BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Crème brûlée met baileys

16 december 2018 door Stefanie Reageer

Crème brûlée met baileysDeze crème brûlée met Baileys moet (mag) je echt maken met kerst. Of voor welke gelegenheid dan ook! Zo lekker. Vandaag vertel ik je hoe je dat maken dan doet en welke crème brûlée ik een tijd geleden at, die niet echt in de smaak viel.

Goddelijk

Dat moment dat je met je lepel het suikerlaagje doortikt en je de eerste hap neemt van je crème brûlée… Goddelijk! Ik beken je heel eerlijk, tot vorig jaar moest ik niets hebben van dit toetje. Ik vond het te glibberig en teveel op pudding lijken. Nee, het was niets voor mij. Zeker niet nadat ik ooit een keer ergens een crème brûlée geserveerd kreeg gemaakt op basis van garnalenbisque. Ja, je leest het goed. Ik denk dat degene die dit bedacht heeft last had van een zonnesteek. Daarom neem ik het hem of haar niet kwalijk, maar lekker was het niet. Ik was overigens de enige aan tafel die het liet staan.

Crème brûlée met baileysCrème brûlée met baileys

Baileys

Uiteindelijk kwam er een keer crème brûlée voorbij die ik wel lekker vond. Waar en wanneer precies weet ik niet meer, maar sindsdien ben ik verslaafd. Echt, het is zo lekker. Vooral die met zoethout bij Het Vliegendt Hert in Middelburg vond ik fantastisch. Toen ik voor Agrimarkt de kerstrecepten bedacht, begin september in de brandende zon ;-), besloot ik zelf crème brûlée te maken. Met Baileys. Een drankje wat ik nooit meer zo drink, maar dat komt door een zeer slechte ervaring als tiener. Iets met veel teveel drinken en… nou ja wat er daarna gebeuren mag je zelf invullen.

Tijdens het maken heb ik een aantal keer een lichte paniek aanval gehad. Ik ben geen ster in het maken van toetjes en ik was iedere keer bang dat het zou mislukken. Nu vind ik mezelf een schijterd, want het is zo eenvoudig te maken. Je moet alleen even weten hoe. En dat leg ik je in dit recept haarfijn uit. Geloof mij, het komt goed. Op welk moment van het maken je het ook denkt. Wel belangrijk, zorg voor ovenschaaltjes die in de oven kunnen en een brander zodat je dat goddelijke suikerlaagje kunt branden.

Ga je de crème brûlée met Baileys maken? Laat je het me dan weten? Tag met op social media en gebruik #kerstmetLittleSpoon.

Crème brûlée met baileys
Voor 6-8 personen

Crème brûlée met baileys

Dit zit erin:

  • 8 eidooiers, op kamertemperatuur
  • 80 ml Baileys
  • 1 tl zout
  • 650 ml verse slagroom
  • 100 gr suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • Rietsuiker, voor het krokante suikerlaagje
  • Extra nodig: een crème brûlée brander en ovenbestendige schaaltjes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Doe de eidooiers samen met de Baileys en het zout in een kom. Klop met een garde alles goed door elkaar. Zet aan de kant.
  3. Verhit in een steelpan de slagroom samen met de suiker en vanillesuiker. Roer tot de slagroom en suiker vermengd zijn.
  4. Haal van het vuur, net voor het mengsel begint te koken.
  5. Schenk nu het slagroom mengsel geleidelijk bij de eidooiers. Klop met een garde tot een egaal en romig geheel.
  6. Verdeel de mix over 6-8 kleine ovenschaaltjes. Zet deze schaaltjes in een grote ovenschaal. Voeg een laagje kokend water toe, zodat elk schaaltje een paar cm in het water staat. Pas wel op dat er geen water bij de crème brûlée komt.
  7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de crème brûlée 50 minuten.
  8. Haal de schaaltjes uit de oven en uit de ovenschaal. Laat ze volledig afkoelen. Circa 2 uur.
  9. Bedek nu elk schaaltje met een dunne laag suiker en brand met de crème brûlée brander tot de suiker goudbruin kleurt.
TIP! Strooi een dun laagje rietsuiker op de crème brûlée. Hoe dikker de laag, hoe lastiger te smelten. Zo krijg je niet dat krokante laagje wat zo enorm lekker is.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Crème brûlée met baileys

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje
  • Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocoladeAffogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade
  • Tiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocoladeTiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocolade
  • Snelle tiramisu met Licor 43 en vanilleSnelle tiramisu met Licor 43 en vanille

Categorie: Geen categorie Tags: baileys, crème brûlée, dessert, kerst, nagerecht, rietsuiker, toetje

« Stoofvlees met Leffe Bruin
Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensalade »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok