nu mens wat doe je vreselijk overdreven? Lees dan eens mijn verhaal over bananenbrood voor beginners. Dan snap je waarom.

Chai bananenbrood

Kruidig

Omdat winter is coming, of eerst de herfst nog, leek het me een goed plan om een lekker kruidig bananenbrood te bakken. Ik ben dol op herfstige specerijenmixen. Speculaasmix bijvoorbeeld. Nog lekkerder vind ik chai. De geur en de smaak. Ja I love it. Ik neem nog net geen hap van de pure specerijen. Je koopt hele fijne chai mix bij Green Gypsy Spices.

Eigenlijk is alles lekker met chai. Behalve chai tea. Vind ik dan. Warme melk in water, Mwoh mee niet mijn ding. Een paar jaar geleden was ik in India. Daar drink je te pas en te onpas chai tea. Behalve ik dan. Zeker niet als we een kopje aangeboden kregen met water uit de Ganges. De meest vervuilde rivier ter wereld.

Chai bananenbrood

Pure chocolade

Ach, weet je daar gaat het nu niet om. Het gaat nu om dit chai bananenbrood. Ik maak het brood extra lekker door wat pure chocolade en fijngehakte noten toe te voegen. De smaak is kruidig. Het bananenbrood is een tikkeltje klef maar niet te nat. En het is ook is het luchtig, maar toch vullend. Wat mij betreft een schot in de roos!

Chai bananenbrood
Voor 12 plakken

Chai bananenbrood

Dit zit erin:

  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 50 gr roomboter, gesmolten en een beetje afgekoeld
  • 80 ml honing
  • 125 ml amandelmelk
  • 250 gr bloem, ik gebruik spelt
  • 1 tl baking soda
  • 3 el chai kruiden, ik gebruik kruiden van Green Gypsy Spices. Heb je die niet? Maak dan een mix van kaneel, gember, kardamom, peper en kruidnagel.
  • Snuf zout
  • Flink hand pure chocolade, grof gehakt
  • Flinke hand noten, fijngehakt

Dit heb je nodig:

  • Blender
  • Cakeblik, ingevet of bekleed met bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bananen, eieren, roomboter, honing en amandelmelk in de blender en mix tot een glad en egaal geheel.
  3. Voeg nu de bloem, baking soda, chai kruiden en zout toe. Meng goed, maar niet te lang.
  4. Spatel het grootste gedeelte van de pure chocolade en de noten erdoor.
  5. Schep het beslag in een cakeblik. Garneer het bananenbrood met de overgebleven noten en pure chocolade.
  6. Bak het bananenbrood 45-50 minuten.
  7. Laat afkoelen voor je het brood uit het cakeblik haalt.
  8. Snijd het chai bananenbrood in plakken en bewaar in de koelkast.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Chai bananenbrood

Dit vind je misschien ook leuk

  • 13 x bananenbrood13 x bananenbrood
  • Perentaart met kardemom // Lekker als ontbijt of bij de koffiePerentaart met kardemom // Lekker als ontbijt of bij de koffie
  • Bananenbrood voor beginners met pure chocolade en notenBananenbrood voor beginners met pure chocolade en noten
  • Gezonde ontbijtkoek met chai en stemgemberGezonde ontbijtkoek met chai en stemgember

Categorie: Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: bakken, bananen, bananenbrood, brood, chai, gezond, Green Gypsy Spices, noten, ontbijt, zoet

« Couscoussalade met gerookte makreel, gekleurde bietjes en harissadressing
Indiase filodeegtaart met kip en gember »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok