BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Turkse pizza met merguez worstjes, feta en salade

11 januari 2019 door Stefanie Reageer

Turkse pizza met merguez worstjes, feta en saladeEen lekkere snelle hap, dat is deze Turkse pizza met merguez worstjes, feta en salade. Perfect voor een drukke doordeweekse dag of gewoon wanneer je niet zo’n zin hebt om uren in de keuken te staan!

Borrelende inspiratie

Heel eerlijk gezegd weet ik niet of dit recept nu valt in de categorie Turkse pizza, maar ik kies voor het gemak en noem het gewoon zo. Stiekem nageaapt van De Herberg in Middelburg, waar ik dit vorig jaar een keer proefde. Daar stond dit gerecht op de kaart en dat was zo mega lekker, dat ik er nog regelmatig aan terug dacht. In mijn telefoon heb ik een lijstje met recepten die ik nog wil maken voor Little Spoon. Deze stond er ook op.

De laatste tijd werd het lijstje alleen maar langer en langer, zonder dat ik er ook maar iets van kookte. Zo gaat dat soms. Stiekem vind ik het best balen dat het me de laatste tijd ontbrak aan zin en inspiratie om voor jullie aan de slag te gaan. Maar ik ben nu extra blij dat het weer borrelt, er weer verhalen zijn om te vertellen en recepten om te delen.

Turkse pizza met merguez worstjes, feta en saladeTurkse pizza met merguez worstjes, feta en salade

Verantwoord fastfood

Het leuke aan deze Turkse pizza met merguez worstjes is dat het een soort verantwoord fastfood is. Het maken is zo gepiept. Dit soort gerechten geven mij altijd zo’n verzadigd gevoel. en dan niet zozeer dat ik er vol van zit, maar meer door alle smaken. Fris, pittig, kruidig, alles wat ik heerlijk vind. Op Little Spoon vind je nog wel meer recepten die passen in dit straatje. De naanbroodjes gevuld met kruidige kip bijvoorbeeld. Of wat dacht je van platbrood met Griekse gehaktballetjes, flatbread met pulled pork of platbrood met za’atar wat je heerlijk combineert met kikkererwten en eitjes.

Turkse bakkerij

De platbroden koop ik altijd bij Imparator in Vlissingen. Een kleine Turkse bakkerij met de lekkerste Turkse baksels. Eigenlijk is de eigenaresse al een reden om er af en toe inkopen te doen. Ze heeft ook Turkse pides of bladerdeeghapjes gevuld met feta en spinazie of kruidig gehakt. Als we een feestje hebben koop ik daar steevast mijn broden en hapjes. Stel je woont nu niet in de buurt van Vlissingen? Dan zit er maar 1 ding op. Je stapt de auto in en rijdt mijn kant op. Of je zoekt natuurlijk gewoon een bakkerij of supermarkt bij jou in de buurt die deze heerlijke broden verkoopt.

Trouwens, ik heb bijna altijd wel een stapeltje flatbreads in de vriezer liggen. Perfect voor een tosti op katerdagen!

Turkse pizza met merguez worstjes, feta en salade
Voor 4-8 personen

Turkse pizza met merguez worstjes, feta en salade

Dit zit erin:

  • 2 tl komijnzaad (ik ben echt een komijn verslaafde, dus ik ga zelf voor wel 4 theelepels!)
  • Olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Peper
  • Zout
  • 8 Libanese flatbreads
  • 150 gr feta
  • 12-16 Merguez worstjes
  • 6 el Griekse yoghurt
  • Bosje munt, fijngehakt
  • Bosjes Koriander fijngehakt
  • 1 rode ui, in flinterdunne halve ringen
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 citroen, in partjes
  • Sriracha

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit een wok en bak de komijn op middelhoog vuur, tot de zaadjes beginnen te geuren. Voeg de olijfolie toe en als deze warm is, doe je de ui en knoflook erbij in de pan. Fruit enkele minuten, tot de ui glazig is.
  3. Schep de tomatenpuree bij de ui en bak kort aan. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Smeer de flatbreads in met de tomatenpuree en verdeel de feta erover. Leg de broden 5-10 minuten in de oven. Tot ze knapperig zijn.
  5. Bak ondertussen de merguez worstjes tot ze gaar zijn en maak de yoghurtdip. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met het grootste gedeelte van de munt, wat citroensap, olijfolie, peper en zout.
  6. Beleg de Turkse pizza met merguez worstjes, plakjes komkommer, rode ui, koriander en munt.
  7. Serveer met de yoghurtdip, sriracha en partjes citroen.

♥♥♥ Ben jij horeca- of foodondernemer?

Wil je een succesvollere zaak?
Meer omzet?
Meer naamsbekendheid?
Een grote bereik op social media met volgers die je zaak met eigen ogen willen zien?
Meer gasten? Die ook nog eens terugkomen? 

Ik kan jou hier super goed bij helpen? Tijd voor actie! Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie. Samen bekijken we dan waar voor jou de kansen liggen! ♥♥♥

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Turkse pizza met merguez worstjes, feta en salade

Dit vind je misschien ook leuk

  • Griekse gehaktballetjes met platbrood en saladeGriekse gehaktballetjes met platbrood en salade
  • Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehaktSang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt
  • Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.
  • Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: fastfood, flatbread, Griekse yoghurt, hoofdgerecht, komkommer, Libanees platbrood, makkelijk, merguez worstjes, platbrood, snel, sriracha, Turkse pizza

« Walnotencake met walnotenlikeur
Plaattaart met pompoen, pittige salami en taleggio »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok