BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Spinaziesalade met kip en kikkererwten

19 maart 2015 door Stefanie 2 Reacties

Spinaziesalade met kip en kikkererwten

Ik heb vandaag een hele makkelijke en lekkere salade voor jullie in de aanbieding. Voedzaam, gezond en met een yoghurtdipje. Ik ga meteen eerlijk zijn. Yoghurt en ik zijn geen vriendjes. We zijn zelfs jaren vijanden geweest. Jarenlang heb ik gegruweld van yoghurt en eigenlijk doe ik dat nog steeds. Yoghurt geeft mij geen juich gevoel en de rillingen kunnen over mijn lijf gaan als ik er aan denk. Ik hoor je hardop denken ‘waarom deel je een recept waar je zelf helemaal niets aan vindt?’

Spinaziesalade met kip en kikkererwten

Tegenwoordig lust ik dus, ondanks rillingen en al wel yoghurt, maar absoluut niet gecombineerd met iets zoets. Een yoghurtdipje vind ik heerlijk, een klodder yoghurt bij shakshuka of een Indiase tikka masala kan ik steeds meer waarderen. Alleen yoghurt in de ochtend met muesli en vers fruit, of met zo’n heerlijke schep zelf gemaakte granola. Nee ik sla even over. Het ziet er altijd zo gezellig en lekker uit. Een bak vol lekkers, met uitzondering van de yoghurt dan. Wat nu juist het hoofdbestanddeel is. Eigenlijk kun je dus zeggen dat yoghurt in combinatie met hartig een yay is en yoghurt in combinatie met zoet een nay. Het gekke is dat mijn hersenen op de één of andere manier nog niet goed beseffen dat miss Little Spoon heus wel yoghurt lust. Je hoort toch vaak dat mensen die echt ontzettend veel zijn afgevallen, in de spiegel nog altijd het oude lijf zien, wat te zwaar is? Een registratiefoutje van de hersenen. Nou dat dus, maar dan met yoghurt. En natuurlijk een tikje minder heftig. Mijn wens is nog wel altijd om te kunnen genieten van een bak heerlijke Griekse yoghurt met honing en walnoten. Wie weet. Ik blijf proberen.

Laat je niet afschrikken door de registratiefout die mijn hersenen maken, want deze salade is gewoon echt te lekker. Wie weet heb je zelf wel hele leuke ideeën om dit recept nog wat op te leuken, doe dat vooral. Blokjes avocado doen het ook uitstekend in deze salade. Of wat dacht je van gekarameliseerde venkel? Deze salade eet je als lunch maar hij doet het ook prima als voorgerecht of hoofdgerecht door nog wat couscous toe te voegen.

Spinaziesalade met kip en kikkererwten

Spinaziesalade met kip, kikkererwten en yoghurtdip
Voor 2 tot 4 personen

Dit zit er in:
Paar handen spinazie
Blikje kikkererwten
4 kippendijen
1 eetlepel gedroogde chilipepertjes
1 eetlepel komijn
2 teentje knoflook, fijngehakt
10 smaakvolle tomaatjes, in vieren gehakt
100 milliliter Griekse yoghurt, of een andere variant die ook lobbig is
Handje koriander, fijngehakt
Handje munt, fijn gehakt
Olijfolie
1 citroen
Feta, verbrokkeld

Zo maak je het:
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippendijen met een beetje peper en zout in 20-25 minuten gaar.

Terwijl de kippendijen bakken, ga je aan de slag met de kikkererwten. Zet hiervoor een wok op het vuur met een beetje olijfolie. Bak hierin de kikkererwten samen met een teentje knoflook, komijn en de gedroogde chilipepertjes. Als de kikkererwten verkleuren kun je ze van het vuur halen.

Voor de yoghurtdip meng je de yoghurt met het grootste deel van de fijngehakte koriander, alle munt, een teentje knoflook en het sap van een halve citroen. Breng, zo nodig, op smaak met een peper en zout.

Doe de spinazie in een grote schaal. Maak aan met het sap van de andere helft van de citroen en wat olijfolie. Schep de gebakken kikkererwten en tomaat erbovenop. Inmiddels is de kip ook gaar. Snij deze in plakken en voeg ook toe aan de salade. Strooi de verbrokkelde feta en de resterende koriander ook over de salade.

Serveer de yoghurtdip over de salade of ernaast. Net wat jij lekker vindt.

Tip1! Wil je een dag later ook nog van de salade eten? Serveer de yoghurtdip er dan naast.
Tip2! De salade kun je ook nog een beetje aankleden. Bijvoorbeeld door wat linzen, couscous of quinoa toe te voegen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Spinaziesalade met kip en kikkererwten

Dit vind je misschien ook leuk

  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade
  • Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dilleGebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille
  • Linzensalade met feta en slome tomatenLinzensalade met feta en slome tomaten
  • Powersalade met gerookte zalm en gekookte eitjesPowersalade met gerookte zalm en gekookte eitjes

Categorie: Recepten, Salades, Voorgerechten Tags: gezond, kikkererwten, kip, koriander, makkelijk, salade, snel, spinazie

« Aubergine torentjes
Expresszo in Middelburg »

Reacties

  1. Ellen zegt

    19 maart 2015 om 08:43

    wauw, ik val in herhaling, maar hoe lekker ziet dit er weer uit!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      19 maart 2015 om 09:27

      Vooral blijven herhalen hoor! Vind ik echt super leuk om te horen. Liefs!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok