BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Aubergine torentjes

18 maart 2015 door Stefanie Reageer

Auberginetorentjes

Als ik dit aubergine torentje eet proef ik gewoon een hapje zomer. Het is niet perse een zomers gerechtje. Alhoewel je de groente natuurlijk heel goed op de barbecue kunt grillen. Toen ik dit heerlijke torentje voor het eerst at, was het hoog zomer. Daarom proef ik gewoon de zon en heerlijke warme temperaturen. Ik heb heel vaak herinneringen aan eten. Ik herinner me dan niet alleen wat voor lekkers ik at, maar ook precies waar ik was, wat ik deed, hoe het eruit zag, hoe ik me voelde en vaak zelfs nog wat ik aan had. Herken je dit?

Op vakantie in Ubud op Bali at ik de lekkerste eend ooit. Bij Savannah Moon. Een schattig restaurantje in een zijstraatje van de hoofdstraat. Overal hingen lampionnen en midden op het terras stond een klein Balinees tempeltje. De eend die ik bestelde was verpakt in bananenblad en zo ongelofelijk zacht. De eend viel helemaal uit elkaar en smolt werkelijk waar op je tong. We aten er een torentje gele rijst en pittige boontjes bij. Terwijl ik dit typ loopt het water me al weer in mijn mond.

Aubergine torentjes

Een mooie herinnering is ook een hele lange lunch bij De Vluchthaven in Bruinisse. Ik heb deze mooie herinnering zelfs twee keer in mijn geheugen. Als je hier nog nooit gewest bent, echt een keer gaan. Je gaat hier niet zomaar even lunchen. Dat kan natuurlijk wel, maar het fijnste is om er een hele middag op het terras te zitten en genieten van het prachtige uitzicht op de Oosterschelde. Je ruikt er de zeelucht, hoort de golfjes. Het voelt bijna aan alsof je op vakantie bent. Een vakantie van een paar uurtjes. Ik at er misschien wel de lekkerste schelpjes ooit. Gegrilde scheermessen met chermoula. Kokkels en tapijtschelpen op smaak gemaakt met knoflook, tomaat en groene kruiden. Wow, die smaken waren fantastisch. Net zoals de gerilde Oosterschelde kreeft en de Noordzeekrab. Ik kan nog wel meer vertellen over De Vluchthaven, maar dat komt nog. Vanaf 1 april openen de deuren van het restaurant weer. Ik ga er snel heen om foto’s te maken en een review voor jullie te schrijven. Ik tel de dagen af!

Aubergine torentjes

Aubergine torentjes 
Voor 4 personen als hoofdgerecht
Voor 6-8 personen als voorgerecht

Dit zit erin:
2 aubergines, in plakken van 1 centimeter gesneden
2 rode paprika’s, in vijf stukken gesneden
200 gram zachte geitenkaas
Een paar takjes tijm, enkel de blaadjes
Olijfolie
Peper en zout
Prikkertjes, om te torentjes bij elkaar te houden

Zo maak je het:
Verhit een grillpan en grill hierin de aubergine aan beide kanten bruin. Ik hou er zelf van als de aubergine vanbinnen goed zacht is. Doe hetzelfde de met de rode paprika. Die mag nog wel de beet houden.

Prak de geitenkaas en meng er de tijmblaadjes door. Breng op smaak met peper en zout. Schep het geitenkaasmengsel in een stuk huishoudfolie. Maak er een rolletje van en snij de geitenkaas in plakjes van 1 centimeter.

Nu ga je de aubergine torentjes opbouwen. Je kunt dit doen zoals je zelf wil. Ik houd deze volgorde aan: aubergine, rode paprika, geitenkaas, rode paprika, aubergine, geitenaas, aubergine. Steek nu een prikker door het torentje om alles op z’n plek te houden.

Tip1! Serveer het torentje met bijvoorbeeld couscoussalade of een eenvoudige pasta pesto. Ook met vers knapperig brood zijn de aubergine torentjes heerlijk.
Tip2! Vervang de plakken aubergine eens door courgette. Let er wel op dat je de courgette iets minder lang bakt dan de aubergine. Anders valt de courgette helemaal uit elkaar. 

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Aubergine torentjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijnGebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn
  • Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpastaBuideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpasta
  • Bloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelenBloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelen
  • Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizoBorrelbrood met twee soorten kaas en chorizo

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten, Voorgerechten Tags:aubergine, geitenkaas, hoofd, kaas, kerst, rode paprika, voorgerecht

« Pasta met pesto, zeekraal en groene asperges
Spinaziesalade met kip en kikkererwten »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon