BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Tropische havermout

22 april 2015 door Stefanie 8 Reacties

Tropische havermoutOp koelkast/voorraadkast/fruitschaal crisismomenten ben ik met vlagen verrassend creatief. Wie weet herken je dat wel? Ik eet al dagen of nee inmiddels al weken bijna elke ochtend havermout. Ik ben niet zo’n grote havermoutliefhebber maar ik heb mezelf wijsgemaakt dat dit het beste ontbijt is voor mij momenteel. Want één, het is gezond en twee, het vult als een malle, wat me dan weer helpt tegen late morning snackmomenten. Deze havermoutmantra doet zijn werk want ik verheug me nu dus elke dag weer op dat bordje havermout en mis het zelfs als ik voor een ander ontbijtje ga.

Havermout is wel echt iets wat je een beetje moet aankleden. Alleen een bak havermout word ik niet blij van. Ik maakte al eens havermout met pepernoten. Die laatste vervang je net zo goed voor een ander willekeurig koekje. Natuurlijk niet heel gezond. Mijn laatste versie is met stukjes peer, kaneel of koekkruiden, homemade notenboter en gepofte boekweit zodat er naast al die zachte ingrediënten ook nog wat te knauwen valt. En toen gebeurde het. De peer was op. Help! Nee dat lieg ik. Er lag wel degelijk peer in de fruitschaal maar op die peren ontwikkelde zich inmiddels een heel nieuwe schimmel- en rottingsrijk. Oké, lichte paniek. Wat nu? De rest van de fruitschaal zag er al even bedroevend uit. En ja hoor daar was de ingeving. Waarom geen havermout met mangoijs? Het klonk goed, maar kon net zo goed een vreselijk ontbijt fiasco worden. Vorige zomer maakte ik graag mangoijs. Bevroren mango met wat kokosmelk in de blender en smullen maar. En dat at ik ook gewoon als ontbijt. Met wat gezonde crumble erbovenop. Klinkt goed hè? Dat recept komt nog hoor. Echt. Ik nam de proef op de som. En ja hoor. Zo lekker. Ik creëerde mijn eigen tropische havermout. Ik vond het zo’n lekker ontbijtje, dit moet ik gewoon met jullie delen. Voor extra club Tropicana feelings gebruik je kokosmelk, maar dat had ik nu niet in huis. Amandelmelk is ook heerlijk.

Tropische havermoutTropische havermout
Voor 1 tropische ontbijter

Dit zit in en op de havermout:
50 gram havermout
240 milliliter melk maar keuze, ik gebruik amandelmelk
1 eetlepel honing
1 eetlepel homemade notenpasta
Optioneel: gepofte boekweit
Kaneel
Handje noten, grof gehakt

Dit zit in het mangoijs:
Handje bevroren mango
Scheutje melk naar keuze

Zo maak je het:
Verwarm de havermout met de melk, honing en kaneel in een pannetje en breng aan de kook. Roer af en toe.

Terwijl de havermout richting kookpunt gaat maak je het mangoijs. Doe de mango met de melk in de blender en blend tot het ijs.

Schep de havermout in een bord. Daar overheen schep je het mangoijs. In het midden leg je een klodder notenpasta. Verdeel de stukjes noot en boekweit erover. En ready is jouw start van de dag!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Tropische havermout

Dit vind je misschien ook leuk

  • Chai bananenbrood met chocolade en notenChai bananenbrood met chocolade en noten
  • Ontbijtcake met perenmoes en vanilleOntbijtcake met perenmoes en vanille
  • Cranberrykoeken van Eet het BeterCranberrykoeken van Eet het Beter
  • Warme overnight oats met stukjes Nakd reepWarme overnight oats met stukjes Nakd reep

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten Tags:gezond, havermout, mango, noten, ontbijt

« Gin tonic met een vleugje Zeeland
Taartjes en theeleuten bij De Juf in Middelburg »

Reacties

  1. Anne zegt

    22 april 2015 at 08:14

    Dit klinkt fantastisch. Net een havermoutje op maar verheug me nu al op morgen.dit word ‘m zeker! Waar koop je de gepofte boekweit bij appie xl heb ik deze nog niet kunnen ontdekken. Xx an

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 april 2015 at 08:30

      Jij vindt dit ook echt fANtastisch. Gepofte boekweit kocht ik ooit eens bij de biowinkel. X Stef

      Beantwoorden
  2. alexa zegt

    22 april 2015 at 08:56

    ziet er heel goed uit !

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      23 april 2015 at 07:21

      Thanks!

      Beantwoorden
  3. Ellen zegt

    22 april 2015 at 09:47

    Hier was ik op aan het wachten! Ziet er heeerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      23 april 2015 at 07:19

      :-) Ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Beantwoorden
  4. Het Sushimeisje zegt

    22 april 2015 at 21:48

    Ziet er mooi uit. Maar wordt de havermout hierdoor niet erg nat?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      23 april 2015 at 07:21

      Ik snap dat je dat denkt. Had ik eigenlijk ook wel verwacht, maar ik vond dat het niet nat werd. Ik kan me wel voorstellen dat als je de havermout even laat staan en de mango smelt, dat het dan wel nattig wordt. Ik heb het direct opgegeten en dus nergens last van!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon