BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch

23 december 2018 door Stefanie 3 Reacties

Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunchVoor Love my Salad maakte ik deze pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch. Een mega lekker en vega gerecht. Kijk snel verder om er alles over te lezen.

Helemaal vegetarisch

Als ik heel eerlijk ben, staat er met kerst bij ons toch best heel vaak vlees op het menu. Stom eigenlijk. Vooral omdat ik dol ben op groente en op andere dagen juist heel bewust een stuk minder vlees eet. Daarom vond ik het ook super leuk om voor Love my Salad een, helemaal vegetarisch, kerstgerecht te bedenken. Ik ging voor veel verschillende smaken en structuren waardoor het een bijzonder en vooral ook heel lekker recept is geworden.

In een restaurant proefde ik een keer een puree van knolselderij en pastinaak waar witte chocolade aan werd toegevoegd. Dat is de basis van dit kleurige bordje eten. Daarop oesterzwammen die ik goed bruin bak in roomboter. Samen met plakken pompoen die ik rooster in de oven. Natuurlijk goed op smaak gebracht door allerlei specerijen.

Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunchPastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch

boekweitcrunch

Het leukste onderdeel van dit gerecht vind ik wel de boekweitcrunch. Ik maakte wat extra omdat ik er van blijf eten. Zo voorkom je het risico dat de crunch al op is, als het tijd is om het eten te serveren ;-). Voor die boekweitcrunch meng ik boekweit met Parmezaanse kaas en doe dit in de oven. Zo krijg je een soort extra krokante kaaskoekjes. Ik weet niet hoe jullie daar over denken, maar bij mij loopt het water me in de mond als ik erover nadenk.

Als je alle onderdelen bereid hebt, maak je het bordje op. En daarna kan het leukste beginnen. Het eten! Schenk jezelf een mooi glas witte wijn in en geniet ervan. Mooie feestdagen lieve lezers!

Dit recept ontwikkelde ik voor Love my Salad. Een platform met de meest lekkere salades en groentegerechten.

Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch
Voor 4 personen

Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch

Dit zit erin:

  • 1 tl korianderzaad, fijngemaakt in de vijzel
  • 1 tl gedroogde chilipeper
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 8 tot 12 plakken pompoen
  • 1 pastinaak, geschild en in blokjes
  • 300 gr knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 teen knoflook
  • Scheutje melk
  • 75 gr roomboter, 25 gr voor de puree en 50 gr voor het bakken van de paddenstoelen
  • 30 gr witte chocolade, fijngehakt
  • 3 el boekweit
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • 250 gr oesterzwammen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de korianderzaad en gedroogde chilipeper met royaal olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de plakken pompoen in een ovenschaal en smeer in met het specerijenmengsel. Zet zo’n 30 minuten in de oven.
  2. Ga nu aan de slag met de puree. Kook de blokjes knolselderij en pastinaak samen met een teen knoflook en een snuf zout tot ze zacht zijn. Dit duurt zo’n 20 minuten. Giet de groente af en doe met een klein beetje kookvocht terug in de pan. Schenk de melk erbij, voeg een klont roomboter toe en doe de fijngehakte witte chocolade erbij. Stamp nu fijn met een pureestamper.
  3. Voor een hele gladde puree gebruik je het beste de staafmixer.
  4. Terwijl de groente voor de puree kookt maak je de boekweitcrunch. Meng de boekweit met de Parmezaanse kaas. Verdeel dit mengsel op een bakplaat met bakpapier. Zet bij de pompoen in de oven. Na 15 minuten is de crunch klaar om uit de oven te gaan. Laat afkoelen, zodat de crunch van boekweit en Parmezaan ook echt knapperig wordt. Breek daarna in stukjes.
  5. Bak als laatste onderdeel de oesterzwammen. Smelt een klont roomboter in een wok en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur aan alle kanten bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Nu kun je het bord opmaken. Schep wat van de knolselderij- en pastinaakpuree op de borden. Verdeel er geroosterde pompoen, gebakken paddestoelen en boekweitcrunch overheen en serveer!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunchIn samenwerking met Love my Salad.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Romige knolselderijsoep met kruidenolieRomige knolselderijsoep met kruidenolie
  • Orzo met pompoen en boerenkoolOrzo met pompoen en boerenkool
  • Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel!Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel!
  • Bloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelenBloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelen

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: boekweit, boekweitcrunch, kerst, knolselderij, paddenstoelen, parmezaanse kaas, pastinaak, vega, vegetarisch, vegetarisch hoofdgerecht, witte chocolade

« Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn
Walnotencake met walnotenlikeur »

Reacties

  1. Anjaatjee zegt

    7 januari 2019 om 13:08

    Super lekker, heb het gister gemaakt en het was super super super lekker!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 januari 2019 om 15:37

      Ah dit vind ik nou super super super leuk om te horen :-) Dank je wel!

      Beantwoorden
  2. Anjaatje zegt

    8 januari 2019 om 12:19

    Jij bedankt voor je recept Stefanie :)

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok