BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart

1 februari 2018 door Stefanie Reageer

Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaartEén van de laatste dingen in mijn agenda, zo net voor de vakantie, was een bezoek aan het Vliegendt Hert in Middelburg. Ondanks dat ik er naartoe ga voor een opdracht, voelt het altijd aan als wat tijd voor mezelf. De sfeer van het restaurant is fijn. De bar is donker en gezellig. De tafels in de serre laten je in een prachtig helder licht zitten. De zon scheen, dus het leek wel lente. En als ik dan ook nog alle nieuwe gerechten van de menukaart mag proeven met bijpassende wijnen, ben ik een gelukkig mens.

Uitgebreid borrelen

Voor ik daar meer over vertel, eerst nog even wat anders. Het Vliegendt Hert is een plek waar je heerlijk uitgebreid tafelt voor lunch en diner, maar er is meer. Elke vrijdag, zaterdag en zondag zit je hier ook goed voor een borrel met lekkere borrelhappen. Plof neer op de banken van blauwe velours of zoek een plekje aan de hoge bar. Op de menukaart staat onder andere de borrelplank zoals je op de foto ziet. Verschillende charcuterie, kazen, vers brood met smeersels, olijven en spiesjes met grote garnalen. Elke keer anders. Kun je na die borrel een paar stappen verder een tafel zoeken in het restaurant voor het diner. Dit klinkt toch als de ideale dag?

Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart

Romige buffelmozzarella

Terug naar de nieuwe menukaart. De gerechten die ik deze keer proef zijn lichter en frisser, dan die op de vorige kaart stonden. En dat is logisch, aangezien we toch al een beetje uitkijken naar het einde van de winter. Oké, ik ben wat positief, maar dat houd me op de been. Ik proef romige buffelmozzarella gewikkeld in zoute prosciutto. Ernaast ligt zoete chutney van tomaten en rode ui. Allemaal heel zacht in je mond, dus de knapperige hazelnoten gaan hier goed bij. In mijn glas een Italiaanse pinot grigio. Die is fris en sprankelend, met tonen van citrus en perzik.

Marbré van eendenlever

Mijn oog viel direct op de marbré van eendenlever. Zolang het niet teveel en te vaak is, lust ik best eens iets met lever. Zeker zoals chefkok Wilco het maakt. Een laagje eendenlever wordt afgewisseld door een plakje kalfstong. Dit at ik nog nooit eerder, beken ik direct. Ik neem een hapje eendenlever samen met wat van het rucolaslaatje met gedroogde cranberry’s, de dressing met frambozenazijn en een compote van appel, peer en rozijntjes. Mooie mix van hartig en zoet.

Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart

Omdat ik toch nog steeds in voorbereiding ben op dat bikinilijf in Thailand, kies ik voor twee visgerechten, waaronder goudbrasem. Een smaakvol visje, met een knapperig velletje. Dit gerecht heeft een Arabisch tintje. De stukken venkel op het bord zijn gestoofd in ras el hanout. De zoete groente gaat goed met de antiboise van tomaat en kappertjes. In mijn glas zit een viognier met tonen van peer en perzik. Ook de perfect gegaarde kabeljauw smaakt goed. Romige puree van aardappel en olijven en frisse kapperappeltjes. Ik drink er een Weisser Burgunder bij, die fris en mineralig is.

Crème brûlée

Ik heb niets tegen klassiekers op een menukaart, maar heel eerlijk, zelf bestel ik ze zelden. Zo ook crème brûlée. Ik at het nog maar één keer eerder in een restaurant waar ze het idee hadden om een crème brûlée met garnalenbisque te maken. Ik vond het geen succes. Crème brûlée van zoethout vond ik toch wel spannend klinken, dus besloot ik er gewoon voor te gaan. Het was mijn lievelingsgerecht van de nieuwe kaart. Ik probeer je zo goed mogelijk uit te leggen waarom.

Natuurlijk het knapperige suikerlaagje bovenop. Het zoete en romige van de custard, die subtiel naar zoethout smaakt. De vijg met een jasje van pure chocolade en een crunch van zeezout. En dan die frisse mascarpone met stukjes pompoen en een soort lolly van zoethout. Steven schenkt een licht gekoelde Banyuls voor me in. De drie jaar oude dessertwijn past perfect bij het toetje. Ik betrap mezelf erop dat ik een paar keer hardop ‘mmmm’ zeg.

Uitgebreid borrel en een nieuwe menukaart bij het Vliegendt Hert

Al met al is er weer veel nieuws te proeven en te beleven bij het Vliegendt Hert. Ga je er een keer eten? Laat het me weten. Dat vind ik super leuk

Ben jij al bij het Vliegendt Hert in Middelburg geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Uitgebreid borrel en een nieuwe menukaart bij het Vliegendt Hert

In samenwerking met het Vliegendt Hert.

Dit vind je misschien ook leuk

  • De Herberg in Middelburg // lunchen en borrelen in oma’s woonkamerDe Herberg in Middelburg // lunchen en borrelen in oma’s woonkamer
  • Het Vliegendt Hert // Weldadig lunchen, lang tafelen en mooie wijnenHet Vliegendt Hert // Weldadig lunchen, lang tafelen en mooie wijnen
  • Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoenRestaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen
  • Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnenHet Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen

Te vinden onder:Geen categorie Tags:borrelen, dineren, lunchen, Middelburg, restaurant, uit eten, Vliegendt Hert, Walcheren, zeeland

« Xavies’ granola met yoghurt en een geroosterde peer uit de oven
Chai kokos karamel chocolaatjes van Deb’s Bakery & Kitchen »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon