BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Sticky kipkluifjes van de barbecue

14 juni 2017 door Stefanie Reageer

Sticky kipkluifjes van de barbecueDeze sticky kipkluifjes van de barbecue zijn zo lekker, je eet je vingers erbij op. Belangrijk is wel de kip pas te marineren als de kipkluifjes al bijna gaar zijn. Dit zorgt voor een knapperig velletje en voorkomt het zwart worden. De marinade kun je trouwens zo op smaak maken, als je zelf lekker vindt.

Levenslang kip

Mijn lover is dol op kip. Levenslang elke dag alleen maar kip is eerder een geschenk dan een straf voor hem. Ook kluiven geniet hij van. Ik heb dat toch minder. Je zal mij nooit spareribs zien eten bijvoorbeeld. Niet omdat ik bang ben om vies te worden. Een willekeurige dag koken zal dat direct bevestigen door de vlekken op mijn schort en de bloem in mijn haar. Vlees wat tussen je tanden zit, is eigenlijk het hele probleem. Met kip is dat gelukkig een stuk minder. Zeker als het van die bescheiden kluifjes zijn zoals deze sticky exemplaren. Dankzij dat plakkerige en de super lekkere smaak van de marinade ga ik overstag en zet mijn tanden erin.

Sticky kipkluifjes van de barbecue

Bleke drumstick

Kip grillen op de barbecue is ook nog wel een ding. Je hebt vast wel eens zo’n bleke drumstick op een barbecue feestje gehad. Zo één waarvan je je afvraagt of je je de volgende dag nog wel kiplekker – ha, leuke woordspeling vind je niet? – voelt. Op dit soort dubieuze etentjes laat ik het vlees vaak voor wat het is. Deze sticky kipkluifjes waren zo enorm gaar, dat het vlees van het bot valt. Dat betekent ook minder kluiven. Fijn, in mijn geval.

Wat ik heb gedaan, is eerst de kip gegrild op de barbecue. Zonder marinade. Zodra ze bijna klaar zijn, in de marinade gelegd, laten uitlekken en opnieuw die grill op. Daarna nog even kort bakken, zodat ze glanzen en plakken.

 

 

Sticky kipkluifjes van de barbecue
Voor 4 personen

Sticky kipkluifjes van de barbecue

Dit zit erin:

  • 1 kg kipkluifjes met vel en bot
  • 240 ml barbecuesaus
  • 60 ml honing
  • 2 el ketchup
  • 1 el sambal oelek of sriracha
  • ½ rode peper, fijngehakt (optioneel)

Dit heb je nodig:

  • Barbecue
  • Kom

Zo maak je het:

  1. Grill de kipwings zo’n 20 minuten boven een middelhete tot hete barbecue. Draai regelmatig om zodat ze aan alle kanten mooi kleuren en krokant worden.
  2. Maak ondertussen de marinade. Meng hiervoor de barbecuesaus met de honing, ketchup en sambal.
  3. Haal de kip van de barbecue en marineer in de saus. Hussel goed zodat alle kip bedekt is.
  4. Leg de kip dan nog even terug op de barbecue. Na ongeveer 5 minuten zijn de kipkluifjes klaar en glanzen ze mooi.
  5. Haal van de barbecue en serveer direct. Mag het nog wat pittiger? Strooi er dan een fijngehakt rood pepertje overheen.
TIP! Deze kipkluifjes kun je natuurlijk ook gewoon op het fornuis maken. Bak de kip eerst zo’n 20 minuten in een koekenpan, marineer dan en bak nog 10 minuten op 200 graden in de oven.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Sticky kipkluifjes van de barbecueDit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioliKippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli
  • Spicy gamba’s van de BBQSpicy gamba’s van de BBQ
  • BBQ // Hele forel van de grillBBQ // Hele forel van de grill
  • Kippendijspiesjes volgens Julius JaspersKippendijspiesjes volgens Julius Jaspers

Te vinden onder:Bijgerechten, Hoofdgerecht, Recepten Tags:barbecue, barbecuesaus, BBQ, grillen, honing, ketchup, kip, kipkluifjes, rode peper, sambal, sticky kip

« Groene couscous met geroosterde walnoten en feta
Aardappelsalade met ansjovis en salie »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon