BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Veldsla met tomaat, aardappeltjes en kaaskoekjes

6 mei 2016 door Stefanie Reageer

Veldsla met tomaat, aardappeltjes en kaaskoekjesDeze veldsla met tomaat, aardappeltjes en kaaskoekjes, staat zo op tafel en is een hele fijne voor warme dagen. Ik vertel je direct over mijn fooddetox voor body & mind en een ongewild crash dieet.

Slok water

Het is even wat stiller geweest op Little Spoon dan normaal. Ik was geveld door een flinke buikgriep. Klik niet weg want ik treed niet in detail. Tenzij je dat graag wenst, maar dat betwijfel ik. Tijdens zo’n buikgriep is eigenlijk het laatste waar je aan denkt, eten. Ik was al blij dat ik een slok water binnenhield, laat staan dat ik de keuken in dook om eens uitgebreid in de potten en pannen te roeren. Instagram meed ik, mijn geliefde Masterchef en My Kitchen Rules wachten om terug te kijken en de barbecue-voor-Little Spoon-date die ik had, cancelde ik. Ja dan is het serieus, want hoe ziek ik ook ben, eten kan ik altijd.

Sleutelbeentjes en heupbotjes

Nu was dat even anders. Hoe vervelend ook, ik probeer te kijken naar het positieve. Ik viel drie kilo af. Zo slap als een vaatdoek maar wel sleutelbeentjes die beter zichtbaar zijn en heupbotjes die te voorschijn komen. Ik zeg niet dat dit het ideaal is, maar ik was er toch blij mee. Die iets bollere toet, dankzij het goede leven, was ineens wat smaller. Het eten gaat nog in iets minder grote hoeveelheden als voorheen en ook iets minder zwaar dus ik heb goede hoop dat de kilo’s gewoon wegblijven. Zeker als ik ook weer de sportschool induik. Wat ik logischerwijs deze week niet deed. Ik heb niets met crash diëten. Eerder een voorstander van gewoon gezond doen, maar als het je zo op een presenteerblaadjes wordt aangereikt, is dat niet voor niets.

Veldsla met tomaat, aardappeltjes en kaaskoekjes

Fooddetox

Weet je op de één of andere manier was het ook wel even rustig, een paar dagen niet zo met eten bezig zijn. Dat klinkt misschien een beetje gek uit mijn mond. Ik leef van eetmoment naar eetmoment, denk continu aan wat ga ik wil koken en welk recept leuk is voor mijn blog. Begrijp me niet verkeerd, dat is het liefste wat ik doe, maar zie het gewoon even als een fooddetox voor body & mind.

Lange afwezigheid

Dit gerechtje kookte ik gisteravond als eerste, na enorm lange afwezigheid uit de keuken. Oké, drie dagen, maar je mag het soms wat dramatischer maken. Niet te zwaar, goede smaken en perfect voor een warme dag. Het recept stond op een receptkaart, die ik ooit eens ergens meenam. Ik voegde zelf salie en tijm toe en maak er een complete maaltijd van door aardappeltjes mee te bakken. Wat mij betreft geslaagd, helemaal door de kaaskoekjes.

Veldsla met tomaat, aardappel en kaaskoekjes
Voor 2-3 personen

Veldsla met tomaat, aardappeltjes en kaaskoekjes

Dit zit erin:

  • 150 gram veldsla
  • 5 rode en rijpe tomaten, in stukjes
  • 5 aardappels, geschild en in kleine blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 5 salieblaadjes, grof gehakt
  • 3 takjes oregano, enkel de blaadjes
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • Rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Rasp
  • Bakplaat met bakpapier
  • Snijplank + mes
  • Wok
  • Keukenpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de aardappelblokje in een pan met een bodem water, een flinke snuf zout en breng aan de kook.
  3. Kook de aardappel 3 minuten. Giet af.
  4. Maak 8 hoopjes geraspte kaas op de bakplaat en bak de kaaskoekjes 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en laat goed afkoelen op een velletje keukenpapier.
  6. Verhit olijfolie in de wok en bak hierin de tomaten, samen met de knoflook en 1 of 2 eetlepels rode wijnazijn.
  7. Voeg de aardappelblokjes, salie en oregano toe. Bak 10 minuten.
  8. Breng de veldsla op smaak met rode wijnazijn en olijfolie.
  9. Schep de veldsla op een bord, samen met het tomatenmengsel en wat kaaskoekjes.
TIP! Wat ansjovis door het tomatenmengsel is ook verrukkelijk!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Veldsla met tomaat, aardappeltjes en kaaskoekjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade
  • Courgettesalade met ansjovis en Parmezaanse kaasCourgettesalade met ansjovis en Parmezaanse kaas
  • Makreelsalade met gekarameliseerde venkelMakreelsalade met gekarameliseerde venkel
  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges

Te vinden onder:Recepten, Salades Tags:aardappel, gezond, kaas, kaaskoekjes, makkelijke, oregano, salade, salie, snel, tomaat, veldsla

« De nieuwe burgermeester van Bergen op Zoom
Yoghurtcake met blauwe bessen »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon