BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Groene couscous met geroosterde walnoten en feta

13 juni 2017 door Stefanie Reageer

Groene couscous met geroosterde walnoten en fetaDeze groene couscous met geroosterde walnoten en feta is een heel fijn zomers bijgerecht. Tijdens de barbecue of neem wat mee tijdens een picknick. Vandaag deel ik het recept en is het weer tijd voor een persoonlijke biecht. Benieuwd? Lees snel verder.

Overvolle trolley

Ik vertel jullie regelmatig over mijn treinavonturen. Over smekkende medepassagiers of een geïrriteerde buurman of buurvrouw dankzij mijn beweeg en gerommel in tassen. Met trots kan ik melden dat het er in het vliegtuig net zo aan toe kan gaan. Ik strompel het vliegtuig in, met een overvolle trolley, rugzak en linnen tasje. Voor vertrek was alles zo georganiseerd ingepakt. Voor mijn doen is dat al een medaille waard. Echt waar. Na een paar dagen persreis en drie verschillende hotels – en dus drie keer de boel compleet opnieuw in de trolley en rugzak stoppen – is die zorgvuldig aangebrachte structuur compleet verdwenen.

Vervelende gewoonte

Voor ik plaats neem staat mijn trolley in het gangpad. Met mijn rugzak beuk ik tegen iemand op. Mijn paspoort, telefoon en linnentas gooi ik op de stoel met mijn stoelnummer. Ik zit gelukkig aan het gangpad. Hoe graag ik ook aan het raam zit, praktisch gezien is dat niet mogelijk. Tijdens een vlucht ga ik elk uur wel een keer naar de wc. Dat heeft mijn buurman op een twaalf uur durende vlucht naar Peking geweten. Eigen schuld, want ik heb hem serieus gewaarschuwd. Klein detail, vriendinnetje An zat aan de andere kant van mij en heeft dezelfde (vervelende?) gewoonte.
Groene couscous met geroosterde walnoten en feta

Gegraai

Ik zet mijn tassen op de stoelen en de trolley leg ik op de leuningen. Ik heb mijn laptop nodig. Na wat gegraai en gekrauw is het eindelijk raak. De man die al bij het raam zit, rolt nog net niet met zijn ogen. Dat komt later, als ik in mijn rugzak rommel. Paspoort en telefoon erin. Oh nee toch niet. Die laatste moet ik opladen en ook nog even schatje appen. Linnentasje erin proppen. Waar is mijn Labello? Alles weer uit de rugzak op de middelste, nog lege, stoel. Natuurlijk een lege stoel. Het zou wat zijn, als ik het al mijn zooi bij iemand op schoot gooi. E-reader erin. Maar misschien wil ik toch lezen, dus maar uit de tas. Eerlijk gezegd word ik best gek van mezelf, dus snap mijn tijdelijk reisgenoot wel.

Kwaad

Als ik met een harde klap mijn tafeltje open, kijkt hij me kwaad aan. Of misschien heen komt het omdat, ik vanaf mijn stoel probeer mee te gluren op zijn beeldscherm? Hij zit continu in Outlook. Er gaat van alles door mijn hoofd. Eén is natuurlijk, heeft hij internet? Dat wil ik ook. Of hij tikt alvast de mails om ze later te versturen. Wat doet hij voor werk? En is hij voor zaken in Lissabon geweest? Ja ja, ik heb een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Of nou ja gezond… Ik twijfel daar aan. Ik besluit het maar allemaal op te schrijven. Deze blog is het resultaat. Dat houdt mijn ogen op mijn eigen scherm.

Groene couscous met geroosterde walnoten en feta

Couscous

Na deze persoonlijk biecht is het tijd voor een lekker recept met couscous. Ik houd van couscous. Omdat ik veel groene kruiden gebruik noem ik het voor het gemak maar groene couscous. Het smaakt super met de krokante en geroosterde walnoten en de zoute feta. Ik maakte er een tomatensalade naast en grilde wat kippendijen.

Groene couscous met geroosterde walnoten en feta
Voor 2 tot 4 personen

Groene couscous met geroosterde walnoten en feta

Dit zit erin:

  • 2 tl venkelzaad
  • 2 tl komijnzaad
  • Olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 gr couscous
  • 375 ml kokend hete bouillon naar keuze
  • 1 bos groene kruiden (ik gebruik munt, koriander en dille), fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 5 radijsjes, in stukken
  • 2 handen spinazie, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
  • Sap van 1/2 citroen
  • 50 gr feta, verbrokkeld
  • Handjes geroosterde walnoten, grofgehakt

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Wok
  • Deksel
  • Serveerschaal

Zo maak je het:

  1. Rooster de venkel- en het komijnzaad in een droge wok. Haal ze eruit als het begint te geuren. Plet de zaadjes in de vijzel.
  2. Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de venkel- en komijnzaadjes toe.
  3. Doe de ongekookte couscous in de pan en roer kort door. Schenk de kokende bouillon erbij, tot de couscous onder staat. Draai het vuur uit en leg een deksel op de pan. Laat de couscous zo’n 10 minuten wellen en roer daarna los met een vork.
  4. Meng nu de groene kruiden, radijs, spinazie en lente-ui met de couscous. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en de lekkerste olijfolie die je hebt.
  5. Garneer de groene couscous met geroosterde walnoten en feta.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Groene couscous met geroosterde walnoten en feta

Dit vind je misschien ook leuk

  • Couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjesCouscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjes
  • Zalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkelZalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkel
  • Makkelijke meeneemlunch // Salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en fetaMakkelijke meeneemlunch // Salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en feta
  • Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensaladeZalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensalade

Categorie: Bijgerechten, Hoofdgerecht, Recepten Tags: citroen, couscous, dille, feta, groene kruiden, knoflook, komijnzaad, koriander, munt, radijs, sjalot, spinazie, venkelzaad, walnoten

« Salade met witte en groene asperges
Sticky kipkluifjes van de barbecue »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok