BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Lauwwarme aardappelsalade met witte asperges en lamsoren

15 juni 2015 door Stefanie Reageer

Lauwwarme aardappelsalade met witte asperges en lamsorenAls ik iets leuk vind en als ik ergens blij van word is het wel Little Spoon en alles wat erbij komt kijken. Toen ik november 2014 startte met mijn eigen foodblog had ik geen idee dat ik er zoveel plezier aan ging beleven. Natuurlijk had ik wel een vermoeden, want ja, als je een beetje slim bent kies je een hobby voor jezelf uit waar je echt al je vrije uren aan wil besteden, iets wat nooit een verplichting wordt en waar je energie van krijgt. Nou dan heb ik echt de juiste hobby gekozen. Ik denk niet dat er iets aan bloggen is wat ik niet leuk vind. Allemaal lekkere recepten bedenken, uitproberen, perfectioneren, stylen, op de foto zetten en op eten. Of course. Ook dat hoort erbij.

Knorrende maag

Ik hoop lezers te laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn, niet altijd veel tijd kost en lekker en gezond kan zijn. Geweldig als je mijn recepten kookt. Wie weet volg je het hele recept, maar ik ben ook al blij als je door het lezen van één van mijn recepten en verhalen zelf iets lekkers bedenkt. Wat ik ook fantastisch vind is mailtjes en berichtjes die ik krijg met daarin jullie recepten, waar ik door geïnspireerd raak. Compleet onbekenden, maar ook af en toe bekenden die ik al even niet gesproken heb. Zo kreeg ik vorige week een mailtje van mijn oud-collega Mark. Hij mailde over een lauwwarme aardappelsalade met witte asperges en lamsoren. Het lezen van het recept zorgde direct voor een knorrende maag. Dagen heb ik in mijn hoofd het gerecht al gemaakt en geproefd. Uiteindelijk stond het van het weekend op tafel. Grotendeels naar Marks recept, met een kleine eigen draai. En lekker dat het was! Omdat we nog iets meer dan een week van witte asperges kunnen genieten, kan ik niet anders dan dit recept met jullie delen.

Lauwwarme aardappelsalade met witte asperges en lamsoren

Puur en zonder poespas

Het is een salade zonder poespas. Pure ingrediënten van het seizoen die perfect met elkaar combineren. De asperges zijn een tikkeltje zoet van zichzelf. Die hele zachte smaak is super lekker met de ziltige lamsoren. Ik heb ook nog wat crème fraîche en rode wijnazijn door de salade geschept om het iets frisser te maken. Deze aardappelsalade doet het goed als maaltijd, maar staat ook uitstekend tussen allerlei andere gerechten tijdens een brunch of wat dacht je van een bakje mee tijdens een picknick? Je steelt gegarandeerd de show.

Lauwwarme aardappelsalade met witte asperges en lamsoren

Lauwwarme aardappelsalade met witte asperges en lamsoor
Voor 2 personen

Dit zit erin:
400 gram nieuwe aardappels, geschrapt. Het schilletje is zo dun dat het zonde is om ze echt te schillen
500 gram witte asperges, geschild
200 gram lamsoren
300 gram zalmfilet
1 eetlepel creme frachie
2 eetlepels rode wijnazijn
Roomboter
Peper en zout

Zo maak je het:
Kook de aardappels in 15 tot 20 minuten gaar met een snuf zout. Zorg dat er nog een beetje de beet in zit. Giet at en doe de aardappels in een grote schaal.

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Snijd de asperges in vieren doe ze in de pan zodra het water kookt. Doe een snuf zout en een klont roomboter in de pan. Kook de asperges in 12 minuten gaar. Zodra de asperges gaar zijn, schep je ze met een schuimspaan uit het water en laat je ze uitlekken. Voeg ze daarna bij de gekookte aardappels.

De zalm garen kan je op twee manieren doen. Even in de oven tot hij mooi licht roze kleur of bakken in de koekenpan. Dit heb ik gedaan. Verhit een klontje boter in de pan en bak hierin de zalm een paar minuten. Voor mij hoeft de zalm nog niet helemaal gaar te zijn vanbinnen. Als de zalm de gewenste garing heeft, verdeel je deze in vlokken.

Verhit een beetje roomboter in een wok en bak de lamsoren. Dat hoeft maar heel kort.

Schep de lamsoren bij de aardappels en asperges. Voeg de crème fraîche en rode wijnazijn toe en meng voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel als laatste de zalm over de salade.

Tip! Maak je deze salade buiten het seizoen voor asperges,  kies dan voor groene aspergetips die je even kort wokt. Ook lamsoren zijn een seizoensafhankelijk product. Je vervangt het bijvoorbeeld door spinazie.
Tip 2! Voor een vegetarische variant, laat je de zalm weg en voeg fijngehakte gekookte eitjes toe.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Lauwwarme aardappelsalade met witte asperges en lamsoren

Dit vind je misschien ook leuk

  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges
  • Aardappelsalade met zalm, dille en zeekraalAardappelsalade met zalm, dille en zeekraal
  • Veldsla met tomaat, aardappeltjes en kaaskoekjesVeldsla met tomaat, aardappeltjes en kaaskoekjes
  • Larb gai // Thaise salade met pittige kipLarb gai // Thaise salade met pittige kip

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags: aardappel, gezond, hoofdgerecht, lamsoren, salade, witte asperges, zalm

« Pannenkoeken met gebakken zomerfruit
Exotische muffins met ananas en kokos »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok