BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Exotische muffins met ananas en kokos

19 juni 2015 door Stefanie 7 Reacties

Exotische muffins met ananas en kokosHow’s gonna buy me a ticket to the tropics? Voorlopig niemand jammer genoeg en zelf koop ik er pas één voor begin 2016. Tot die tijd moet ik het dus doen met tropische gerechtjes en drankjes. Ook geen probleem, want echt I love it. Alles wat maar een beetje mango-, ananas- of kokosachtig is, vind ik super lekker. Je hebt al mijn tropische havermout voorbij zien komen, zomerse sapjes en cocktails voor gezellige borrels. Nu dus ook een exotische muffin met ananas en kokos.

Exotische muffins met ananas en kokos

Guilt free

Hoewel ik niet een mega zoetekauw ben, snoepgoed loop ik bijvoorbeeld niet voor warm, ben ik wel gek op muffins, smeuïge cakejes, brownies bomvol chocolade en taartjes met karamel. Op zich ook geen probleem om daar de dag mee te beginnen. Jammer genoeg is het niet zo heel gezond om dat te doen. Het lijkt me ook fijn om niet gigantisch uit te dijen. Geen goed plan dus. Daarom is het soms noodzakelijk om te experimenteren in de keuken en iets uit te proberen waarvan je denkt dat het lekker is en waarvan je weet dat het een stuk gezonder is dan een stuk brownie. Omdat de gezonde muffins, die je eet als tussendoortje of als ontbijt, die ik deel op Little Spoon super populair zijn, vind ik dat ik het jullie verschuldigd ben om zo af en toe met een nieuwe variant op de proppen te komen. Gewoon voor het gevarieerd en guilt free eten ;-)

Onweerstaanbaar lekker

En dat is aardig goed gelukt al zeg ik het zelf. Ook de man in huize Spoon was het daar roerend mee eens. Geloof me, als deze oppper zoetekauw dat zegt, dan is het ook zo. De muffin is een tikkeltje klef, vooral zoet door de ananas en met een heerlijke kokossmaak ergens in de verte. Leuk om te vermelden is wel dat er geen suiker in zit. Ik heb wat honing gebruik. Niet veel want de ananas zorgt voor genoeg zoetigheid. We zijn wel tot de conclusie gekomen dat deze muffins net wat lekkerder zijn als ze helemaal afgekoeld zijn. Anders wordt ie net een beetje te klef. Goed afgekoeld zijn ze onweerstaanbaar.

Exotische muffins met ananas en kokos

Exotische muffins met ananas en kokos
Voor 12 muffins

Dit zit erin:
160 gram speltmeel
120 amandelmeel
150 milliliter kokosmelk
30 gram geraspte kokos
2 theelepels bakpoeder
3 eieren
60 gram kokosolie of roomboter, gesmolten en even afgekoeld
60 gram honing
snuf zout
⅓ ananas, in kleine stukjes

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Gebruik een muffinvorm voor 12 muffins, met papieren vormpjes.

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Doe hetzelfde met de eieren, kokosmelk en gesmolten kokosolie in een andere kom. Allebei goed mengen en daarna de droge door de natte ingrediënten mengen. Wanneer alle ingrediënten één geheel vormen, voeg je de ananasblokjes toe en roer je deze door het mengel.

Schep het beslag in de muffinvormpjes en doe in de oven voor 25-30 minuten. Met een ijsschep is het heel makkelijk om het wat plakkerige beslag in de vormpjes te scheppen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Exotische muffins met ananas en kokos

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gezonde muffins met frambozen en vanilleGezonde muffins met frambozen en vanille
  • Life changing ontbijtmuffins met appel en kaneelLife changing ontbijtmuffins met appel en kaneel
  • Herfstige peer & speculaas cakejesHerfstige peer & speculaas cakejes
  • 7 x gezond ontbijten met taartjes7 x gezond ontbijten met taartjes

Te vinden onder:Ontbijt, Taartjes en andere zoetigheid Tags:amandelmeel, ananas, gezond, muffin, ontbijt, ontbijtmuffin, ontbijtmuffins, speltmeel, zoet

« Lauwwarme aardappelsalade met witte asperges en lamsoren
Penne met pesto, garnalen en zeekraal »

Reacties

  1. Come-Moda zegt

    19 juni 2015 at 12:38

    Lijkt me super lekker!

    Beantwoorden
  2. Caatje zegt

    19 juni 2015 at 14:27

    Deze zien er zo lekker uit! Kan niet wachtenom ze te maken! Xxx

    Beantwoorden
  3. Elien - Een bord vol zegt

    28 juni 2015 at 20:04

    Wauwie, deze zou ik echt eens willen proberen! Ik vind het altijd geweldig om fruit te verwerken in muffins – dan heb je inderdaad geen suiker meer nodig !

    Beantwoorden
  4. Ryan zegt

    6 november 2015 at 18:16

    Deze moet ik maken!!!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      11 november 2015 at 09:02

      Benieuwd of deze ook zo’n succes zijn!

      Beantwoorden
  5. Ryan zegt

    11 november 2015 at 13:33

    Gisteren de cakejes gemaakt maar helaas…ik heb alles weg kunnen gooien!

    Ik vroeg me af wat er nou fout was gegaan want de herfstige peer & speculaascakejes waren juist zo goed gelukt.

    Toen ging ik dus beide recepten vergelijken en wat blijkt? De bakpoeder mist in dit recept!!! De reden waarom ze niet omhoog kwamen en zompig waren.

    Wat een tegenvaller…zo ongelooflijk zonde van alle dure ingrediënten!! Ik heb dit recept een aantal keren gedeeld, ik hoop niet dat nog meer mensen dit overkomt dus misschien zsm het recept aanpassen?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      11 november 2015 at 17:28

      Oh nee! Wat jammer om te horen zeg. Ik kan me niet meer precies herinneren welke ingrediënten ik gebruikt heb. Als ik je verhaal hoor, mist inderdaad de bakpoeder. Fijn dat je het even laat weten. Pas het direct even aan!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon