BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensalade

18 december 2018 door Stefanie Reageer

Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensaladeDeze zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensalade is een super feestelijk gerecht. Binnen een half uur staat de zalm in de oven. Snel klaar en ook nog eens super lekker. Deze zalm combineert heel goed met de platgeslagen aardappeltjes uit de oven.

Groei

Inmiddels maak ik al een jaar of vier food foto’s. Het is heel tof om te zien hoe mijn eigen stijl en techniek zich in die jaren ontwikkeld heeft. De eerste foto’s op Little Spoon zijn niet allemaal even mooi. Toch laat ik het voor wat het is. Wie weet dat ik de meest lelijke ooit nog eens overnieuw maak, maar eigenlijk vind ik het wel fijn om mijn eigen groei te zien.

Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensalade

De foto van deze zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensalade is één van mijn favorieten van de laatste tijd. Ik ben echt fan van mijn marmeren plaat maar ook de oude kranten vind ik prachtig. Ik vond de kranten, uit begin twintigste eeuw, op de rommelmarkt in Eeklo. Voor slechts een euro per stuk. Je snapt, ik sloeg groots in. Als ik op reis ben, ga ik ook altijd op zoek naar kranten uit het land van herkomst. Wat er staat op mijn Chinese kranten weet ik niet, maar het staat wel tof op de foto ;-). Wat vinden jullie?

Krokante kruidenkorst

De ster van de foto is natuurlijk de zalm uit de oven met krokante kruidenkorst. Wauw, dit is zo mega lekker. Ik maak een korst van panko, groene kruiden en lekker veel feta. Dat gaat samen de oven in en dan heb je een heerlijk hoofdgerecht. Combineer met de rode bietensalade en aardappeltjes uit de oven.

Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensalade
Voor 4 personen

Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensalade

Dit zit erin:

  • 75 gr panko
  • 10 gr dille, fijngehakt + extra voor de garnering
  • 1 citroen, schil geraspt + het sap
  • 3 lente-uitje, in dunne ringen
  • 10 gr bieslook, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
  • 4 zalmfilets met vel, circa 150-175 gram
  • 150 gr feta, verkruimeld
  • 4 voorgegaarde bietjes, in stukken
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el mierikswortel
  • 2 el zwarte balsamicoazijn
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Tuinkers

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de panko samen met de knoflook, bieslook, dille, lente-ui, citroenschil, royaal olijfolie, zout en zwarte peper. Voeg de laatste citroensap toe.
  3. Vet een ovenschaal goed in met olijfolie en leg de stukken zalm erin, met de huidkant naar beneden. Bedek de vis royaal met het panko mengsel en druk het stevig aan. Verdeel er nu de feta over.
  4. Zet in de oven en bak circa 20 minuten, tot de zalm gaar is.
  5. Maak ondertussen de rode bietensalade. Doe de bietjes in een schaal en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zwarte balsamicoazijn, zwarte peper en zout. Voor de dressing meng je de mierikswortel met de crème fraîche, zwarte peper en zout.
  6. Haal de zalm uit de oven en leg samen met een schep van de bietensalade op een bord. Verdeel een paar lepels van de mieriksworteldressing over de bietjes. Garneer de zalm met dille en en de salade met tuinkers.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensalade

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkelZalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkel
  • Zalmtartaar met mierikswortel en dilleZalmtartaar met mierikswortel en dille
  • Saltimbocca van kip met romige spinazieSaltimbocca van kip met romige spinazie
  • Op het vel gebakken eendenborst met portsaus, gebakken witlof en gratin van aardappel en knolselderijOp het vel gebakken eendenborst met portsaus, gebakken witlof en gratin van aardappel en knolselderij

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:bietjes, citroen, dille, diner, feta, hoofdgerecht, kerst, mierikswortel, panko, vis, zalm

« Crème brûlée met baileys
Geplette krieltjes uit de oven met crème fraîche en platte peterselie »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon