BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Walnotencake met walnotenlikeur

11 januari 2019 door Stefanie Reageer

Walnotencake met walnotenlikeurHeb je zin om iets lekkers te bakken? Ga dan voor deze walnotencake met walnotenlikeur. Binnen een kwartier gemaakt. Even in de oven en daarna is het tijd om te genieten. Benieuwd hoe je de cake maakt en hoeveel ik er van at? Lees snel verder.

Eten en proeven

Vorig jaar mei was ik een midweek op persreis in de Franse Dordogne en Corrèze. Natuurlijk is het leuk om historische stadjes te bezoeken en mooie landschappen te bekijken, maar mij maak je tijdens zo’n perstrip het meest blij met eten. Maar goed, eigenlijk maak je mij altijd blij me eten. Welk moment van de dag ook. En welke plek op de wereld dan ook. Ik leer een land eigenlijk het liefste kennen door lokale gerechten te proeven, ingrediënten uit de streek te eten en met locals te praten over, hoe kan het ook anders, eten. Zo ging dat ook in de Dordogne. Lees zeker even mijn blogs over alles wat je kunt doen in deze streken, maar ook waar je fijn slaapt. Wellicht ter inspiratie voor je volgende vakantie?

Walnotencake met walnotenlikeur

Walnotenlikeur

Ik nam tijdens deze reis een kijkje bij Denoix Distillery in Brive La Gaillarde. Zij zijn beroemd om hun walnotenlikeur. Ik mocht hem proeven. Nu ben ik niet zo’n zoetekauw maar dit was verrassend. Het was wel zoet, maar door de rijping op eikenhouten vaten zat er een hele bijzondere smaak aan de likeur. Ik kreeg een flesje mee naar huis en mijn plan was om de likeur te gebruiken in een walnotencake. De weken en zelfs maanden verstreken. Ik bakte geen walnotencake. Het kwam er gewoon weg niet van. Tot ik ineens heel veel zin had in die cake die ik nog nooit had geproefd. Zo gaan die dingen soms.

Fantastisch beslag

Daarom was het de eerste zondag van het nieuwe jaar zover. Ik ging aan de bak. Letterlijk in dit geval. Het was een eenvoudig recept wat ik vond op Culy.nl. Ik paste het iets aan door o.a. de walnotenlikeur toe te voegen. Ik verheugde me erop om de cake te proeven als hij eenmaal uit de oven kwam, maar stiekem nog wel meer op het beslag. En lieve mensen, dat beslag was fantastisch. Stel je even voor. Glad en plakkerig beslag, zoet, vanillesmaak, natuurlijk walnotenlikeur en krokante walnoten. Ik nam wat meer hapjes dan goed voor me is, maar ja wie bepaalt eigenlijk wat goed voor je is?

Walnotencake met walnotenlikeur Walnotencake met walnotenlikeur

Officieel proeven

Het was al aan het einde van de middag, maar ik besloot toch de cake even te fotograferen, zodat ik het recept met jullie kon delen. Na een klein gevecht met het licht, of beter gezegd, het gebrek daaraan, is het eindresultaat te zien op de foto’s. En wees niet bang dat enkel de ongebakken variant van deze walnotencake lekker is. Dat is niet zo, want eenmaal uit de oven was het ook mega lekker.

Ik nam een plak toen de cake nog warm was. En toen nog een paar stukjes na het fotograferen. Daarna was het tijd om officieel te proeven. Dus echt een plak op een schotel en aan tafel. Na het eten nam ik nog een stuk of drie. Uiteindelijk was ik misselijk en zat ik vol tot de volgende ochtend. Ik nam me voor om de cake te laten voor wat hij was, maar ja, als je dan eenmaal weer trek krijgt… Mogen jullie raden wat het eerste was wat ik at?

Walnotencake met walnotenlikeur
Voor circa 12 plakken

Walnotencake met walnotenlikeur

Dit zit erin:

  • 210 gr kristalsuiker
  • 250 gr roomboter, in blokjes en op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 250 gr bloem
  • 50 ml walnotenlikeur
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 3 tl kaneel
  • 2 tl vanille-extract
  • 130 gr walnoten, grof gehakt

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op oven op 175 graden,
  2. Klop de kristalsuiker samen met de boter romig in de keukenmachine of met een mixer.
  3. Voeg de eieren één voor één toe.
  4. Spatel dan de bloem, walnotenlikeur, bakpoeder, vanille, zout, kaneel en het grootste gedeelte van de walnoten erdoorheen. Bewaar een klein handje om bovenop de cake te strooien.
  5. Schep het beslag in de ingevette cakevorm, strooi de resterende walnoten erover en dek af met aluminiumfolie. Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten. Haal nu de folie van de cakevorm, zet de temperatuur terug naar 150 graden en bak nog eens 30-45 minuten.
  6. Haal de walnotencake uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Of niet. Ik at namelijk mijn eerste plak toen de cake nog lekker warm was ;-).

♥♥♥ Ben jij horeca- of foodondernemer?

Wil je een succesvollere zaak?
Meer omzet?
Meer naamsbekendheid?
Een grote bereik op social media met volgers die je zaak met eigen ogen willen zien?
Meer gasten? Die ook nog eens terugkomen? 

Ik kan jou hier super goed bij helpen? Tijd voor actie! Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie. Samen bekijken we dan waar voor jou de kansen liggen! ♥♥♥

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Walnotencake met walnotenlikeur

Dit vind je misschien ook leuk

  • Indiase Love Cake uit Made in IndiaIndiase Love Cake uit Made in India
  • Appel kaneelcake met lobbige room en bramenAppel kaneelcake met lobbige room en bramen
  • Citroen yoghurtcake met verse aardbeienCitroen yoghurtcake met verse aardbeien
  • Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersenZomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:bakken, cake, kaneel, taart, Vanille, walnoten, walnotencake, walnotenlikeur

« Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch
Turkse pizza met merguez worstjes, feta en salade »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon